Tetovaže

15 tetovaža Erika Rowana i njihovo značenje

Josip Ruud je američki profesionalni hrvač, najpoznatiji po svom prstenu Erick Rowan. Bio je dio WWE -a. Počeo se baviti hrvanjem u Japanu, a nastupao je za profesionalno hrvanje Noaha. Ruud je svoju profesionalnu hrvačku karijeru započeo 2003. Erick se također pojavio u nekoliko filmova te se pojavljivao u mnogim hrvačkim igrama. Također je dvostruki SmackDown Tag Team Champion, a osvojio je i NXT Tag Team Championship. Erick je opsjednut nordijskom mitologijom i većina tetovaža na njegovu tijelu potječe iz iste. Pogledajmo njegove tetovaže i značenja iza njih.

Erick Rowan

1. Dizajn tetovaža

Tetovaža: Gornja lijeva ruka i rame hrvača prekriveni su velikim dizajnom tetovaža loze i oblika inspiriranim nordijskim uzorcima, zajedno s nekoliko stvorenja tetoviranih zajedno s dizajnom.

2. Vikinška tetovaža

Tetovaža: Na lijevom bicepsu nalazi se tetovaža malog ratnika Vikinga.

Značenje: Ovo je samo jedna od mnogih tetovaža na tijelu koje ima iz nordijske mitologije.

3. Ratnička tetovaža

Tetovaža: Unutarnja strana lijevog zgloba sadrži lice ratnika Vikinga istetovirano na njemu. Ratnik ima samo jedno oko, a drugo svijetli. Isti uzorak kao i ostatak podlaktice sadrži isti dizajn kao i ostatak ruke.

Značenje: Lice ratnika predstavlja nordijskog Boga, Odina Sveotaca koji je prikazan samo s jednim okom. Ovo nije jedina tetovaža koju ima Allfather na tijelu.

4. Žena tetovaža

Tetovaža: Postoji tetovaža žene koja kleči i skuplja tekućinu u zdjelu sa drveta na desnom bicepsu hrvača.

Značenje: Žena prikazana na njegovoj tetovaži je Sigyn koja je bila žena nordijskog Boga, Lokija. Viđena je kako pomaže Lokiju u zatočeništvu skupljajući otrov koji kaplje u posudu kako bi ga bacio kako ne bi pao na Lokija zbog čega bi se grčio od boli.

5. Tetovaža stabla

Tetovaža: Desna podlaktica sportaša prekrivena je velikom tetovažom stabla koje potječe od lubanje tetovirane na desnoj ruci. Grane drveta prekrivaju većinu njegove desne podlaktice. Uz drvo je i tetovaža.

Značenje: Drvo na desnoj podlaktici opet je iz nordijske mitologije. To je Yggdrasil, drvo svjetova koje povezuje svih devet područja.

6. Tetovaža ‘Rune’

Tetovaža: Na svakom prstu desne ruke nalaze se tetovirane Vikinške rune.

7. ‘Žene’ na tetovaži podlaktice

Tetovaža: Postoji tetovaža dvije žene koje sjede ispod drveta na unutarnjoj strani njegove desne podlaktice.

8. Tetovaža ‘broda’

Tetovaža: Postoji velika tetovaža broda napravljena na velikom štitu. Brod sadrži čovjeka koji u ruci drži čekić i štit. Dizajn tetovaže napravljen je na jednom od njegovih listova.

Značenje: Čovjek na brodu je nordijski Bog groma, Thor drži svoj čekić, Mjolnir. Scena je iz jedne od Thorovih misija kada je išao u ribolov na Zmiju Jormungandra (poznatu i kao Midgardska zmija) dok je glavu mačka koristio kao mamac.

9. Tetovaža čekićem

Tetovaža: Na unutarnjoj strani desnog bedra nalazi se tetovaža čekića s velikim omotom zmije. Donja strana desnog bedra sadrži tetovažu drugog drveta.

Značenje: Tetovažu je hrvač otkrio na Instagramu rekavši da je to prikaz Thora protiv Jormungandra. U nordijskoj mitologiji Thor se borio sa Midgard zmijom.

10. Odin tetovaža

Tetovaža: Gornja strana Erickova desnog bedra sadrži drugu Odinovu tetovažu.

Značenje: Tetovaža predstavlja nordijskog Boga, Odina zajedno s jednim okom i Gavranom koji mu sjedi na ramenu. Odin se često prikazuje sa svojim Gavranima, Huginnom i Muninnom koji su letjeli oko Midgarda i donijeli mu podatke.

11. Tetovaža ‘Sleipnir’

Tetovaža: Erickova noga sadrži tetovažu konja između grana drveta. Konj također ima četiri noge umjesto četiri.

Značenje: Konj je također iz nordijske mitologije, poznat kao Sleipnir. Sleipnir je Odinov konja kojim je često jahao u bitku ili na Hel.

12. Tetovaža ‘Freki’

Tetovaža: Između grana stabla nalazi se tetovaža vuka, ispod Thorove tetovaže na brodu.

Značenje: Tetovažu vuka otkrio je Erick na Instagramu rekavši da je to Frekijeva tetovaža koja je jedan od Odinovih vukova.

13. Tetovaža ‘Viking Compass’

Tetovaža: Postoji velika tetovaža vikinškog kompasa okružena dizajnom na drugom teletu.

Značenje: Vegvisir, poznat i kao Vikinški kompas, sastoji se od osam runa. Naziva se i “Wayfinder” i simbol je vodstva i zaštite.

14. Tetovaže nogu

Tetovaža: Erickovo lijevo bedro također na sebi ima tetovaže. Na nogama je još nekoliko tetovaža koje još nisu potpuno otkrivene.

15. Tetovaža na prsima

Tetovaža: Na Rowaninim prsima postoji i dizajn tetovaže koji nije u potpunosti viđen.