Tetovaže

24 znanih Dexovih tetovaž in njihov pomen

Dexter Tiewon Gore Jr., znani po svojem umetniškem imenu, Famous Dex je ameriški pevec, raper in tekstopisec. Najbolj znan je po svojih pesmih “Japan” in “Pick It Up”, ki sta oba dosegla 28. in 54. mesto na Billboard Hot 100. Svojo kariero je začel leta 2015, ko je izdal dve mixtapi z naslovom “Never Seen It Coming”. «In» Dexterjev laboratorij «, ki mu je prinesel uspeh. Kasneje, leta 2018, je Dexter izdal svoj prvi studijski album “Dex Meet Dexter”, ki je dosegel 12. mesto na lestvici ameriških Billboard Hot 200 albumov.

Kot večina mladih raperjev njegove starosti ima tudi Dexter na svojem telesu veliko tetovaž, ki pripovedujejo njegovo zgodbo. Mnoge tetovaže na njegovem telesu navdihujejo ljubljeni, predvsem pa njegova mama. Oglejmo si tetovaže, ki jih krasi njegovo telo, in raziščimo pomene za njimi.

Tetovaže obraza

1. Tetovaže rok, zvezd in trakov

Tetovaža: Dexovo čelo vsebuje veliko tetovaž. Na desni strani njegovega čela sta dve roki, združeni v molitvi, tetovirani na njem. Tik ob njej je tetovirana vrsta zvezd. Na sredini njegovega čela je velik roza trak, tetoviran na njem. Na čelu ima še nekaj tetoviranih trakov, ki se vedno bolj zmanjšujejo in se premikajo proti desni.

Pomen: Moleče roke so tetovaža, ki predstavlja njegove verske poglede kot kristjana. Trakovi na čelu podpirajo vzrok, saj so simbol širjenja zavesti o raku dojke. Tetovaže s trakom na obrazu so zanj najpomembnejše, saj je bila njegova mama diagnosticirana z istim in ji ni uspelo.

2. Tetovaže s srčki, besedo in trakom

Tetovaža: Desno lice raperja vsebuje tri rožnata srčka, tetovirana na njem. Besede “Baby Dex” so tetovirane tik pod njegovim desnim očesom, nad besedami pa je tetoviran še en roza trak.

Pomen: Besede “Baby Dex” predstavljajo njegovo ime, Dexter. Trak je simbol akcije ozaveščanja o raku dojk.

3. Tetovaža poljubov

Tetovaža: Na desni strani obraza so tetovaže dveh poljubčkov šminke z rožnatim črnilom.

4. Tetovaže z imeni, trakovi in ​​simboli

Tetovaža: Na levi strani njegovega obraza je ime “Diana”, tetovirano na njegovi čeljusti. Na njem je tudi tetovaža rdečega traku. Na levi strani raperjevega obraza sta tetovirana tudi dva kitajska simbola.

Pomen: Ime Diana je tetovirano v čast njegove matere, ki jo zelo obožuje, a jo je leta 2016. izgubil. Rdeči trak je namenjen ozaveščanju in preprečevanju zlorabe drog in vožnje pod vplivom alkohola ter tudi ozaveščanju o aidsu.

5. RIP tetovaža

Tetovaža: Na levi strani njegovega čela je še ena tetovaža z napisom “RIP mom”. Za besedo “mama” sta tetovirana tudi dva rožnata srčka

Pomen: To je še ena tetovaža, ki jo je dobil v čast svoje matere.

6. Tetovaže s palico

Tetovaža: Na desni strani obraza je pet tetoviranih figuric. Beseda “Svoboda” je tetovirana tudi na desni strani obraza, nad čeljustjo. Na desni strani njegovega obraza so napisane besede »Lover Boy«, vendar je tetovaža sčasoma zbledela.

Pomen: Ko je govoril o svojih tetovažah na obrazu in vratu, je Dex razkril, koliko teh tetovaž je zdaj zaman, in obžaluje, da jih je dobil. To tetovažo je Dex dobil kot poklon svoji mešanici, “OhhManGodDamn”, katere naslovnica albuma je imela majhne figure.

7. Stickman in Name Tattoo

Tetovaža: Levo lice raperja vsebuje še enega malega palčka, tetoviranega tik pod očesom, skupaj z imenom “Diana”.

Pomen: Ime “Diana” je še ena izmed tetovaž, ki jih je dobil kot poklon svoji materi. Stickman je še en, ki se spominja njegove stare mixtape.

Tetovaže na vratu

8. Cvetlična tetovaža

Tetovaža: Sprednji del vratu vsebuje veliko tetovažo, ki spominja na pogled od zgoraj na rožo z linijami, ki povezujejo tetovažo, kar ustvarja obliko.

9. Oblikovalska tetovaža

Tetovaža: Isti cvetlični vzorec, ki obstaja na sprednji strani njegovega vratu, se nadaljuje na desni in levi strani vratu in ga pokriva v isti obliki tetovaže.

Tetovaže na prsih in ramenih

10. Tetovaže medveda in oblakov

Tetovaža: Na levi strani prsnega koša je velika tetovaža obraza medveda. Njegova leva rama je pokrita s tetovažami oblakov, ki se združijo v levo roko, ki nosi isto temo.

11. Lobanje in tetovaže obraza

Tetovaža: Na desni strani prsi je obraz moškega, ki nosi vojaško čelado Wiking s krili. Ozadje obraza vsebuje oblake, tetovirane na njem, ki zapolnijo tudi vse prazne prostore na prsih, da dokonča in poveže vse tetovaže. Zgornji del desne strani prsnega koša in rame je prekrit s tetovažo iz serije lobanj različnih oblik in velikosti.

