Terase

Idei de design pentru terase: 100 dintre cele mai frumoase exemple pentru fiecare stil de grădină

Primăvara este deja aici și vremea frumoasă ne invită să petrecem tot mai mult timp în aer liber. Și unde putem face asta mai bine decât pe terasele noastre? Pentru a ne simți confortabil în propria noastră zonă în aer liber, designul terasei joacă un rol decisiv. De la amenajarea podelei până la mobilierul de patio până la plantele potrivite, fiecare element mic are un efect mare în spațiul nostru de locuit în aer liber. În această postare am adunat multe idei de design de terase, inspirații și sfaturi care vă pot ajuta să vă proiectați terasa de vis. Răsfoiți prin galeria noastră de imagini pentru a descoperi cele mai frumoase exemple.

Idei de design terase în diferite stiluri

Idei moderne de design de terase pentru iluminat și acoperiș

Pentru mulți, terasa servește ca un living în aer liber, unde vă puteți relaxa sau discuta cu prietenii și familia primăvara și vara după o zi lungă la serviciu sau în weekend. Și la fel ca camera de zi de acasă se caracterizează prin diferite stiluri de amenajare, vă puteți lipi și de un anumit stil în zona în aer liber.

Terasa modernă

Idei moderne de proiectare a terasei cu acoperiș lamelar pentru acoperiș

Unul dintre cele mai populare stiluri pentru amenajarea terasei este desigur stilul modern. Terasele moderne sunt de obicei caracterizate prin linii și forme clare, mobilier generos și elemente de design monocrom. Acestea sunt de obicei concepute ca o extensie a interiorului, cu o tranziție perfectă între interior și exterior. Ambele camere se îmbină stilistic și produc o impresie calmă și relaxată.

Proiectați o terasă modernă în grădină, cu zonă de luat masa și scaun suspendat

Deși designul modern al terasei poate părea puțin steril și plictisitor la prima vedere, acesta oferă de fapt o mulțime de opțiuni de design. Deoarece stilul modern poate fi interpretat și în diferite moduri. Prin urmare, o terasă modernă poate fi proiectată pentru a fi sportivă, elegantă, confortabilă, scandinavă sau urbană. Diferențele dintre aceste stiluri, precum și multe exemple, pot fi găsite mai jos.

Terasă modernă și confortabilă, cu lounge și zonă de luat masa

Idei de amenajare a terasei pardoseli și mobilier din tec

Terasa sportivă și modernă

Terasa design sportiv modern linii clare culori inchise

Terasa sportivă și modernă are de obicei acoperiș, pardoseală din lemn sau WPC și formează o imagine generală armonioasă cu fațada casei. Tu decizi singur dacă designul ton pe ton sau contrastele deschis-întunecate. Principalul lucru este să acordați atenție liniilor drepte și să folosiți accesoriile și modelele cu moderație. Plantele veșnic verzi sau iarba din ghivece completează minunat terasa sportivă și modernă.

Construcție din metal negru deasupra terasei în stil modern

Design de terasă în stil modern, cu o zonă de luat masa și un mic lounge

Terasa din curtea din spate creează o mini zonă de lounge

Idei elegante de design pentru terase

Faceți terasa elegantă și modernă cu plăci de marmură

Plăcile de terasă de format mare din pietre fine, de exemplu, arată puțin mai elegante și pot fi completate fie cu un baldachin pe suporturi subțiri, fie cu o pergolă elegantă din lemn. Paleta de culori poate fi închisă sau deschisă, dar materialele textile fine și mobilierul elegant conferă terasei acel ceva special. Un gard viu decorat în formă poate servi atât ca accent, cât și ca ecran de confidențialitate în acest design de terasă.

