Tetovaže

32 tetovaž in njihov pomen Mattyja Mathesona

Matthew James Matheson je kanadski kuhar, gostitelj in internetna osebnost. Je kuhar pri Partsu & Porod. Gostil je tudi Munchies, It’s Suppertime !, in Dead Set On Life. Matty je izdal tudi nekaj kuharskih knjig.

Matty je znan po svojih tetovažah in kulinaričnih sposobnostih. Njegovo celo telo je pokrito z različnimi modeli tetovaž. Oglejmo si jih in pomene za njimi.

Tetovaže na desni roki

1. Tetovaža orla, maske in zveri

Tetovaža: Na desni rami kuharja je tetoviran orel. Na desni nadlakti ima tik pred kačo tetovirano masko. Pod masko je tetovaža obraza renčeče zveri. Obstaja tudi tetovaža črk, “TS”, tetovirana nad kačo v srcu in križna tetovaža nad srcem.

Pomen: Orel je simbol moči in svobode. Dizajn tetovaže se pojavi tudi na več mestih na njegovem telesu. Maska sledi barvni shemi zastave Jugoslavije. Tetovaža križa na rami predstavlja njegove verske poglede in žrtvovanje Jezusa Kristusa za rešitev človeštva.

2. Tetovaže oči, srca in križa

Tetovaža: Mattyjev desni biceps ima na sebi tetovažo zapletenega križa skupaj s črkami “NNG” na križu. Obstaja tudi rdeče obarvano oko, ob križu tetovirano z besedo nad njim. Na njegovem bicepsu je tudi tetovaža srca, ki je zbodena in ima ime, “SHAT”, napisano na transparentu, ovitem okoli njega.

Pomen: Tetovaža srca, ki je razbodena, je simbol srca ali izdaje. Križ je lahko za smrt ljubljene osebe.

3. Tetovaža orla in vrtnice

Tetovaža: Na zgornji strani desne podlakti Matty je tetoviran še en orel. Poleg orla je tetoviran tudi cvet vrtnice. Pod vrtnico je oblikovana veriga, ki se ovije okoli podlakti, v njej pa so tudi črke “JS”.

4. Gorilla Tattoo

Tetovaža: Desni komolec kuharja pokriva velika tetovaža obraza gorile, na kateri je telo rakovice.

5. Prava ljubezenska tetovaža

Tetovaža: Na zgornjem delu desne podlakti je tetovaža kristala v obliki srca, ki ima ključavnico. Nad kristalom je tudi modra roža, pod njo pa pasica z napisom “PRAVA LJUBEZEN”. Na desnem zapestju ima tudi tetovažo štirih črt in droben cvet.

6. Metulj in riff raff tetovaža

Tetovaža: Kuharjeva leva roka ima na sebi tetovažo metulja z besedami: “NESKONČNA LJUBEZEN”. Njegov člen ima tudi črke, na katerih so tetovirane “DSOL”, ločene z zvezdicami. Na prstih njegove desne roke so tetovirane črke, ki črkujejo besedo “RIFF”.

Na levi roki je tudi tetovaža metulja. Metulj ima tudi oko, droben cvet, niz številk, “-W-W-D-D-D” in zvezde, tetovirane na prstih. Prsti njegove leve roke črkujejo besedo “RAFF”

Pomen: Besede na njegovih prstih črkujejo besedo “RIFF RAFF”. Metulji na roki so simbol lepote in preobrazbe. Niz črk predstavlja zmagovalni niz win-win-draw-draw-draw.

7. Tetovaže s prsti

Tetovaža: Mattyjevi prsti na desni roki, začenši od njegovega roza in se pomikajo proti kazalcu, imajo tetovažo okrogle oblike, polmesec, simbol in srce. Prsti njegove leve roke imajo tudi tetovirane drobne vzorce.

Pomen: Tetovaža polmeseca predstavlja nove začetke v življenju. Tetovaža zvonca na levem prstancu je simbol miru.

Tetovaže leve roke

8. Srce, podkve in tetovaže s citati

Tetovaža: Na levem zapestju Matty je tetovaža srca s sidrom. Zraven je tudi tetovirana podkva in zraven palca so tetovirane besede: “SMRT BROS”.

Pomen: Tetovaža podkve je simbol sreče. Sidro je srce simbol upanja, miru in trdnosti, lahko pa predstavlja tudi ljubezen do morja. Tatoo besede “DEATH BROS” na roki predstavlja njegovo skoraj smrtno izkušnjo v dvajsetih letih.

9. Tetovaža vrtnice in bodala

Tetovaža: Na levem palcu Matty je tetoviran majhen bodalo in palica vrtnice.

Pomen: Tetovaža vrtnice in bodala skupaj simbolizira dvojnost človeškega življenja.

