Tetovaže

19 neverjetnih mozaičnih tetovažnih idej s pomenom

Mozaiki so od takrat zelo priljubljeni in uspevajo v školjkah, kamnih in kozarcih. Formulacija kul umetniškega oblikovanja skozi majhne koščke in na koncu ustvarjanje mojstrovine subtilno opredeljuje umetnost mozaika. Celotna zasnova temelji na majhnih drobcih in zato so tako pomembni. Pomeni, da lahko samo kapljica po kapljici nastane morje, na primer združevanje manjših kosov z nečim večjim od življenja. Se spomnite, kje lahko najdete večino mozaikov? Cerkve, mošeje in sinagoge krasi mozaična umetnost. Verjetno so zato tudi povezani z duhovnim svetom.

Če želite okrepiti svojo navadno staro tetovažo, je mozaik odličen način za to. Umetnost dvigne na naslednjo stopnjo. Tako so mozaični modeli odlični za moške in ženske, ki so pozorni na podrobnosti, saj so pomembne vse majhne zapletenosti. Mozaiki so vsekakor privlačni za tiste, ki obožujejo geometrijske oblike in sodobne oblike umetnosti. Črno -beli in pisani vzorci izgledajo super, če so narejeni v mozaiku. Drug trenden način je mešanje dveh vrst umetniških oblik. Na primer, samo polovica tetovaže je lahko mozaična. Drugi je lahko zgolj črno -bel obris. Zagotavlja celotno zasnovo z veliko ironije in zasuka.

Mozaične tetovaže so za oči prijetna vizualizacija, zato smo ustvarili seznam 20 neverjetnih mozaičnih tatujev z njihovim pomenom, ki vam bodo pomagali pri iskanju popolnega dizajna! Beri naprej.

 • Daniel in levi

mozaična tetovaža

Za Daniejem in levi je zgodba, če zanjo že niste vedeli. Daniela na visoko funkcijo napreduje njegov kraljevski gospodar Darij Medij. Čeprav njegovi ljubosumni sovražniki zavedejo Darija, da objavi odlok, ki trideset dni obsoja kakršno koli molitev do katerega koli boga ali človeka razen Darija. Kazen za to naj bi vrgli v levji brlog. Kljub temu je Daniel še naprej molil k Bogu in kralju. Globoko v stiski je moral kralj obsoditi Daniela na smrt. Naslednje jutro kralj hiti vprašati o Danielovem položaju, na kar je Daniel odgovoril, da ga je rešil angel, ki je levu zaprl čeljusti, “ker sem bil pred njim (Bogom) brezhiben.” Kralj ukaže, da bodo prevaranti z družinami obsojeni na smrt.

Ta vzorec tetovaže prikazuje Daniela in leve skozi barvno vitraž, vgravirano na nogi. Prikliče spomine na bivanje v katedrali, kajne? Torej, če ste močno duhovni, bo ta oblika videti grozljivo, da pokaže vašo vero.

 • Slonov obraz

mozaična tetovaža

V svojem splošnem pomenu sloni pomenijo moč in moč. Prav tako pomeni potrpežljivost in vztrajnost. Običajno so zelo mirna bitja, razen če jim grozi nekakšna grožnja. Poleg tega, da so sloni pomembni, so dandanes zelo modni, ko jih nanesete na del telesa. Prsni koš ali hrbet sta dve odlični možnosti za reprodukcijo nečesa tako ogromnega. Ta slon ima celo tretje oko, ki je pravzaprav precej šik in hipi. Rdeči ton v veliki meri izboljša celotno zasnovo.

 • Modra mačka

mozaična tetovaža

Ta mačka izgleda zelo edinstveno v obliki mozaika. Modra barva je precej značilna, vendar je dobra izbira barve, če vas ne zanima kaj glasnega. Zelene oči mačk zelo dobro odmevajo z modrim kombinezonom. To je zelo očarljiv dizajn za vaše tricepse. Če že imate hišnega ljubljenčka, lahko ta služi kot daritev vašemu malemu prijatelju.