Design terasă elegant și modern, cu acoperiș și mobilier în tonuri de pământ

Idei moderne de amenajare a terasei cu o notă elegantă

Designul terasei cu plăci de pardoseală de format mare arată deosebit de elegant

Terasa confortabilă

Idei de design pentru terase moderne și confortabile, cu covor exterior

Cei care doresc să se simtă cu adevărat confortabili pe terasa lor modernă sunt sfătuiți să folosească materiale în tonuri calde și elemente realizate din materiale naturale precum lemnul. Covoarele în aer liber contribuie la confort și se armonizează minunat cu alte materiale textile, cum ar fi pernele de scaune și tapițeria. Cele mai confortabile idei de design de terasă includ, de asemenea, un hamac sau un scaun suspendat pe care îl puteți agăța între stâlpii baldachinului sau pe lamele. Aici, plantele în ghivece cu frunze mari se potrivesc perfect ca accente verzi. Elemente precum șemineele și iluminatul atmosferic contribuie, de asemenea, la confortul din zona exterioară.

Faceți terasa modernă confortabilă cu iluminare caldă

Faceți-vă confortabil pe terasa cu șemineu

Terasă confortabilă cu exemplu de design lounge

Terasa urbana

Proiectați o grădină urbană cu o terasă modernă

Terasa urbană devine din ce în ce mai populară în fiecare an care trece. Puteți alege între un aspect clasic de oraș, un aspect industrial urban sau un aspect de junglă urbană. Cele mai frumoase idei de design de terase în stil urban pot fi găsite în galeria de imagini!

Terasă modernă cu aspect de oraș urban

Jungla urbană pe terasa din oraș

Idei de design pentru terase pentru a crea jungla urbană

Terasă modernă pentru relaxare într-un aspect urban

Design terasă în stil scandinav

Terasa în stil scandinav este proiectată cu accesorii de iluminat și decorative

Cu un design modern de terasă, pur și simplu nu putem evita stilul scandinav. Acest stil de amenajare se caracterizează prin luminozitate și lumină și poate transforma orice zonă – fie în interior, fie în aer liber – într-un refugiu confortabil. Pădurile ușoare, naturale, acoperișurile translucide ale terasei și materialele textile în tonuri deschise și pastelate sunt printre cele mai importante elemente ale terasei scandinave. Iarba înaltă, plantele în ghivece precum bambusul și gabioanele plantate sunt perfecte pentru plantare.

Terasele scandinave creează o atmosferă confortabilă cu culori deschise

Idei de amenajare terase Mobilier alb scandinav cu eleganță simplă

Terasă pe acoperiș mobilată în stil scandinav cu o canapea confortabilă

O terasă în stil casă și căsuță

Idee pentru designul terasei în pardoseli în stil rustic

Grădinile de la țară sunt locul ideal pentru relaxare după o săptămână lungă de lucru. Ele emană o atmosferă plăcută și ne pot duce înapoi în trecut, când totul era cumva mai simplu. Cele mai importante elemente de design ale acestui stil includ utilizarea de materiale naturale, modele ludice și florale, precum și tonuri pastelate și suprafețe uzate. În ceea ce privește plantarea, terasa în stil cabană este caracterizată de plante colorate în ghivece cu flori, plante parfumate cățărătoare și coșuri suspendate. Accentele pot fi setate cu obiecte decorative, cum ar fi vase de udare vechi, ghivece, coșuri și textile cu modele. Puteți privi multe idei minunate de amenajare a terasei în stilul popular de casă de țară de mai jos.

Grădină romantică în stil cabană, cu o terasă mică și căsuță

Modele vibrante pentru terasa în stil rustic

Idei de design pentru terase în mobilier și decor în stil cabană

Proiectați terasa cu o zonă de relaxare în stil casă la țară

Terasă verde cu acoperiș și oglindă

Terasă mică în pardoseală de piatră naturală în stil rustic

Idei de design terase în stil boho chic

Idei de proiectare a terasei în mobilier și decor în stil boho

Stilul boho-chic complet șold este folosit și în aer liber. Balconul și terasa boho au un aspect casual, care ne oferă o senzație de confort și ne invită să zăbovim. Cu materiale naturale, diferite țesături și lumini atmosferice, boho chic poate fi implementat și pe terasă.

