Tetovaže

9 tetovaž Leandra Paredesa in njihov pomen

Leandro Daniel Paredes je argentinski profesionalni nogometaš, ki igra kot vezist za argentinsko reprezentanco in za PSG v Ligue 1. Debitiral je skupaj z Boco Juniors, zastopal pa je tudi Romu in Zenit iz Sankt Peterburga, preden se je januarja 2019 pridružil PSG. Paredes ima veliko zanimivih tetovaž po vsem telesu. Oglejmo si njegove tetovaže in pomene za njimi.

Leandro Paredes

1. Tetovaža ‘Marija in otrok’

Tetovaža: Na levi rami nogometaša je tetovaža obraza Device Marije. Za njeno glavo so tetovirani žarki sijaja in sredi njegovih prsi je prikazano utripajoče srce. Na levi roki, tik nad komolcem, je tudi obraz otroka.

Pomen: Tetovaža Device Marije na nogometaševi roki je simbol brezpogojne ljubezni in upanja. Tatoo gre skupaj s tetovažo otroka, ki je njegova hči, Victoria Paredes, ki jo zelo obožuje. Srce v Devici Mariji je Presveto Srce Jezusovo in predstavlja njegovo vero, kakršno predstavlja, “Božjo brezmejno in strastno ljubezen do človeštva”.

2. Tetovaža z bicepsom

Tetovaža: Na levem bicepsu nogometaša je tetoviran odprt zvitek, ki vsebuje nekaj besed, napisanih na njem.

3. Tetovaža ‘Flowers and Woman’

Tetovaža: Zgornja stran njegove leve podlakti je pokrita s tetovažami iz cvetja, ki pokrivajo spodnjo stran in malo nadlakti. Na zgornji strani levega zapestja je tetovaža Japonke skupaj z ventilatorjem. V bližini ženske plavajo tudi srčka. Ime “Bastian” je tetovirano tudi pod žensko.

Pomen: Tetovaža ženske Gejše je simbol feminizma, modrosti in lepote, nekaj drugih odličnih lastnosti, ki jih vidi v svoji ženi Camili Galante, za katero je to tetovažo dobil v znak svoje ljubezni. Gejša predstavlja vse, kar ima rad pri Camili.

4. Tetovaža ‘Ptica in krona’

Tetovaža: Notranja stran nogometaševega levega zapestja vsebuje tetovažo majhne ptice. Pod ptico je tudi tetovaža krone.

5. ‘Božanstvo in 32’ tetovaža

Tetovaža: Na strani njegove leve podlakti je tetovaža božanstva, ki nosi dolgo obleko z svetlobo, ki sije izza glave. Številka “32” je tetovirana tudi na zadnji strani podlakti.

Pomen: Številka 32 je posebna številka za Paredes, saj je to številka dresa, ki jo je krasil, ko je nekaj časa igral za Boca Juniors, FC Empoli in za AS Roma.

6. Tetovaža odtisov

Tetovaža: Na zgornji strani leve podlakti je tudi tetovaža otroškega stopala.

Pomen: Tetovaža odtisa na podlakti predstavlja njegovo ljubezen do hčerke Victoria Paredes, kot je bilo storjeno z njenim odtisom.

7. Tetovaže rok in podlakti

Tetovaža: Celotna desna zgornja in spodnja roka nogometaša je pokrita z neprekinjeno tetovažo različnih vrst zapletenega cvetja in trte.

8. Ime Tattoo

Tetovaža: Na notranji strani desnega zapestja je ime “Giovanni”, tetovirano na njem.

Pomen: Tetovaža imena na zapestju predstavlja ime njegovega drugega otroka, njegovega ljubljenega sina, Giovannija Paredesa.

9. Živalske tetovaže

Tetovaža: Celoten hrbet nogometa je pokrit s tetovažami različnih živali. Sova mu leti tik pod vratom. Visok slon tik sredi njegovih hrbtov. Obstaja tetovaža volka, ki stoji pod luno, in tetovaža tigra, pod volkom. Na desni strani slona je tudi tetoviran lev. Na zadnji strani leve nadlakti je na njej tetovaža s križem, na levi strani zgornjega dela hrbta, tik za ramo, pa je viden trak. Na desni strani njegovega telesa, nad pasom, je tetoviran dizajn. Na hrbtu vratu je tudi tetovirano ime.

Pomen: Tetovaža križa na roki predstavlja njegove verske poglede in žrtvovanje Jezusa Kristusa razumnemu človeštvu. Živali na njegovem hrbtu bi lahko imele zanj različne posebne pomene, vendar za njih ni omenil nobenega razloga ali pa so to najljubše živali njegovih otrok.