Tetovaže

3 tetovaže Joeyja Badassa in njihov pomen

Joey Badass ali JoeyBada $$ je umetniško ime Jo-Vaughn Virginie Scott, ameriške raperke, hip-hop snemalke in igralke, ki je poezijo in pesmi začela pisati pri 11 letih. Capital Steez je v sodelovanju z Joeyjem in drugimi tremi prijatelji ustanovil hip hop skupina, Progresivna doba ali Pro Era v Brooklynu, ki ima zdaj 15 članov. Joey je najbolj znan raper v skupini in pomaga vsakemu članu skupine, da svetu pokaže svoje edinstvene talente. Na koži ima nekaj črnil. Poglobimo se v njihov pomen.

Joey Badass

1. “BADASS” na desni podlakti

Joey Badass- Badass tetovaža

Tetovaža: “BADASS”

Pomen: To je naslov prvega studijskega albuma Joeyja, “B4.DA. $$”, ki ima dva pomena- “Pred denarjem” in “Bodi za denar”.

2. »Logotip Pro Era« na levih rebrih

Logotip Joey Badass pro era

Tetovaža: Logotip Pro Era “47”

Pomen: Joey Badass si je tetoviral logotip svoje skupine, Pro Era; Številka 47 s številkami, povezanimi skupaj, zaradi česar je videti kot nacistična zastava in je zelo podobna svastiki. Po njihovem intervjuju za News 12 Brooklyn je ekipa Pro Era dejala, da je bila zasnovana tako, da pritegne pozornost ljudi, simbol pa predstavlja ljubezen, mir in ravnovesje, podobno simbolu svastike. Rekli so, da je duhovni simbol in ne žaljiv. Poleg tega je imel Steez, ustanovitelj Pro Ere, posebno zaljubljenost v številko 47. Bil je velik vernik indijskega sistema čaker in je verjel, da ima številka 47 veliko duhovno vrednost in je popoln izraz ravnotežja v svetu; predstavlja napetost med srcem in možgani (4. oziroma 7. čakra).

3. “Krona z očesom” na levem komolcu

logotip king capital steez

Tetovaža: Krona z očesom

Pomen: Joey Badass ima tetovažo krone z odprtim očesom na desni strani komolca. Pokloniti se je treba njegovemu prijatelju Capital Steezu, ki je samomor umrl 24. decembra 2012. To je logotip Steezovega albuma, King Capital, ki še ni izdan. Po enem letu njegove smrti je Joey na svojem Twitter računu objavil, da bo album z naslovom King Capital kmalu izšel. Izid albuma pa je zamujen zaradi nekaterih poslovnih zapuščin in dovoljenj za vzorce.