Terasă confortabilă în curtea din spate în stil boho chic

Coșuri de perne de șezut cu model Boho patio

Proiectați o terasă cu zonă de relaxare în stil boho

Design de terasă boho chic în grădină

Creați o terasă mediteraneană

Terasă mediteraneană cu elemente din oțel corten ca decor

Dacă doriți să aduceți o bucată de ușurință mediteraneană și un pic de fler spaniol sau italian de vacanță în casa dvs., terasa în stil mediteranean este o alegere excelentă. Principalele elemente care alcătuiesc acest stil sunt desigur plantele mediteraneene, precum și pardoseala rustică, mobilierul romantic din fier forjat și decorul potrivit. O astfel de terasă ar trebui să se îmbine armonios cu natura, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească materialele naturale precum teracota, piatra naturală, lemnul și ceramica. În ceea ce privește lumea legumelor, explicăm în articolul nostru „Plantarea terasei mediteraneene” care dintre plante și combinații de plante sunt cele mai potrivite pentru acest stil.

Creați o terasă mediteraneană cu pardoseală de teracotă

Terasă în stil toscan, cu grădină verticală

Grădină spaniolă cu idei de terasă pentru design

Idei de amenajare a teraselor Scaune în stil italian și plante din fier forjat

Gresie din teracotă pentru o terasă mediteraneană

Idei pentru amenajarea teraselor în stilul mediteranean al Italiei

Terasă în stil toscan cu acoperiș

Terasă toscană cu mobilier din fier forjat și vegetație luxuriantă

Terasa cu fler italian decorează gardul din lemn al plantelor cu flori

Idei de amenajare terase Mobilier mediteranean din găleți din fier forjat din lut

Terasă mediteraneană în stil spaniol, cu zonă mare de relaxare și șemineu

Terasă mediteraneană cu pergolă ca protecție solară

Fler mediteranean pe terasă Textilele în alb și albastru

Fler de vacanță pe terasă cu mobilier alb și accente albastre

Creați o bucătărie mediteraneană în aer liber, cu terasă

Design de terasă în stil asiatic

Sfaturi de design de terasă în stil japonez

O terasă în stil asiatic sau japonez nu este foarte frecventă în latitudinile noastre, dar elementele de design ale acestui stil sunt încă foarte populare. Acestea includ, mai ales, grădini stâncoase, elemente de apă și elemente decorative asiatice. Terasa japoneză impresionează prin frumusețea sa simplă și poate oferi zonei dvs. în aer liber un fler oriental. Acest articol oferă câteva planuri gratuite de plantare a grădinilor japoneze, precum și o mulțime de sfaturi de proiectare a grădinii.

Idei de design terase în stil asiatic, pergolă verde, plante în ghivece

Design terasă în ecran japonez de confidențialitate din oțel Corten

Spațiu modern în aer liber, cu elemente asiatice, podea cu pietriș hamac

Mobilierul de terasă

Mobilier de terasă modern din frânghii, fotolii și măsuță laterală

Mobilierul de patio este o parte importantă a oricărui patio. Fie că optați pentru un grup mic de locuri sau o zonă de lounge mare depinde în mare măsură de spațiul disponibil, dar și de bugetul planificat. Aici am adunat câteva exemple ale diferitelor opțiuni de proiectare.

Idei de amenajare a terasei cu zonă de luat masa

Zonă de luat masa pe terasă, masă de design din tec

Pentru mulți, terasa servește ca a doua bucătărie vara, unde vă puteți bucura de gătit în aer liber. Cu toate acestea, dacă nu aveți spațiu pentru o bucătărie întreagă în grădină, puteți, de exemplu, să configurați terasa cu o zonă de luat masa și să luați masa în aer curat în sezonul cald..

Terasă mică cu scaune de design pentru zonă de luat masa de la masă din lemn de răchită

Idei de amenajare a terasei cu masă rotundă de sufragerie din lemn rezistent la intemperii

Mobilier modern de terasă cu răchită pentru zona de luat masa

Amenajare terasă cu zonă de luat masa pentru luat masa în aer liber

Idei de amenajare a terasei, amenajare zonă de luat masa cu umbrelă de soare

Lounge-ul în aer liber – lux pur pe terasa modernă

Lounge în grădină cu canapea și măsuță de cafea tapițată

Dacă doriți mai multă liniște și viață de zi cu zi, un lounge în aer liber în grădină este cea mai bună alegere. Cu mobilierul de salon potrivit, puteți muta cu ușurință zona de living pe terasă și, pe vreme bună, puteți petrece multe ore de relaxare afară. Este deosebit de important să vă asigurați că mobilierul este realizat din materiale de înaltă calitate, rezistente la intemperii și robuste. Lounge-ul cu grădină nu este potrivit numai pentru spații mari, dar poate fi folosit și pe o terasă mică. Veți găsi câteva exemple în următoarea serie de imagini.

