tehnologie

Wear Space – Panasonic dezvoltă un dispozitiv care asigură o concentrație crescută

purtați spațiu prototip panasonic căști materiale flexibile anulare zgomot

Lucrătorii de birou care lucrează într-un birou în plan deschis adesea se blochează și pierd rapid concentrarea. Camera este adesea prea tare sau ceilalți angajați se plimbă constant. Astfel de influențe externe reduc concentrația, care poate afecta și productivitatea. Future Life Factory Panasonic Designstudio a proiectat Wear Space în colaborare cu designerul de modă japonez Kunihiko Morinaga. Wear Space este un fel de clipire pentru lucrătorii de birou care ar trebui să ofere protecție împotriva stimulilor externi.

panasonic wear space plan deschis birou control zgomot zgomot ambient

Prototipul dispozitivului permite angajaților din birourile în plan deschis să stea departe de împrejurimile lor imediate și să lucreze într-un mod concentrat, fără a fi distras. Dispozitivul inovator funcționează pe același principiu ca binecunoscutele intermitente pentru cai. Limită viziunea purtătorului la dreapta și la stânga ochilor cu aproximativ 60%. În acest fel, stimulii laterali sunt blocați și purtătorul Spațiului de uzură se poate concentra asupra lucrului din fața lor.

panasonic uzură spațiu protecție împotriva zgomotului blinders distragere angajați birou în plan deschis

Wear Space creează un spațiu personal într-un spațiu deschis și zgomotos. Dispozitivul inovator este o bandă largă curbată de material flexibil care este înfășurată în jurul capului utilizatorului. Purtătorul poate regla vizibilitatea în funcție de propriile nevoi. Câmpul vizual poate fi extins sau îngustat trăgând sau împingând cele două capete ale dispozitivului.

panasonic wear space căști inovatoare reducere zgomot bluetooth

Căștile cu anulare a zgomotului sunt încorporate în interiorul corpului îndoit pentru a filtra zgomotul ambiental. Utilizatorii purtători de spațiu pot seta în mod convenabil intensitatea reducerii zgomotului cu ajutorul unei aplicații. Căștile sunt alimentate de o baterie reîncărcabilă care durează până la 20 de ore. Dispozitivul poate fi conectat la un smartphone sau PC prin Bluetooth, de la care puteți asculta și muzică, dacă doriți. Spre deosebire de căștile convenționale, Wear Space nu exercită nicio presiune pe partea superioară a capului, ceea ce permite un confort maxim.

uzură spațiu intermitent panasonic plan deschis birou concentrație izolarea zgomotului

Un model de lucru al dispozitivului a fost prezentat la evenimentul South by Southwest (SXSW) de la Panasonic la începutul lunii martie a acestui an. Dezvoltatorii au organizat o campanie de crowdfunding pentru a strânge fonduri pentru produs. Se va desfășura până la 11 decembrie 2018.

* Aflați mai multe despre proiectele Future Life Factory Aici