Tetovaže

3 tetovaže Craig Bellamy & njihov pomen

Craig Douglas Bellamy je znani nekdanji valižanski profesionalni nogometaš. Včasih je igral kot napadalec. Craig je bil del različnih dobrodelnih organizacij in ima tudi eno takšno organizacijo. V svoji karieri je bil vpleten v odmevne polemike in incidente. Trenutno je znano, da vodi ekipo do 21 let belgijskega Anderlechta. Njegova organizacija se imenuje ‘The Craig Bellamy Foundation’. Deluje tako, da skrbi za prikrajšane otroke, jim nudi šolanje in nogometne vaje. Craig ima na telesu nekaj tetovaž. Raziščimo njihov pomen.

Craig Bellamy

»Samo pomislil sem, ko sem toliko prebral o njem, da si želim nekaj, kar bi upodabljalo mojega velikega valižanskega idola na roki. Marsikoga bo presenetilo, kakšno tetovažo pravzaprav je, a to je bitka pri Pillethu. “

1. Cross Tattoo

Tetovaža Craig Cross

Tetovaža: Craig ima na notranji desni podlakti velik križ.

Pomen: Križ je simbol verske vere in prepričanja. Je sveti simbol kristjanov. Pravzaprav je to kraj, kjer je Jezus Kristus umrl in rešil človeštvo. Pomeni tudi brezpogojno ljubezen in vero.

2. Tetovaža ‘CAMERON’

Craig podlakt za pisanje podlakti

Tetovaža: Na njegovem desnem podlakti lahko vidimo s črnilom napis »KAMERON«.

Pomen: Cameron je ime Craigovega sina.

3. „T.bitka pri Pillethu Tetovaža

Craigove tetovaže na desni roki

Tetovaža: Craig pokriva svojo desno roko bitka pri Pillethu napisano na njem. To tetovažo je dobil, saj je Valižan in je želel nekaj, kar bi prikazalo zgodovino Walesa. Na roki je tudi portret Owain Glyndwr ki je bil njegov idol.

 “To je Owain Glyndwr. Preučeval sem svojo valižansko zgodovino in on je moj junak, za kaj se je zavzemal in kdo je bil. Tako sem imel na roki upodobljeno bitko pri Pillethu. To je moje lastno oblikovanje, a tudi umetnik je prišel do svojih idej. Nekako smo jih odbijali drug od drugega. Bitka pri Pillethu se je odvijala leta 1402 in jo zmagali Valižani, vendar so Angleži zmagali na povratni tekmi. “

“Sem ponosen Valižan, ki je velik v zgodovini Valižanov in Owain Glyndwr je bil zame velik idol,” je dejal Bellamy.