Tetovaže

17 tetovaža i njihovo značenje Mickeyja Rourkea

Philip Andre “Mickey” Rourke Jr. američki je glumac, scenarist i bivši boksač. Rourke je svoju glumačku karijeru započeo 80 -ih godina i posvetio joj se puno radno vrijeme, a boksačku karijeru završio je 1994. godine nakon rekordne borbe od 27 pobjeda od 30 kao amatera. Godinama je glumio u mnogim poznatim filmovima kao što su Diner, Grad grijeha, The Wrestler, Iron Man 2, Harley Davidson i Marlboro Man, The Expendables i mnogi drugi. Kao i većina boksača današnjice, Mickey također ima mnoge tetovaže na tijelu iz svog vremena. Pogledajmo one koje ima i značenja koja stoje iza njih.Mickey Rourke

Tetovaže na prsima

1. Tetovaže ptica

Tetovaža: Na oba glumčeva ramena nalazi se malena ptica vrabac istetovirana na njima.

Značenje: Dva vrapca simbol su pretrpljenih teškoća i ostvarenih podviga. Rourke je naveo ove ptice tijekom svojih borbenih dana da predstavljaju njegov veliki borbeni rekord. Mickey toliko voli boks da se nakon umirovljenja 1994. vratio kao borac 2014. godine.

2. Tetovaže krune i sove

Tetovaža: Mickeyjev lijevi pec sadrži tetovažu lica sove s krunom istetoviranom iznad glave. Ispod lica sove su tetovirane dvije strijele u obliku križa.

Značenje: Rourkeu se sviđa dizajn sova jer su zaista lijepe i predstavljaju znanje i mudrost. Ovo nije jedina tetovaža sove na njegovu tijelu, što ćete pročitati dalje.

3. Tribal tetovaža

Tetovaža: Na desnoj strani Rourkeovog tijela nalazi se velika tetovaža tigra izrađena u plemenskom dizajnu. Njegovo se tijelo proteže po cijelom glumačevu grudnom košu i završava gornjim dijelom zvijeri, pokrivajući Rourkeovu desnu trbušnu šupljinu.

Tetovaže sa trbuhom

4. Tetovaža Fleur De Lis

Tetovaža: Srednji dio Mikijeva trbuha sadrži simbol tetovaže Fleur de Lis koji je stilizirani cvijet ljiljana.

5. Tetovaže riječi

Tetovaža: Nekoliko riječi tetovirano je s lijeve strane tijela, odmah ispod lijeve trbušne šupljine koje su ostale misterija jer se tetovaža rijetko viđala.

Tetovaže na leđima

6. Tetovaže Isusa, Marije i cvijeća

Tetovaža: Na leđima glumca nalaze se tri tetovaže. Lijeva strana gornjeg dijela leđa sadrži tetovažu lica Svete Marije. Sredina njegovih leđa sadrži lice Isusa Krista tetovirano na njemu, a desna strana gornjeg dijela leđa prekrivena je tetovažom cvijeća oko srca s transparentom omotanim oko srca na kojem je napisano ime.

Značenje: Tetovaža Isusa Krista i Svete Marije predstavlja vjerska gledišta glumca. Ime na transparentu je u spomen na voljenu osobu. Ovo nisu jedine vjerske tetovaže na njegovu tijelu, jer ćete uskoro saznati da postoji još jedna tetovaža Isusa na njegovoj ruci.

Tetovaže na desnoj ruci

7. Dizajn tetovaža

Tetovaža: Desno rame i nadlaktica bivšeg boksača sadrže dizajn različitih oblika tetoviran na njemu.

8. Tetovaža sove

Tetovaža: Unutarnja strana njegove desne podlaktice sadrži tetovažu druge sove, ali i ova ima cijelo tijelo, za razliku od one na Rourkeovim prsima. Na gornjoj strani desne podlaktice nalazi se i tetovaža orla.

Značenje: Rourke je ovu sovu istetovirao na tijelo iz istog razloga zbog kojeg je dobio i drugu jer zaista obožava životinje. Ono što mnogi ljudi ne znaju je da je Rourke aktivistica za prava životinja, a također je i članica PETA -e. Tetovaža orla predstavlja njegovu ljubav prema domovini jer je amblem Sjedinjenih Država.

9. Phoenix tetovaža

Tetovaža: Na gornjoj strani desne podlaktice nalazi se tetovaža ptice feniks. Ispod i ispod ptice postoji nekoliko tetoviranih riječi.

Značenje: Mickey je ovu odgovarajuću tetovažu dobio sa svojom bivšom suprugom Carre Otis, koja ima istu tetovažu ptice feniks na lijevoj podlaktici.

10. Dizajn tetovaža

Tetovaža: Gornja strana oba zapešća sadrži kvadratni dizajn tetoviran na njoj. Tu su i trake križa tetovirane oko oba njegova zapešća.

Značenje: Tetovaža grčkih križeva oko zapešća predstavlja njegove vjerske poglede.

Tetovaže lijeve ruke

11. Tetovaža geparda

Tetovaža: Na lijevom ramenu glumca nalazi se lice geparda istetovirano na njemu.

Značenje: Tetovaža geparda još je jedna iz njegovih boksačkih dana koju je dobio jer je želio biti najbrži, baš poput zvijeri.

12. Carre Forever tetovaža

Tetovaža: Mickeyjeva lijeva nadlaktica sadrži riječi “CarrE Forever” tetovirane na njoj.

Značenje: Mickey je ovu tetovažu dobio kako bi pokazao svoju ljubav i naklonost prema svojoj bivšoj supruzi, Carre Otis.

13. Isusova tetovaža

Tetovaža: Unutarnja strana lijeve podlaktice sadrži još jednu tetovažu lica Isusa Krista.

Značenje: Ovo je još jedna od tetovaža njegova tijela koja predstavlja njegove vjerske stavove.

Ručne tetovaže

14. JOE tetovaža

Tetovaža: Desni srednji prst glumca sadrži ime, “JOE” tetovirano na njemu.

15. Silueta tetovaža

Tetovaža: Lijeva ruka, blizu palca, sadrži siluetu dizajna istetoviranog na njoj.

Tetovaže na nogama

16. Plemenska tetovaža

Tetovaža: Mikijevo desno bedro na sebi ima tetovažu plemenskog dizajna.

17. Klubska tetovaža

Tetovaža: Vanjska strana donje desne noge Rourkea sadrži simbol batina koji je na njoj tetovirana djetelina s tri lista.

Značenje: Ovo je još jedna od prvih tetovaža koje je stekao tijekom boksačke karijere kao djetelina s tri lista donosi sreću.