Tetovaže

5 tetovaž Kawhija Leonarda in njihov pomen

Kawhi Anthony Leonard je ameriški profesionalni košarkar. Igra v ligi NBA za Los Angeles Clippers. Igral je na univerzitetnem nogometu za San Diego State Aztecs, leta 2011 pa so ga pripravili pri San Antonio Spursih. Pred tem se je pridružil ekipi Toronto Raptors v sezoni 2018-19. Je dvakratni prvak NBA in dvakratni MVP finala NBA. Štirikrat je bil razglašen tudi za zvezdnika lige NBA. Kawhina desna roka je polna tetovaž. Oglejmo si jih in pomene za njimi.

Kawhi Leonard

1. Tetovaža ‘Cross and Quote’

Tetovaža: Desna rama in nadlaket igralca vsebujeta veliko tetovažo križa, ki je obdana s črtami. Nad in pod križem je tudi tetoviran citat, ki pravi: “BOJTE SE BOGA NE JIH”.

Pomen: Križna tetovaža na roki je vezana na njegovo vero in predstavlja, kako je privrženec krščanstva. Posebni križ je tudi simbol, ki je bil deloma narejen kot poklon njegovemu pokojnemu očetu. Citat skupaj s križem prikazuje, kako globoka je njegova vera. Citat simbolizira, kako se njegova hrabrost in osebnost pokažeta na igrišču in izven njega. Kawhi je znan po tem, da spreminja igre in brani igralce, ki so veliko večji od njega.

2. Grobna tetovaža

Tetovaža: Tik pod tetovažo križa je na desni roki tetoviran nagrobnik, ki ima tudi krila in nad njim halo obroč. Na nagrobniku so napisane besede “RIP Dad”.

Pomen: Tetovaža nagrobnika tik pod križem je prav posebna tetovaža za Kawhija. Tetovaža je poklon tetovaža enemu od njegovih najbližjih družinskih članov in njegovemu idolu, njegovemu očetu, Marku Leonardu. Kawhijev oče je bil ustreljen in ubit v svojem avtomobilu, ko je bil Kawhi star komaj 16 let.

3. Tetovaža z bicepsom

Tetovaža: Kawhijev desni biceps vsebuje tetovažo košarkarskega dresa. Dres je obdan z oblaki in ima tudi halo obroč.

4. Tetovaža podlakti

Tetovaža: Zgornja stran podlakti vsebuje obliko tetovaže v geometrijski obliki. Zgornji del tetovaže vsebuje besede “očetu”, v notranjosti pa preostali del tetovaže, ki vsebuje miren pogled na plažo s palmami.

Pomen: Tetovaža je še en poklon njegovemu očetu, saj predstavlja miroljubno predstavo o tem, kje si predstavlja očeta v posmrtnem življenju.

5. Tetovaža človek in otrok

Tetovaža: Notranja stran desne roke igralca je popolnoma pokrita s tetovažami. Na notranji strani njegove nadlakti je skrivnostna skrivnost, ki spominja na zapletena krila. Na notranji strani desne podlakti je tetovaža moškega z dolgimi lasmi, ki nosi haljo z desno roko na verigi, tik pod komolcem. Pod moškim je tetovaža majhnega dečka, ki nosi klobuk.

Pomen: Tetovaža moškega skupaj z otrokom je lahko simbolična tetovaža, ki predstavlja spomin nanj skupaj z očetom, ko je bil mlad. Kawhi o določeni tetovaži do zdaj ni govoril, zato je pravi pomen tetovaže še treba najti.