12. Tetovaže z besedami, zvermi in trakovi

Tetovaža: Na sredini prsnega koša so napisane besede “MAMIN DEČEK”. Nad tetovažo sta dve majhni tetovaži štirinožnih zveri. Na levem delu trebuha so tetovirani še trije trakovi.

Pomen: Besede “MAMIN DEČEK” so tetovirane zanj in v čast njegove pokojne matere, ki jo je izgubil zaradi raka dojke. To je tudi razlog, zakaj si je tetoviral trakove na peci in podobne na obrazu, da bi ozaveščal o raku dojk.

Tetovaže na želodcu

13. Tetovaže zvezd in ptic

Tetovaža: Na sredini trebuha, tik pod prsmi, je tetovaža zvezde. Pod zvezdo je jata silhuete ptic, tetovirana, ki pokriva večino sredine njegovega želodca.

14. Tetovaže z bodalom in srcem

Tetovaža: Na desni strani trebuha je tetovaža bodala, ki prebode srce, skupaj z besedo “LJUBEZEN”, tetovirano v srcu. Na njegovem trebuhu so tetovirane tudi besede “Kills All”, ki izvirajo iz srca, vendar se premikajo proti sredini trebuha. Skupaj tvorita stavek “LJUBEZEN Ubija Vse”. Ozadje tetovaže je iz več oblakov, ki pokrivajo njegov želodec in prsni koš.

15. Ptičje tetovaže

Tetovaža: Na levi strani trebuha še ni večjih tetovaž, vendar so pokrite z istimi tetovažami ptic in oblakov, ki pokrivajo preostanek prsnega koša in telesa.

Tetovaže na desni roki in roki

16. Oblikovalska tetovaža

Tetovaža: Desna rama in nadlaket Dexterja sta pokrita z veliko posebno obliko.

17. Ime in zvezdne tetovaže

Tetovaža: Zgornja stran njegove leve podlakti vsebuje ime, na njej tetovirano “Jessica” skupaj z vrtinčasto črto, ki poudarja ime. Na desni podlakti je tudi tetovaža zvezde.

Pomen: Dex je s to tetovažo pokazal ljubezen do svoje hčerke Jessice. Raper je oče treh otrok, dveh deklet in fanta.

18. Ime Tattoo

Tetovaža: Notranja stran desne podlakti Dexa vsebuje ime, ki je navpično obkroženo z vzorcem plamena. Tetovaža še nikoli ni bila popolnoma razkrita, ime pa ostaja skrivnost, toda sodeč po njegovih drugih tetovažah je to morda ime enega njegovih otrok. Preostali del njegove roke je prekrit z istimi besedami in zvezdicami, ki zapolnjujejo ozadje preostalega dela rokava.

19. Tetovaže zvezd in besed

Tetovaža: Na zgornji strani desne podlakti je veliko majhnih tetovaž zvezd, roka pa je v celoti prekrita z besedami, ki so nekoliko zbledele. Dex obžaluje, da si je pridobil nekaj svojih prejšnjih tetovaž in namesto da bi jih odstranil, nad njimi vedno znova dobiva nove, ki so mu zapolnile obe podlakti.

20. Tetovaže smeška in morskega psa

Tetovaža: Desna roka raperja je pokrita s tetovažo morskega psa. V bližini njegovih prstov so tudi tetovirani različni smajliji.

Tetovaže leve roke

21. Oblaki in tetovaža z imenom

Tetovaža: Dexova leva rama skupaj s celotno nadlaktijo je pokrita z oblaki, ki segajo do vratu in prsnega koša. Njegova nadlaket, tik nad komolcem, vsebuje tudi ime “Betty”, tetovirano na njej.

Pomen: Oblaki se združijo z oblaki na prsih in vratu ter dopolnijo celotno temo neba in ptic v letu. Ime “Betty” je tetovirano kot “Brtty” in je v čast njegove druge hčerke, imenovane Betty.

22. Tetovaža s križem in plamenom

Tetovaža: Na notranji strani raperjeve leve podlakti je velika križna tetovaža. Tako kot njegova desna je križ obdan z ognjem, ki pokriva večino njegove podlakti.

Pomen: Križ predstavlja verske poglede pevca. Plameni so simbol čiščenja in čiščenja in so bili tukaj narejeni s križem kot simbol angela varuha, ki vas odvrača od skušnjav.

23. Meč in tetovaže z besedami

Tetovaža: Zgornja stran njegovega levega zapestja vsebuje mali tetoviran meč. Preostali del podlakti je pokrit s tetovažami besed, tako kot desna, ki dopolnjuje rokav.

24. Tetovaže morskih psov in črk

Tetovaža: Tako kot njegova desna, tudi Dexova leva roka vsebuje enako oblikovano tetovažo. Vsebuje morskega psa skupaj s smeški, tetoviranimi v bližini členkov. Oba prsta njegove roke vsebujeta črke, tetovirane na njih. Tiste na levi roki vsebujejo črke, ki tvorijo besedo, “V ŽIVO”, prsti desne roke pa črke, ki tvorijo besedo “ŽIVLJENJE”

Pomen: Čeprav se zdi kot preprosta tetovaža, besede na obeh prstih, sestavljene skupaj, naredijo stavek “ŽIVO ŽIVLJENJE”, ki ga je dobil iz tega, kar mu je mama govorila, zato si je to tetovažo naletel na telo.