10. Šopek in tetovaža pajčevine

Tetovaža: Na spodnji strani leve podlakti je tetoviran velik šopek. Na levem komolcu je tetoviran tudi dizajn pajčevine z veliko vijolično rožo na sredini. Na njegovem levem zapestju je tudi tetovaža z verigo.

11. Jezusova tetovaža

Tetovaža: Zgornji del leve roke Mattyja ima na sebi tetovažo obraza Jezusa Kristusa skupaj z rdečimi cvetovi pod njim.

Pomen: Jezusova tetovaža na roki predstavlja njegovo vero in njegove verske poglede. Tetovaža predstavlja žrtvovanje, ki ga je Jezus dal za človeštvo, in je tudi simbol navdiha in upanja.

12. Demon in cvet tetovaža

Tetovaža: Na levem ramenu Mattyja je velika tetovaža obraza demona. Pod demonovim obrazom je tetovaža besede skupaj z veliko rožo.

13. Tetovaža z bicepsom

Tetovaža: Mattyjev levi biceps ima na sebi tetovažo drugega križa. Križ sedi na vrhu skale in ima okoli sebe tetovirano cvetje in listje.

Pomen: Tu križ predstavlja nagrobnik, tatu pa grob ljubljene osebe.

14. Pravljična tetovaža

Tetovaža: Mattyjev levi biceps ima na sebi tudi tetovažo vile. Vila se vidi med zvezdami, ki sedijo na vrhu laboda.

Trebušne tetovaže

15. Tetovaže kače, škorpijona in panterja

Tetovaža: Na hrbtu Mattyjevega vratu je tetovaža obraza panterja. Nad panterjem je tetovaža škorpijona tik ob črno -zeleni kači. Na zgornjem delu njegove glave je poleg drugega orla tetovirana roža.

Pomen: Tetovaža orla predstavlja moč in svobodo. Kača odstrani kožo, zato predstavlja preobrazbo in ponovno rojstvo. Tetovaža škorpijona na glavi predstavlja sposobnost nadzora in zaščite sebe ter zvestobo. Tetovaža panterja predstavlja skrbništvo in moč.

16. Tetovaža na hrbtu

Tetovaža: Na hrbtni strani kuharja so največji tetovažni modeli njegovega telesa. Na hrbtu ima tetovažo okostja s krili, ki jaha konja, v roki drži koso. Obstaja tudi dragulj, ki žari. Nad in pod celotnim dizajnom je tudi tetoviran vzorec, sestavljen iz diamantov na črnem ozadju.

Pomen: Tetovaža je evropski prikaz smrti kot okostnjaka, ki nosi koso, jaha na konju. Na nekaterih upodobitvah je smrt prikazana tudi s kočijo, ki jo vlečejo črni konji.

17. Tetovaža vratu

Tetovaža: Na vratu Mattyja so tetovirane besede “Prkosna srca”. Obstaja tudi majhen križ s srcem in cvetnim vzorcem na grlu. Na vratu mu je tetoviran tudi citat “The Outside Looking”.

18. Tetovaža žanj

Tetovaža: Na levi strani prsnega koša je tetovaža lobanje, ki ima nad glavo ogrinjalo, okoli vratu pa križno verigo. Tik ob njej je tudi tetovaža cvetja.

19. Navedite tetovažo

Tetovaža: Na desni strani Mattyjevih prsi je napis: »Božji dar. Medvedji sin ”, tetoviran na njem.

Pomen: Tetovaža citata na prsih predstavlja rojstvo njegovega sina. Kuhar je na svojem Instagramu objavil sliko skupaj z novorojenčkom skupaj z napisom: “MACARTHUR MYER MATHESON🙌 domače rojstvo, Trish je neverjetno, Mac pa 7,3 kg, rojen ob 15:43, 15. marec 2016! DARILO BOŽJEG SINA MEDVEDA 🌋 “

20. Eagle Tattoo

Tetovaža: Na sredini Mattyjevih prsi je tetoviran velik orel, ki v kljunu nosi palico vrtnice. Ime “Macarthur je tetovirano tik ob enem od kril. Okrog orla so tetovirane tudi drobne rožice, na desni strani prsnega koša pa je tetoviran še en škorpijon.

Pomen: Ime Macarthur predstavlja ime njegovega ljubljenega sina Macarthurja Myerja Mathesona. Škorpijon je simbol zvestobe in moči.

21. Srce, podgana in dekle tetovaža

Tetovaža: Na desni strani Mattyjevega želodca je tetovaža krilatega angela, vidnega na igranju na harfo. Na njegovem trebuhu, nad angelom, je tetovirano tudi veliko srce, na katerem je ovit transparent z napisom “SARAH”. Ob srcu je drobna podgana z napisom “SMRT” pod njo. Obstaja tudi oblika drobnih metuljev in zvezd pod podgano.

