Tetovaže

11 tetovaža Melanie C i njihovo značenje

Melanie Jayne Chisholm, profesionalno poznata kao Melanie C ili Mel C, engleska je tekstopisac, pjevačica, plesačica, poduzetnica, glumica i fitnes model. Ona je također jedna od Spice Girls i poznata kao Sporty Spice. Tijekom svoje karijere zaslužila je veliki broj nagrada i priznanja.

Melanie je također ljubitelj dobivanja mastila i ima brojne tetovaže na tijelu. Pogledajmo ih i značenja koja stoje iza njih.

1. Tetovaža benda

Tetovaža: Na desnoj nadlaktici Melanie nalazi se tetovaža trake.

Značenje: Tetovaža Melanijinog benda simbol je vjernosti nečijem plemenu. To joj je ujedno i prva tetovaža. Objasnila je: “Prvi koji sam ikada dobila bio je bend oko ruke, baš su tako devedesete, samo izgleda stvarno zastarjelo.” Nastavila je dijeliti svoje osjećaje u vezi sa svojim tetovažama: “Kad sam se vidjela fotografiranom i ispuštene su zračnim zrakom, izgledalo je tako čudno, jako su dio mene pa sam ih zavoljela”

2. Tetovaža ‘japanski likovi’

Tetovaža: Na desnom ramenu tetovirana su dva japanska lika.

Značenje: Japanski znakovi “女 力” izgovaraju se kao “On’nadjikara” i u prijevodu na “ženska moć” na engleskom.

3. Tetovaža s perjem

Tetovaža: Melanijin desni biceps na sebi ima tetovažu pera.

Značenje: Tetovaža pera dodaje malo začina tetovaži benda i predstavlja slobodu i hrabrost.

4. Ručna tetovaža

Tetovaža: Pjevačeva desna ruka ima zvijezdu tetoviranu blizu palca. Na njezinu je tijelu istetovirana još jedna zvijezda što ćete uskoro saznati.

5. Pisanje tetovaža

Tetovaža: Unutrašnjost oba Melanijina zapešća ima neke riječi istetovirane na tibetanskom jeziku.

Značenje: Riječ s njezine desne predstavlja Sreću, a ona s lijeve strane Ljubav.

6. Tetovaža ‘Zvijezda’

Tetovaža: Još jedna zvijezda tetovirana je s unutarnje strane lijeve podlaktice Melanie.

Značenje: Tetovaža zvijezde na podlaktici naziv je njezinog prvog samostalnog albuma, Northern Star, a dobila ga je jer je mislila da će to biti savršen način za proslavu njezinog prvog albuma.

7. Križna tetovaža

Tetovaža: Na lijevoj nadlaktici pjevačice tetovirana je keltski križ.

Značenje: Keltski križ na njezinoj ruci predstavlja njezine vjerske poglede i žrtvu Isusa Krista radi spašavanja čovječanstva. Dizajn keltskog križa prvi se put pojavio u Irskoj, Francuskoj i Britaniji u ranom srednjem vijeku, a također je simbol domorodaca koji predstavlja snagu i suosjećanje.

8. Tetovaža ‘ptica’

Tetovaža: Melaniena leđa imaju tetovažu ptice koja leti prema gore. Plamen se vidi i na tijelu ptice.

Značenje: Tetovaža ptice na leđima tetovaža je Phoenixa. Feniks je mitska ptica koja predstavlja ponovno rođenje i uskrsnuće jer je ptica koja se diže iz vlastitog pepela. Melaniena tetovaža feniksa predstavlja njezino ponovno rođenje i karijeru nakon što je napustila Spice Girls i nastavila svoju solo karijeru. Rekla je: „To za mene simbolizira novi početak sa mojim solo albumom i osjećajem neovisnosti. Uvijek ću biti sportski i držati se benda, ali sada radim i nešto što se tiče i mene – tako da je ta tetovaža posebna ”

9. Tetovaža ‘cvijet’

Tetovaža: Na Melanijinim leđima, na struku, zajedno s cvijetom lotosa ispod nje, istetoviran je simbol.

Značenje: Tetovaža simbola na njezinim leđima još je jedan tibetanski zapis koji predstavlja utemeljenost. Lotus zajedno sa simbolom na predstavlja čistoću i osobni rast jer je cvijet koji čak cvjeta u blatu.

10. Tetovaža ‘anđeo’

Tetovaža: Riječ, “ANĐEO” tetovirana je na Melanijinom trbuhu.

Značenje: Tetovaža riječi “Anđeo” na trbuhu predstavlja njenu baku i djeda, koje smatra svojim anđelima čuvarima. Melanie je pričala o svojoj tetovaži i otkrila da su joj baka i djed umrli te da je morala ići sa Spice Girls te je morala žrtvovati svoju obitelj i tugovati za karijerom. Rekla je: “Ponekad bi to moglo biti prilično čarobno, jer iako sam bila na pozornici s čitavim nizom drugih ljudi, i dalje sam mogla osjećati neku vrstu samoće. Možete pjevati mali stih pred desecima tisuća ljudi, ali se i dalje možete osjećati sami. Znao sam da moj djed voli ‘Viva Forever’ i ponekad, kad smo je pjevali na pozornici, osjećao sam da je on tu i pjevam je samo za njega. Oboje mojih djedova i baka dugo su bili bolesni od raka, pa smo znali da ćemo ih izgubiti, ali to je i dalje bilo jako tužno. Bilo je užasno biti daleko od kuće, ali srećom djevojke su bile tu. Stvarno su pazili na mene. ” Dodala je: “Uvijek se osjećam kao da su moji anđeli čuvari koji paze na mene, pa sam htjela nešto što znači da još uvijek mislim na njih.”

11. Tetovaža ‘zmaj’

Tetovaža: Na desnoj nozi, malo iznad gležnja, nalazi se tetovaža velikog tradicionalnog kineskog zmaja.

Značenje: Zmajeva tetovaža na nozi predstavlja muškarca, a također simbolizira moć, mudrost i donosi sreću. Melanie je pričala o svojoj tetovaži zmaja i otkrila: “U kineskoj tradiciji, Phoenix (na njezinim leđima) predstavlja ženku, a Zmaj predstavlja mužjaka jer prije nego što sam bila malo u ravnoteži”