 • Owl Designs

mozaična tetovaža

Znano je, da sove najdemo le v temi, ki utrjuje alkimijo, okultizem in čarovništvo. Nekaj, kar je povezano z nočjo, je luna, ki je presenetljivo nočna gneča, s katero so povezane tudi sove. Zato z luninimi fazami regeneracije postane predstavnik ženske energije in plodnosti. Tudi mitologija vsebuje dokaze, ki povezujejo sovo z modrostjo in ženskostjo.

 • Mozaična tetovaža s celotnim hrbtom

mozaična tetovaža

Ta tetovaža izgleda, kot da je bila neposredno prepisana iz cerkvene stene na hrbet tega fanta. Mozaik s polnim hrbtom je prototip veličine. To je tako zapleteno, da bi od tetovatorja in uporabnika zahtevalo veliko potrpljenja in podrobnosti. Čeprav je končan rezultat videti veličasten. Ta vzorec je popolnoma navdihnjen s krščanskimi modeli tetovaž.

 • Simpatično oblikovanje tetovaže slona

mozaična tetovaža

Znano je, da imajo sloni po vsem svetu močan metaforičen pomen in se dojemajo kot simbol sreče, vitalnosti, uspeha, modrosti in pustolovščine. Zaradi tega, ker so sloni izjemno družabne živali, tako kot ljudje, veljajo tudi za predstavnika zvestobe, intimnosti in solidarnosti. Vendar pa ta poseben vzorec tetovaže prikazuje celo žival, vtisnjeno z več različnimi vzorci. Mandala za glavo ima tako globok videz. Izstopa dragulj podoben kamen na vrhu glave.

 • Mozaik obraza

mozaična tetovaža

Ta vzorec je precej poseben v primerjavi z drugimi modeli. Glede na vašo individualno percepcijo ima lahko neskončno veliko aplikacij. Zame to pomeni, da nekaj manjka ali pa verjetno oseba ni prepričana o nečem. Vidno oko je videti realistično.

 • Skrivnostno oblikovanje volka

mozaična tetovaža

Mnogi ljudje na svoje telo vklesajo vzorce volka, ker je videti zelo kul in volk je nasploh žival, ki je precej ostra in predstavlja pogum. Wolf je upodobitev skrbništva, običajev, integritete in sorodnega značaja. Wolf ima sposobnost, da si zagotovi hitre in močne sentimentalne navezanosti in se pogosto mora zavezati lastnim pogonom. Tako nas motivirajo, da jim sledimo, da se predamo svojim dušam in možganom ter imamo oblast nad svojim življenjem. Poleg tega je bil volk vedno povezan z okultizmom in mozaični učinek ne naredi ničesar, ampak celotnemu dizajnu doda veliko več mistike.

 • Oblikovanje krokodila

mozaična tetovaža

Ta mozaik Krokodil izgleda neverjetno, kot da bi skočil naravnost iz vodnega telesa. Kvadratni mozaik izgleda, kot da je lahko odličen vzorec tudi za ploščice. Modra, zelena, rumena in roza barva se med seboj dobro ujemajo in ustvarjajo odličen kontrast.

 • Mozaično oblikovanje miru

mozaična tetovaža

Mosaic Peace Sign Tattoo izgleda precej modno. Čudovite barve dopolnjujejo simbol miru s črnim ozadjem. Trte, ki so prepletene na simbolu miru, ga povezujejo s temo narave. Če želite, lahko dodate tudi nekaj rož. Pravzaprav je mozaični učinek že podoben cvetnim lističem.

 • Roaring Panther Mosaic Tattoo

mozaična tetovaža

Rotajoča tetovaža obraza Mosaic panter na prsih je videti precej izvrstna. To je tako veličasten videz in učinek mozaika mu doda malo umetniškega pridiha. Simbolično je že dolgo povezana z duhovno živaljo in ljudje vedno gledajo na njeno energijo in moč. Tega veličastnega bitja so se bali tudi zaradi njegove dih jemajoče aure. Kri, ki mu kaplja iz ust, daje globok učinek.

 • Mozaični obris mačke na hrbtu

mozaična tetovaža

To je zelo preprost vzorec oblikovanja, ki ne vključuje nobenih debelih črt ali ekstravagantnih vzorcev. Hrbet je dobra ideja za postavitev para, saj ima dovolj prostora. Je čeden kos.