Mobilierul de lounge din lemn cu tapițerie albă emană confort

Idei de amenajare a terasei cu un lounge în aer liber cu accente verzi

Lounge de grădină cu mobilier din ratan și lemn pe terasă

Amenajare terasă cu mobilier pentru zonă de lounge din ratan

Lounge în aer liber pe o terasă urbană

Lounge terasă cu șemineu vizavi de barul din grădină

Terasă mică cu lounge și zonă de luat masa

Proiectați terasa cu zonă de grătar și zonă de lounge

O terasă pentru relaxare

Creați o terasă confortabilă cu protecție solară și scaune suspendate

Grădina terasată poate fi transformată și într-o oază de calm și relaxare. Cu șezlonguri, șezlonguri, scaune suspendate și hamace, sunt garantate ore lungi de relaxare și relaxare. Fie că citiți o carte, vă bucurați de un pui de somn sau pur și simplu să vă luați soarele într-o zi călduroasă, vă veți simți cu siguranță ca acasă în zona de relaxare de pe terasă.

Relaxare pură pe terasa, cu un scaun cu frânghie

Proiectați o terasă în grădina orașului, cu un mini lounge și hamac

Idei de design terase cu hamac și materiale naturale

Șezlong pe terasă ca zonă de relaxare

Șezlongurile creează o terasă cu o zonă de relaxare

Idei moderne de design de terase cu pat de zi pentru relaxare

Idei de decor pentru terasa

Proiectare terasă Subdiviziune în zone, zonă de luat masa, salon cu plante și flori ca decor

La fel ca în apartament, un decor adecvat nu trebuie să lipsească pe terasă. Decorul este ceea ce rotunjește fiecare cameră, fie în interior, fie în exterior. Desigur, cele mai populare soiuri includ plante și flori în ghivece, dar nu sunt singura opțiune. Materialele textile, cum ar fi covoarele și pernele, luminile suspendate, felinarele, figurile decorative și elementele interesante ale apei pot face fiecare terasă mai atmosferică.

Idei de amenajare a teraselor cu plante

Coșurile suspendate suspendate înfrumusețează spațiul de deasupra mesei de pe terasă

Plantele și florile aparțin nu numai paturilor de grădină, ci pot înfrumuseța terasa cu splendoarea lor. Indiferent dacă sunt plante în ghivece sau coșuri suspendate, cu speciile potrivite, zona în aer liber poate fi transformată într-un adevărat paradis al florilor. O grădină verticală este ideală pentru terase mici, de exemplu, deoarece economisește cu adevărat spațiu.

Creați o oază verde pe terasa cu plante

Plante cu flori în căzi și ghivece pentru terasă

Decorează terasa cu plante cu flori

Paturi ridicate cu ierburi ornamentale ca decor pentru terasa modernă

Plantarea terasei moderne cu plante în ghiveci

Plantele luxuriante cu copaci, arbuști și ierburi transformă terasa într-o oază verde

Idei de proiectare a terasei pentru decor cu lumini de zână, lumânări și plante

Grădinile verticale sunt perfecte pentru terase mici

Idei de amenajare a terasei cu o grădină verticală pe gard

Plante pentru terasă mică grădină verticală din plante suculente

Accesorii ca decor pentru terasă

Terasă cu acoperiș și perete verde

Dacă nu doriți să vă reproiectați terasa de la zero, ci doriți doar să oferiți zonei exterioare o mică actualizare, accesoriile sunt o alegere excelentă. Lasă-te inspirat de exemplele din galeria noastră de imagini și transformă-ți propria terasă într-un loc real de relaxare.

Idei de decorare pentru accesorii de amenajare terase

Decorarea ideilor de amenajare a terasei cu imagini și plante

Idei de amenajare a terasei cu o grădină verticală

Plante agățate pentru terasă Ferigi și palmieri

Textile și plante în ghivece ca decor pentru terasă