Tetovaže

13 tetovaža i njihovo značenje Daniele De Rossi

Daniele De Rossi talijanski je profesionalni nogometaš koji igra kao obrambeni vezni za Boca Juniors u Argentinska Primera Podjela. U mladosti je počeo kao nogometaš kao napadač Ostia Mare prije pridruživanja AS romska akademija 2000. De Rossi je najbolji strijelac Italije u Kup konfederacija, s rekordom od dva pogotka. S 21 golom najbolji je vezni igrač Italije.

Nogometaši i tetovaže nisu rijetkost u modernoj igri, ali De Rossijeva svaka druga tinta na tijelu veličanstvena je i doista kultna. Ispitajmo njihova značenja.

Daniele-De-Rossi

1. Tetovaža ‘Psihodelični nadrealizam’

Daniel De Rosie tetovaža prednje desne noge

Daniel D Rosie tetovaža prednje desne noge02

Tetovaža: Prednja strana desne noge nogometaša ima psihodelično umjetničko djelo vlastitog lica koje je napravio tattoo umjetnik David Cote 4. veljače 2016. u tetovažnom studiju Fronte del Porto.

Značenje: Ova tetovaža nadrealizma postavljena na njegovoj nozi filozofija je koja se očituje kao umjetnost i opisuje kao složena kombinacija života i stvarnosti za stvaranje navodne super-stvarnosti. To je oslobađanje od ljudskog uma, revolucija društvenih pogleda i načela i kretanje putem realizma.

2. Tetovaža ‘Čuvaj se da te netko ne uhvati u koštac’

Daniel D Rosie tetovaža na desnoj stražnjoj nozi

Tetovaža: De Rossijevo tele desne noge sadrži znak upozorenja ispisan na njemu.

Značenje: Talijanski veznjak poznat je po svom teškom rješavanju i igra svoj težak pristup, pa ga je to natjeralo da se tetovira kako bi zauvijek ovjekovječio svoju reputaciju, ucrtavajući trokutasti znak “opasnosti” izvođenja takta. Tetovaža jasno prikazuje nogometno upozorenje protivničkom znaku koji prikazuje protivničku nogu odsečenu.

3. Tetovaža ‘Teletubbies’

Daniel D Rosie tetovaža teletubbies na desnoj ruci

Daniel D Rosie Tetovaža s desnim bicep teletubbiesom

Tetovaža: Desni biceps nogometaša sadrži ilustraciju Teletubbiesa.

Značenje: Prekrasno umjetničko djelo Teletubbies with word ‘Gaia’ pozicionirano između njih vrlo je važno za De Rossija i njezinu kćer. On čak smatra ovu tintu srećom za sebe. Dječje tinte su preslatke prema riječima Danielea koji je rekao da su dječji crtići izgledali smiješno i istovremeno podsjećali na njegovo voljeno dijete. Grčka riječ ‘gaia ‘, što znači “Zemlja”Dok je Gaia u grčkoj mitologiji bila božica majka koja je vladala zemljom.

4. Tetovaža ‘Anđeo s pisanjem’

Daniel DE Rosei tetovaža lijeve podlaktice

Tetovaža: Beba anđeo je napisana zajedno s tekstom na latinskom jeziku De Rosie na stražnjoj strani lijeve podlaktice.

Značenje: Tetovaža anđela koji drži luk i strijelu koja leti na oblacima tetovirana je utisnuta na lijevoj podlaktici De Rosie koja također čita latinsku frazu kao “UBI TU GAIUS, EGO GAIS IBI” što znači “Gdje god bio, bit ću tamo” ”.

5. Tetovaža ‘Goli anđeo drži banner’

Daniel De Rosie tetovaža golog anđela lijeve ruke

Tetovaža: Na unutarnjoj strani lijevog bicepsa nogometaša postoji ilustracija polugolog anđela koji u lijevoj ruci drži transparent okružen plavim nebom.

6. Tetovaža ‘Božica pravde’

Daniel D Rosie tetovaža božice pravde lijeve ruke

Tetovaža: Slika žene s povezom na očima nalazi se na prednjoj strani prednje lijeve podlaktice nogometaša.

Značenje: Crtež žene sa povezom preko očiju koja u jednoj ruci drži vagu, a u drugoj mač na lijevoj ruci Daniele De Rosie jasan je prikaz  Themis, The Gneobičnost u Ateni u grčkoj mitologiji. Ona je personifikacija božanskog ili prirodnog zakona, reda i pravde.

7. Tetovaža na zglobu

DANIEL DE ROSIE tetovaža na zglobu

Tetovaža: Unutarnja strana lijevog zgloba Daniele De Rosie ima tetovažu koja prikazuje zmiju u grobnom dvorištu i narančasto nebo u pozadini.

8. ‘Nadrealistička’ tetovaža

Tetovaža desnog ramena Danieli De Rossie

Tetovaža: Na desnom ramenu Daniele De Rosie tetovirana je psihodelična obmana.

Značenje: Ilustracija na nogometaševom ramenu drugi je dodatak njegovoj usporedbi snova i stvarnosti kako bi stvorio navodnu super-stvarnost u kojoj postoji veliko oko, a ispod nje je satelit s kojeg je lik jareta i konja postavljen na njegovu rame.

9. Tetovaža ‘Ljubav za Rim’

Daniel D Rosie tetovaža na desnoj podlakticiDaniel D Rosie tetovaža na desnoj podlaktici

Tetovaža: Igrač Rome Daniele De Rossi položio je cijelu lijevu podlakticu iznutra premaznu tetovažom grada Rima, glavnog grada Italije

Značenje: De Rossijeva Jednostavna ljubav prema Rimu ismijavala je cijelu ilustraciju na podlaktici. Kako bi obilježio vrijeme kada je postao kapetan momčadi nakon što je zamijenio Francesca Tottija, Rossi je dobio ovu tintu.

„Jednostavno je, moj izbor je zato što sam ovdje još uvijek sretan. Odlučio sam ostati sa svojim prijateljima, obitelji, navijačima kluba i ovog dresa. Iako se može reći da je ovo za mene prilično sebično, ”

“I sam se osjećam sretnim jer nemam ništa na umu pretvarati se. Moja ljubav je tako velika za Rim i osjeća se dok sam na terenu ”, dodao je.

10. Tetovaža ‘Splattered Heart’

Daniel de Rosie tetovaža s desne strane

Tetovaža: Desna strana trupa veznog nogometaša ispisana je tetovažom prskanog srca.

11. Tetovaža na prsima

Daniel de Rosie tetovaža na prsima

Tetovaža: Srednji dio prsa Daniele De Rosie prekriven je tetovažom nekoliko slika likova koji izvode aktivnosti poput penjanja, paraglajdinga, klizanja, igranja nogometa na jednom užetu. Osim njih, krajnje desno na prsima nalazi se umjetnički par koji predstavlja njega i njegovu voljenu kako drže srce zajedno.

12. Tetovaža ‘ženino lice’

Daniel de Rosie tetovaža na desnoj strani lica 1

Tetovaža: Odmah iznad prethodne tetovaže srca Daniele Da Rossi, točno na vrhu nalazi se tetovaža lica njegove supruge Sarah Felberbaum.

13. Tetovaža ‘Žene sjede u šumi’

Daniele-De-Rossi ženska tetovaža

Tetovaža: Veliko umjetničko djelo žena koje sjede na drveću ispisano je lijevo od njegova torza. Osim nje, neki labudovi smješteni su krajnje lijevo od torza Daniela De Rosieja.