Tetovaže

3 tetovaže Christiana Wooda in njihov pomen

Christian Marquise Wood je ameriški profesionalni košarkar. Trenutno igra v ligi NBA za Houston Rockets. Leta 2015 je bil vpoklican in je igral za številne ekipe, med njimi Philadelphia 76ers, Milwaukee Bucks, New Orleans Pelicans, Charlotte Hornets in Detroit Pistons.

Les ima nekaj zanimivih črnil, ki pokrivajo njegovo desno roko. Poglejmo si, kaj so to in pomeni za njimi.

1. Tetovaža ‘Quote and Rose’

Tetovaža: Igralec ima na desni rami tetoviran citat. Nad citatom je tudi majhna golobica in pod njo cvet vrtnice.

Pomen: Citat na njegovi roki predstavlja biblijski verz, Filipljanom 4:13. Verz pravi: “Vse lahko storim po Kristusu, ki me krepi”. Tetovaža predstavlja njegove verske poglede in tudi, kako mu Bog daje moč.

2. Tetovaža ‘lobanje’

Tetovaža: Zgornji del desne podlakti ima na sebi tetovažo treh lobanj. Prva ima roko, ki pokriva očesne votline, druga ima roke, ki pokrivajo ušesa, tretja pa roko čez usta.

Pomen: Tetovaža predstavlja temo, da ne slišimo zla, ne vidimo zla in ne govorimo zle tetovaže. Prvotna ideja izhaja iz japonskega načela treh modrih opic. Ta tetovaža predstavlja, kako se igralec počuti glede zla in kako se moramo izogibati njegovemu širjenju.

3. ‘California’ Tattoo

Tetovaža: Beseda “California” je tetovirana na desni strani Christiana.

Pomen: Tetovaža imena mesta na roki je poklon tetovaži kraja, v katerem se je rodil. Wood se je rodil 27. septembra 1995 v Long Beachu v Kaliforniji.