Tetovaže

10 tetovaž Nahitana Nándeza in njihov pomen

Nahitan Michel Nández Acosta je urugvajski profesionalni nogometaš, ki igra kot vezist za urugvajsko reprezentanco in klub Serie A, Cagliari. Nahitan je svojo kariero začel pri Peñarolu, zastopal pa je tudi Boca Juniors, preden se je leta 2019 pridružil Cagliariju. Svojo reprezentanco je zastopal tudi na svetovnem prvenstvu FIFA 2018 in Copa America 2019. Nahitan ima na telesu veliko zanimivih tetovaž. Vse njegove tetovaže so omejene na roke. Oglejmo si njegove tetovaže in pomene za njimi.

Nahitan Nández

1. Tetovaža ‘zver’

Tetovaža: Desno ramo igralca vsebuje tetovažo obraza levinje. Levinja ima tudi krono na glavi z dvema perjema, ki visita navzdol od krone in segata do tetovaže kompasa na desni nadlakti.

Pomen: Tetovaža levice na rami predstavlja njegovo ljubko ženo Sarah Garcia. Nahitan je tetoviral, saj predstavlja moč, ponos, zaupanje in zaščito, vse pa so lastnosti, ki jih ima tudi njegova žena. Krona na glavi levinje prikazuje, kako je njegova žena njegova kraljica. Perje na kroni je simbol poguma in resnice. Par je srečno poročen in ima sina in hčerko Tian in Matildo.

2. Tetovaža ‘Compass’

Tetovaža: Tik pod tetovažo levinje na desni roki je tetovaža kompasa. Kompas ima tudi imena “MARIA” in “ALFREDO”, tetovirana v njem.

Pomen: Tetovaža kompasa na roki predstavlja, kako bo vedno našel pot do ljudi, ki jih ima na tem svetu najbolj rad, njegovih staršev, Marije in Alfreda, katerih imena so prav tako tetovirana znotraj kompasa.

3. Tetovaža ‘ladja’

Tetovaža: Na spodnji strani desne podlakti igralca je tetovirana velika ladja. Na njegovem komolcu so tetovirane tudi zemljepisne dolžine in zemljepisne širine v obliki linij zemljevida, ki tvorijo škatle in povezujejo tetovažo ladje s kompasom.

Pomen: Ladja na njegovi roki predstavlja njegovo ljubezen do jadranja in morja. Nogometaša se v večini objav na družabnih medijih pogosto vidi sproščujočega na plaži skupaj z družino.

4. Tetovaža ‘Mandala’

Tetovaža: Notranja stran njegove desne podlakti vsebuje tetovažo zelo zapletenega dizajna.

Pomen: Tetovaža na notranji roki je sanskrtska tetovaža, znana kot mandala. Mandala je oblika, ki pomeni krog in vsebuje krožne vzorce, ki predstavljajo ravnovesje, večnost in popolnost.

5. Tetovaža ‘Crown’

Tetovaža: Tik pod tetovažo mandale je tetovaža krone na podlakti skupaj z besedami »One Life… S«, tetovirano pod njo.

Pomen: Tetovaža krone in citat na roki predstavljata, kako uživa v svojem življenju in kako srečen je. Duhovit citat pod krono prikazuje, kako živi polno življenje, ker živiš samo enkrat, vendar se kot draženje konča s S.

6. Tetovaža ‘lobanja’

Tetovaža: Leva nadlaket in ramena igralca sta pokrita z veliko tetovažo lobanje. Čeljust lobanje je zažgana in na njej je tudi zapletena krona s perjem.

Pomen: Tetovaža lobanje skupaj s krono je ena njegovih prejšnjih tetovaž, ki predstavlja srečo. Perje na krošnji lobanje je simbol zaščite.

7. Tetovaža ‘Luna in drevesa’

Tetovaža: Zgornji del njegove leve podlakti vsebuje tetovažo lune, ki je obdana z oblaki. Pod luno je tudi tetoviran gozd, ki vsebuje drevesa in gleda na jezero, ki vsebuje silhueto moškega, ki lovi ribe.

Pomen: Tetovaža lune in dreves skupaj s plavalcem predstavlja mirno in mirno okolje. Tetovažo bi lahko navdihnil tudi eden njegovih spominov iz otroštva na ribolov z družino.

8. Tetovaža ‘Watch and Date’

Tetovaža: Nahitanova leva podlaket na notranji strani ima na sebi tetovirano žepno uro. Poleg ure je tetoviran tudi trak rimskih številk. Številke na pasu so “XI-III-MMXI”, ki predstavlja 11-03-2011. Obstaja še en datum, ki se začne s 15, vendar ni bil pravilno viden, saj je preostanek delno pokrit z ognjem pod njegovo tetovažo lobanje.

9. Tetovaža ‘Rose and Eye’

Tetovaža: Na podlakti, tik pod žepno uro, je tetovirana vrtnica. Na notranji strani levega zapestja je tudi tetovirano oko.

10. ‘Ring’ tetovaža

Tetovaža: Na levem prstanu Nahitana je tetoviran prstan, v katerem je tudi tetoviran datum.

Pomen: Tetovaža na prstu je priljubljena oblika tetovaže, ki predstavlja njegovo poroko s Sarah Garcia, v njej pa je tetoviran datum njune poroke.