Terase

Crearea unei terase de grădină – 30 de idei pentru podeaua terasei

grădină-terasă-terasă pardoseală-pardoseală din lemn-gazon artificial-zid de cărămidă-salon-ratan-scaune

unu Grădină și terasă este mai mult decât o zonă pavată în curtea din spate. Acesta servește ca loc de relaxare, ca zonă de joacă pentru copii sau ca zonă de divertisment unde puteți face grătar în zilele calde. La crearea unei terase de grădină, pardoseala joacă un rol important. Așadar, astăzi vă vom oferi câteva sfaturi și idei despre cum să faceți acest lucru. Fii inspirat de exemplele fascinante de mai jos!

Opțiuni de proiectare pentru Terasa de gradina din lemn

gradina-terasa-terasa-podea-lemn-pergola-mobilier de gradina-perne-lampi suspendate-perne de scaune-plante

Podelele terasei pot fi din lemn, beton, gresie sau dale de piatră naturală. Plăcile de terasă, de exemplu, au avantajul că nu se încălzesc la soare, ceea ce este foarte important pentru servitorii care petrec mult timp pe terasă, mai ales la prânz și doresc, de asemenea, să meargă desculți acolo. Lemnul arată, de asemenea, mai moale decât piatra și este adesea preferat datorită aspectului său cald.

Terasă cu grădină cu pardoseală din piatră sau gresie

grădină-terasă-terasă podea-gresie-piatră naturală-mobilier de grădină-tapițerie-acoperiș din lemn

Pardoselile din piatră și gresie, cu toate acestea, sunt extrem de durabile și sunt disponibile într-o varietate de modele și culori. Acest lucru vă permite să proiectați podeaua terasei în moduri diferite și chiar să îi oferiți puncte focale atractive. O idee interesantă de proiectare ar fi amestecarea plăcilor de piatră de diferite culori sau umplerea unei zone neasfaltate cu pietriș sau gazon. Există, de asemenea, câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegeți piatra naturală, deoarece există tipuri de piatră care sunt mai mult sau mai puțin potrivite pentru utilizarea în exterior. Puteți găsi câteva informații despre diferitele tipuri aici.

Proiectați terasa din grădină cu gresie și faianță din beton

grădină-terasă-terasă-podea-gresie-beton-gazon-bancă-cărămizi-perne-masă-palmieri

Așezați plăcile de terasă una lângă cealaltă în modele în loc de margine la margine. Le puteți utiliza, de asemenea, individual ca pași în gazon. Încercați diferite modele pentru a obține un design personalizat al pardoselii! Puteți adapta culoarea la alte elemente, cum ar fi pereții sau chiar mobilierul și astfel puteți crea o interacțiune armonioasă de culori.

Terasă cu grădină cu piscină și mobilier confortabil

gradina-terasa-terasa podea-piscina-mobilier de gradina-gresie-lemn-tapiterie-perne-alb-bej

Indiferent de suprafața terasei pe care o alegeți, ar trebui să aflați cum să pregătiți substratul pentru terasă. O pregătire necorespunzătoare poate face ca plăcile de pe terasă să cadă sau să se deplaseze și chiar să se crape sau să se rupă în timp. Acordați atenție condițiilor locale, grosimii plăcilor sau panourilor de instalat și planurilor dvs. Cel mai bun lucru de făcut este să angajați o gresie sau cel puțin să primiți sfaturi de la unul dintre ei.

Terasă de grădină cu mobilier din plastic din ratan

Pardoseală terasă grădină-dale terasă-mobilier-ratan-mobilier-tufă-alb-trandafir

Podeaua terasei arată foarte atractivă atunci când este proiectată cu un contrast ridicat. Dacă fațada casei, mobilierul sau pereții adiacenți au o nuanță mai închisă, podeaua poate fi proiectată într-o culoare mai deschisă și invers. În acest fel, toate elementele zonei exterioare pot intra în propriile lor și pot arăta la fel de atractive.

Zonă mică de relaxare și plante ușor de întreținut pentru terasa din grădină în oraș

grădină-terasă-creați-terasă-plăci-piatră naturală-optică-lemn-bancă-zonă de luat masa

Plăcile de piatră impresionează prin modelele lor frumoase, în funcție de tip. Acestea fac și zona de relaxare să arate mai plină de viață. Deoarece fiecare țiglă are un model unic, niciuna nu este ca cealaltă, iar întreaga pardoseală pare versatilă și atractivă în cele din urmă. Utilizați culori precum crem, bej, maro sau roșu pentru desenele exterioare mediteraneene. Albul și griul, pe de altă parte, arată foarte atractiv pe terasele moderne și minimaliste.

Pardoseală din lemn și pergolă aerisită pentru o terasă modernă în grădină

Terasa de gradina lemn-trepte-led-benzi-banc-pergola-cer-protectie solara

Atât podelele din lemn, cât și cele din piatră pot fi echipate cu iluminare indirectă, care funcționează cel mai bine pe trepte sau când terasa din grădină este ridicată, de exemplu sub forma unui piedestal. În afară de faptul că obțineți astfel o iluminare subtilă, dar suficientă, vă scoateți în evidență minunat zona de relaxare.

