Tetovaže

Residentejevih 8 tetovaž in njihov pomen

René Pérez Joglar, bolj znan po svojem umetniškem imenu Residente, je portorikanski raper, pisatelj, pevec, ustvarjalec filmov in tudi ustanovitelj rap skupine Calle 13. Svojo solo kariero je začel leta 2015, potem ko je s Calleom izdal pet albumov. 13 in je osvojil 4 nagrade Grammy in 27 nagrad Latin Grammy.

Residente ima na svojem telesu veliko tetovaž, od katerih so mnoge za njegove ljubljene. Poglejmo si njegove črnila in pomene za njimi.

1. Tetovaža ‘Acuarela’

Tetovaža: Na levi strani raperjevega vratu je tetovaža z besedo “Acuarela”.

Pomen: Tatoo besede predstavlja eno njegovih najljubših pesmi, Aquarela Toquinha.

2. Portretna tetovaža

Tetovaža: Na levi rami pevke je velika tetovaža portreta ženskega obraza. Pod portretom sta tetovirana tudi dva cvetja skupaj z imenom “Flor”.

Pomen: Portret na rami je Residentejeve matere Flor Joglar de Gracia, ki jo zelo obožuje.

3. Ime Tattoo

Tetovaža: Stranska stran Residentejeve leve podlakti ima ime, na njej tetovirano “Amelia”. Iz imena “A” izvirajo tudi kitarske strune, za imenom pa je tetovirano drevo, ki sega navzgor in pokriva območje okoli raperjevega komolca.

Pomen: Tetovaža imena predstavlja njegovo ljubezen do babice Flor Amelia de Gracia.

4. Ročna tetovaža

Tetovaža: Na levi roki raperja je tetoviran portret dečka.

Pomen: Portret na njegovi roki je njegovega ljubljenega sina, Mila Péreza Fandiña. Milo se je rodil leta 2014, Residente pa se je leta 2017 razšel s Soledad, Milovo mamo.

5. Imena tetovaže

Tetovaža: Notranjost Residentejeve leve podlakti ima na sebi tetoviran seznam imen. Imena so: “Milena, Eduardo, Margarita, Gabriel, Ileana, Tamara, Adrian”

Pomen: Imena na podlakti so imena njegovih družinskih članov, Eduardo Cabra in Gabriel Cabra, njegovih bratov in Ileana, njegova sestra.

6. Silhouette Tattoo

Tetovaža: Na zgornjem delu desne roke Residente je tetovaža silhuete ženske.

7. Tetovaža „Linije in slon“

Tetovaža: Na notranji strani desnega zapestja so tetovaže treh narisanih črt. Na podlakti je tudi tetovaža risbe slona z besedami: “LF mravljica!” tetovirano pod njim.

8. Risanje tetovaže

Tetovaža: Desno rame raperja ima na sebi tetovažo simbola Omega s puščico nad stolpci s simboli in številkami “2 in 2”. Pod mizo je tetovaža druge risbe, ki je videti, kot da jo je naredil otrok.