Tetovaže

25 neverjetnih arabskih modelov tetovaž s pomenom

Arabske tetovaže so veličastne in na prvi pogled se zdijo osupljive. Najdemo veliko mladih ljudi, ki so zelo navdušeni nad arabskim jezikom in pisavo, zaradi njegove ustvarjalnosti prihaja kurzivni tok črk, s čimer postane očarajoča izkušnja. Kljub čudnemu mnenju islamistov, da so arabske tetovaže v popolnem nasprotju z njihovo vero, lahko pogosto najdemo Arabce, ki nosijo iste. Obstaja več modelov in citatov arabskih tetovaž. Lahko je ime osebe ali teološko ali morda nekaj duhovnih besed ali stavkov. Toda pravzaprav so ljudje tako navdušeni nad lepoto scenarija in se sploh ne trudijo, kaj besede pomenijo. Kurzivni tok arabskih črk v jeziku je tako dobro vzgojen, ljubek in izjemen. Torej, ljudje, če se vaš okus odziva na arabski jezik, vam lahko naslednje arabske tetovaže dajo nekaj globokega vpogleda.

Arabska tetovaža

1. Arabska tetovaža za pogum

Pogumna tetovaža

Pogum je ena najpomembnejših lastnosti, ki jih potrebujemo v življenju, da smo dovolj uspešni.

2. Moč arabske tetovaže

Močna arabska tetovaža

Na zgornji sliki lahko vidimo navdihujoč arabski dizajn tetovaže, ki je natisnjen kot Moč. Moč je lahko sinonim za notranjo sposobnost osebe.

3. Tetovaža sreče, življenja in zdravja

Tetovaža sreče, življenja in zdravja

Simbol na zgornji sliki je egipčanski križ. Prikazuje sreča, življenje, in zdravje.

4. Frazna tetovaža

Frazna tetovaža

Izraz na zgornji sliki pomeni:Ostanite močni in samo dihajte.” 

5. Verske tetovaže

Verska tetovaža

Pomen zgornje tetovaže je “Neskončna ljubezen do Jezusa.”

6. Tetovaža na trebuhu

Tetovaža na trebuhu

Zgornja tetovaža prikazuje udarne valove. Valovi so prikaz starodavnega in naravnega nihanja najstarejšega zemeljskega vira. Podoba vala je simbol odvračalne moči oceana in mirnih voda, ki ležijo pod.

7. Zvezde in cvetje

Tetovaže zvezd in cvetja

Zvezde v bistvu predstavljajo rast in razvoj. Rože skupaj so simbolične ljubezen, pozitivnost in nova upanja. To je v bistvu zelo ženstvena tetovaža.

8. Dove Tattoo

Dove Tattoo

Tu vpisane besede pomenijo:Vera, Upam, in Ljubezen.”In tetovaža golob ima v krščanskih religijah velik pomen, zato se na številne tetovaže golobov na splošno gleda kot na simbol človekove verske vere in prepričanja. Predstavljajo tudi Svetega Duha, ki je tretja sestavina krščanske Trojice.

9. Mir in ljubezenska tetovaža

Tetovaža miru in ljubezni

Ustvarjalni videz arabskega pisma pomeni, da ga je pogosto mogoče zviti in oblikovati, da bi vključil druge oblike. Ta poseben vsebuje besede mir in ljubezen, ki sta tkali telo in glavo golobice. Golob na splošno simbolizira mir in ljubezen, zato ta majhna tetovaža nosi ogromno sporočilo.

10. Princess Tattoo

Princess Tattoo

Zgornja tetovaža je tetovaža princese v arabskem jeziku.

11. Tetovaža Lotus

Lotusova tetovaža

Tetovaža na zgornji sliki simbolizira Lotus v arabski pisavi skupaj s sliko. Lotosove tetovaže odražajo iskanje znanja in razsvetljenje.

12. Medaljon

Medaljonska tetovaža

Združevanje scenarija v arabskih tetovažah z velikim, osupljivim in varjenim barvnim dizajnom ustvarja izvirno in prvovrstno delo. Medaljon tukaj na sredini hrbta je zelo velik, vendar ne tako ogromen, da bi odvzel drobnemu mini zapisu spodaj. Uporaba bluesa in vijoličastih v tem delu je naravnost veličastna. Ima popolno ravnovesje, ki ob pogledu nanj daje mir in občutek miru.

13. Soul Tattoo

Soul Tattoo

Zgornja tetovaža predstavlja “Soul Tattoo” v arabščini. Soul tetovaže so navdihujoče in hkrati zelo živahne.

14. Hamsa tetovaža

Hamsa tetovaža

To je ena najpomembnejših arabskih tetovaž, ki odraža imuniteto pred zlom in velja za pobožno sredi arabske kulture.

15. Arabska tetovaža s kano

Arabska tetovaža s kano

To ni trajno črnilo, ampak ga ženske pogosto nosijo ob različnih priložnostih.

16. Arabska glasbena tetovaža

Arabska glasbena tetovaža

Glasbene tetovaže običajno nosijo ljudje, ki imajo dober okus za glasbo ali se ukvarjajo z glasbo. Črnila dobijo tako, da uživajo enako in kadar se jim zahoče.

17. Oblikovana arabska tetovaža 

Oblikovana arabska tetovaža

Pogosto ljudje dobijo arabske tetovaže z besedami, postavljenimi tako, da tvorijo različne oblike, oblika srca je najbolj sprejeta. Tatoo v obliki srca predstavlja svetost in božanskost.

18. Gap Design arabska tetovaža

Arabska tetovaža Gap Design

Posebna manira pisanja arabske pisave je zelo znana zasnova vrzeli v kaligrafskem slogu Nastaliq, kjer so besede fraze ali črke besede napisane krožno. To daje tetovaži privlačen videz tudi tistim, ki skoraj nič ne vedo o tem jeziku ali pisavi.

19. Arabska družinska tetovaža

Arabska družinska tetovaža

Zgornje črnilo na sliki predstavlja družinsko tetovažo. Tisti, ki želi kljub oviram po lastni presoji čutiti družinsko družino, lahko to stori.

20. Ljubite arabsko tetovažo

Ljubim arabsko tetovažo

Zgornja tetovaža se uporablja kot ljubek dovey tetovaža. Bere se: »Do Lune in nazaj.”Človek lahko to stori, da razširi svoja čustva ljubezni in naklonjenosti do vsakogar, ki mu toliko pomeni.

21. Poimenujte arabske tetovaže

Ime arabska tetovaža

Imena, napisana v arabščini, so zelo razširjena že od nekdaj. V arabskem jeziku si lahko tetoviramo svoje ime ali ime nekoga drugega. Ime na zgornji sliki se glasi: “Rebecca.”

22. Arabska kaligrafska tetovaža

Arabska kaligrafska tetovaža

Zgornja tetovaža simbolizira naključno kaligrafijo, narejeno v arabskem jeziku.

23. Tetovaža Greatness to God

Tatoo Greatness to God

Arabska vrstica, ki se glasi:kajti naš Bog je ogenj, ki porablja”Je vgraviran z motivom plamena in s tem predstavlja svetniško-duhovno arabsko obliko tetovaže.

24. Vabljiv kos

Vabljiv kos

To je v bistvu tibetanska molitvena zastava. Napisi znotraj vezenega ogledala imajo okrasni prikaz.

25. Arabski verzi

Arabski verzi

Na telo lahko nosite tudi verze, kot je prikazano na zgornji sliki, še posebej tisti, ki je čudak s tetovažami ali ljubi arabsko skriptiranje na pamet.