Creați modele interesante

Terasa de gradina -pave-benzi-gazon-pardoseala-idee

Acest exemplu demonstrează, de asemenea, că acoperirea terasei nu trebuie neapărat să reprezinte o zonă întreagă pentru a fi atractivă. Puteți crea dreptunghiuri mai mari din plăci mici, lăsând îmbinări mai mari între ele, pe care le puteți completa cu gazon sau acoperire a solului. În acest fel, zona de relaxare va arăta mai naturală și se va părea că natura va prelua încet grădina. De asemenea, puteți utiliza acoperirea solului înflorit pentru a vă bucura de zona dvs. de patio cu culori luminoase în anumite perioade ale anului.

umpleți zonele dintre plăcile de beton cu pietriș

gradina-terasa-terasa dale-beton-pietris-benzi

Alternativ, pietrișul este potrivit și pentru umplerea rosturilor. Vă decideți singuri cât de largi trebuie să fie îmbinările. Este preferabil ca lână sau un material similar să fie substrat, deoarece acest lucru împiedică creșterea buruienilor în îmbinări. Puteți afla mai multe despre materialele de substrat adecvate la magazinul de hardware. Este important ca drenajul să fie bun atunci când plouă, astfel încât apa să nu se acumuleze brusc pe terasa din grădină. Lâna poate fi folosită și cu varianta cu capacul de la sol, deoarece este folosită și pentru paturile de piatră.

Borduri pentru paturi de flori din blocuri de beton

Pavaj terasă grădină-covor-exterior-mobilier-de-mese-din-tec-curte-mică

Indiferent de acoperirea pe care o alegeți, indiferent dacă este din lemn, piatră sau beton, puteți, de asemenea, să echipați zona de relaxare sau de luat masa cu un covor în aer liber, care să facă zona exterioară să arate mai confortabilă și mai confortabilă. Cel mai bine este să o alegeți într-o culoare care se potrivește cu celelalte textile, cum ar fi fețele de masă sau pernele de scaun și aveți garantat un timp plăcut în aer liber!

iluminatul este, de asemenea, esențial pentru terasa din grădină

grădină-terasă-creați-podele-din-lemn-gard de confidențialitate-lumini bolard

Iluminatul nu trebuie neapărat să fie sub terasa din grădină. Dacă ați proiectat paturi ridicate cu astfel de pereți de susținere și ați încadrat zona de relaxare, acestea pot fi folosite și pentru instalarea lămpilor și astfel pot lumina acoperirea podelei de sus. De asemenea, puteți combina luminile cu lămpile plug-in pentru paturi, pe care le puteți folosi pentru a evidenția plantele în întuneric.

Pardoseli din beton și acoperișuri din lemn

grădină-terasă-așezare-sol-beton-dale-pergola-plante cățărătoare

Puteți crea un design original cu plăci de terasă alungite, așezându-le în direcții opuse. De exemplu, zona de relaxare poate fi proiectată orizontal, în timp ce o altă zonă adiacentă poate avea panourile verticale. Acest lucru creează un sistem de atracție modern, ca în exemplul de mai sus. Puteți chiar sublinia jocul liniilor verticale și orizontale cu o pergolă modernă și lamele sale din lemn.

Protecția confidențialității prin jardiniere înalte

grădină-terasă-așezare-lemn-de-cedru-scânduri-pietriș-paturi-plante-ridicate-din-metal

Mobilier de salon din ratan

Grădina creează o terasă-podele din lemn-rattan-mobilier-grădină perete-beton

Placi de terasa intr-o nuanta placuta de gri

Terasă cu grădină -pardoseală-dale de terasă-gazon-metal-mobilier de luat masa-șemineu

Plăci exterioare așezate în modele

Pardoseală cu terasă cu grădină-plăci de terasă-zonă de luat masa-șemineu cu gaz

Parasol cu ​​semafor perfect pentru zona de luat masa în aer liber

Terasă de grădină pavaj-model-dale de terasă-creare-zonă de luat masa

grădină-terasă-pardoseală-dale de terasă-culoare crem-lemn-mobilier de luat masa

grădină-terasă-pardoseală-plăci de beton-șezlonguri

gradina-terasa-bankirai-terase-mobilier de luat masa-jardiniere-beton

Terasă de grădină - creați - dale de terasă - podea - șemineu cu gaz - lumini încorporate

grădină-terasă-pavaj-pași-plăci-pietriș-model-gazon

Terasă de grădină-creați-terase-pavaj-combinație-șezlonguri-semafor-umbrelă de soare

grădină-terasă-creați-acoperiș-din-lemn-plăci de terasă de format mare

grădină-terasă-creați-lemn-terase-apă caracteristică-fântână-bancă-perne

grădină-terasă-așezare-podele-podele-covor-exterior-protecție a vieții private-ecologizare a pereților

grădină-terasă-piatră naturală-plăci-podea-aluminiu-cadru-canapea-pe două niveluri

gradina-terasa-asezare-lemn-podele-beton-gradina-gard-plante-cataratoare-lumini-zane verzi

grădină-terasă-gresie terasă-beton-bancă-lemn