 • Oblikovanje slonov na podlakti

mozaična tetovaža

Zasnova majhnega mozaičnega slona izgleda precej trendovsko. Pravzaprav predstavlja hipija in divji duh v vas. Podlaket je tako odličen kraj za tako lepo tetovažo, saj je precej opazno mesto. Podrobnosti o njem so precej čudovite. Na čelu slona je simbol yin in yang.

 • Pisani simbol ribe

mozaična tetovaža

Oblika koi rib je videti precej živahna in barvita. Zaradi velikosti tetovaže je hrbet odlična ideja za postavitev. Koi Fish na Japonskem pomeni dobro usodo ali usodo. Poleg tega so povezani tudi z odločnostjo v težkih časih in močjo namena. Zato v preostalem svetu ribe Koi pomenijo srečo, bogastvo in vztrajnost. Velik pomen ima tudi v budizmu, saj predstavlja pogum.

 • Mozaično srce

mozaična tetovaža

Srce poleg tega predstavlja prijaznost in mir, ki stoji za svojim tradicionalnim pomenom ljubezni in naklonjenosti. Ta srčna tetovaža je sestavljena iz drobcev številnih trikotnikov in romba skupaj, vendar je tudi v notranjosti zapolnjena z različnimi barvitimi vzorci, ki dodajajo učinek mozaika.

 • Tetovaža kuščarja

mozaična tetovaža

Če vas zanimajo grozljive stvari, potem je ta tetovaža prava izbira za vas. Zagotovo je tetoviranje kuščarja na sebi edinstvena ideja. Barve pa so edini živahen del celotne zasnove.

 • Mozaik Snake Tattoo Design

mozaična tetovaža

Zgodovinsko gledano kače in plazilci označujejo moč ali umetniško duhovno silo. Ker je znano, da se kače skrijejo s pokosom, postanejo velik simbol vstajenja, preobrazbe, brezčasnosti in zdravljenja. Poleg preproste oblike kače se lahko odločite za vzorec ouroboros, ki je veliko pomembnejši od preprostega vzorca kače. Ouroboros je predstavnik nesmrtnosti in nenehnega oživljanja življenja. Ta oblika kače na sliki je narejena s črnim črnilom, ki ji daje gotsko, a klasično vižo. Prav tako se lahko odločite, da boste v to zasnovo vključili različne barve, saj je mozaično oblikovanje odlično videti, če uporabljate nešteto barvnih odtenkov.

 • Rose sredi mandale

mozaična tetovaža

To je kul dizajn, ki pokriva celotno roko in ramo. Neverjeten vzorec mandale izgleda lepo in v njej je vdelana modra vrtnica. Kraljevsko modra barva ji daje veličasten videz. Na zunanjem območju lahko opazite nekaj črnih polnil, vendar je celotna tetovaža večinoma narejena v monotoni modri barvi. Celotna tetovaža izgleda kot združitev različnih modelov in vzorcev, ki tvorijo eno veliko mojstrovino.

 • Mozaični Buda

mozaična tetovaža

Ta mozaični Buda v obliki tetovaže izgleda zelo kul. Najbolj neverjeten del te zasnove je zapletenost, ki jo vključuje. Poleg lepote tega vzorca tetovaže je Buda simbol mnogih stvari. Prvič, pedagogika, ki jo je ustanovil Buda, je v angleščini opredeljena kot budizem. Če torej verjamete v nauke budizma, bi to lahko bila odlična zasnova v spomin na vaše namere. Buda je tisti, ki je dosegel Bodhija; Bodhi pa označuje razsvetljenje, zgledno stanje možganske in moralne nadvlade, do katerega lahko pridejo tudi moški s povsem človeškimi sredstvi. Beseda “Buda” dobesedno pomeni obveščenega, poznavalca. Torej, če ste žejni znanja, bo ta zasnova akutna predstavitev vaše osebnosti.

Na koncu seznama smo vam predstavili 19 neverjetnih mozaičnih tetovažnih modelov. Ne glede na obliko, ki jo izberete, se morate spomniti, da je barvanje trajno in za izbiro ustrezne oblike je treba opraviti veliko raziskav. Torej, veliko sreče pri tem.