Pomen: Tetovaža srca z imenom predstavlja njegovo ime za njegovo ljubljeno sestro Sarah.

22. Tetovaža Snake in Pinup Girl

Tetovaža: Na sredini želodčevega želodca je velika tetovaža kače, skupaj s tetovažo dekleta s štirimi očmi in pavovim perjem nad glavo. Nad dekličino glavo je tudi polmesec.

23. Prašič in tetovaža

Tetovaža: Na levi strani trebuha je velika tetovaža prašiča, na njej pa je napisano: “PULŠ ZA POLNI ČAS”. Obstaja tudi križ, pajk s pajkovo mrežo, ki je na sredini njegovega trebuha tetoviran. Citati, “OPIC IN AND MORTAR” in “NO DRAGGS” so prav tako tetovirani na levi strani Mattyjevega želodca, nad prašičjim telesom.

Pomen: Tatoo citata “NO DRAGGS” predstavlja njegov boj z mamili v dvajsetih letih, ko je doživel smrtno izkušnjo. Matty je po tem obrnil življenje.

Tetovaže na nogah

24. Delaj trdo

Tetovaža: Desno stegno kuharja ima na sebi tetovažo obrazov nekaj konjev skupaj z besedami “trda beseda”, tetovirano pod njimi na transparentu.

25. Tetovaža kače in groba

Tetovaža: Pod njegovim desnim kolenom je tetovaža kačje glave. Na notranji strani desnega stegna je natetoviran nagrobnik, okoli katerega so tetovirane rože.

Pomen: Tetovaža lobanje in bodala predstavlja bitko med dobrim in zlim. Tetovaža nagrobnika je trajen spomin na ljubljeno osebo, ki ni več na tem svetu.

26. Tetovaže vile, kače in križa

Tetovaža: Na notranji strani desne spodnje noge sta dve vili, tetovirani z oblaki. Na sprednji strani spodnje desne noge je tetovaža kače skupaj z rožnim cvetom. Zasnova ima tudi napis “ZA OTROKE”, ki je na njej tetoviran. Na notranji strani desne spodnje noge je tudi rdeče -črni križ. Blizu gležnja, zraven križa s kavljem skozi trebuh, je tetoviran tudi morski pes.

Pomen: Tetovaža križa predstavlja verske poglede nosilca. Tetovaža kače skupaj z vrtnico predstavlja zaslepljujočo strast in skušnjavo, ki vodi v korupcijo.

27. Mickey Tattoo

Tetovaža: Na notranji strani desne noge je tetovaža obraza Mickeyja Mousea.

28. Tetovaža Popeye

Tetovaža: Na notranji strani leve noge je tetovaža Popaja Mornarja.

29. Križna tetovaža

Tetovaža: Na levi nogi kuharja je še ena tetovaža nagrobnika. Nagrobnik ima na vrhu žareč križ, na stopnicah pod njim pa so napisane črke »IT«. Podoben dizajn je tetoviran tudi na desni nogi.

30. Tetovaža kuščarja

Tetovaža: Na notranji strani leve spodnje noge je tetoviran majhen kuščar. Kuščar je upognjen in kaže zadnjico z glavo, ki pokuka med noge. Na nogi so tetovirane tudi besede “MATTY #1”.

31. Tetovaža nagrobnika in pajka

Tetovaža: Na sprednji strani leve noge Matty je velika tetovaža nagrobnika. Nagrobnik je obdan z rastlinami, zvezdami in cvetjem, sredi pa ima vtetovirano ogromno srce. Na vrhu nagrobnika sedi tudi orel. Na notranji strani leve spodnje noge je tetovirana nepopolna lobanja, na desni strani nagrobnika pa tetoviran pajek.

Pomen: Tetovaža nagrobnika je poklon tetovaža, ki se naredi v spomin na ljubljeno osebo. Tatoo pajka predstavlja zaščito in modrost.

32. Jezus, YinYang, Cheetah in Rose Tattoo

Tetovaža: Na notranji strani Mattyjevega levega stegna je še en portret obraza Jezusa Kristusa, ki nosi trnovo krono s križem pod njim. Pod Jezusom je tetovaža roke okostnjaka, ki drži simbol yin-yang in je tudi priklenjena na simbol. Na levem kolenu je tetoviran obraz geparda. Na njegovem levem stegnu je tudi tetovaža rožne palice, pajkove mreže in še enega orla.

Pomen: Tetovaža Jezusa Kristusa na njegovem stegnu predstavlja njegove verske poglede. Simbol yin-yang izhaja iz kitajske filozofije in simbolizira enotnost v nasprotjih. Tetovaža geparda predstavlja okretnost in zapeljivost.