tehnologie

Geaca inovatoare din grafen de la Vollebak acționează ca un element de încălzire a pielii

jachetă inovatoare realizată din încălzire cu grafic tăiat cu laser

Inovatorul producător de îmbrăcăminte Vollebak a realizat o jachetă din grafen care conduce electricitatea, stochează căldura corporală și respinge bacteriile. Inovația în îmbrăcămintea încălzită impresionează, de asemenea, printr-un design simplu și elegant, care nu este în niciun caz inferior jachetelor sport moderne. Geaca de grafen de la Vollebak face un mare avans tehnologic și duce îmbrăcămintea încălzită la un nivel cu totul nou. Puteți afla mai multe despre îmbrăcămintea inovatoare din articol.

O inovație pe piață: jacheta de grafen

jachetă grafică inovație magazin căldură corporală

Cu jacheta de grafen, Vollebak face primul pas către îmbrăcămintea bionică. Îmbrăcămintea cu două fețe arată ca un impermeabil normal. O parte este confecționată dintr-o țesătură nouă din grafen amestecat cu poliuretan și nailon, în timp ce cealaltă este fabricată din nylon negru mat, foarte elastic și de înaltă rezistență.

îmbrăcăminte încălzită material sacou grafen

Materialul hibrid grafen poate stoca și conduce căldura corpului purtătorului și o poate transfera uniform în jurul corpului. De asemenea, poate stoca teoretic o cantitate nelimitată de căldură dintr-o sursă externă. Aceasta înseamnă că, dacă jacheta este purtată cu stratul de grafen atingând pielea, poate funcționa ca un radiator.

sacou grafen cu glugă, tăiat cu laser, sigilat termic

Geaca de grafen de la Vollebak nu numai că conduce căldura și electricitatea, ci respinge bacteriile, permite transpirația să se evapore și menține vântul și ploaia departe, fără a fi deloc grele. Nu are cusături, deoarece țesătura este tăiată cu laser și sigilată termic. Rezultatul este o îmbrăcăminte cu un design sofisticat și proprietăți materiale impresionante.

Proprietățile materialului

proprietățile materialului jachetei cu grafen

În timpul producției țesăturii pentru jacheta inovatoare, grafenul brut a fost transformat în nanoplate de grafen – stive mici de grafen. Grafenul este de fapt unul dintre cele mai puternice materiale cunoscute științei. Se compune dintr-un singur strat de atomi de carbon dispuși într-o formă hexagonală. De când a izolat materialul în 2004, designerii au dezvoltat o gamă largă de utilizări pentru acesta, inclusiv încorporarea acestuia în vopsele de păr, filtre de apă și lentile de contact cu vedere nocturnă..

Pentru a crea jacheta de grafen, Vollebak a lucrat cu parteneri de producție din Italia și Portugalia care realizaseră costumul de baie al lui Michael Phelps pentru Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. Acest costum de baie a fost interzis deoarece era prea rapid.

jachetă cu glugă cu glugă tăiată cu laser negru

„Până în prezent, provocarea a fost de a scoate grafice din laboratoarele de cercetare și în lumea reală”, a spus Nick Tidball, cofondator al Vollebak.

„Când îmbrăcămintea conduce căldură și electricitate, se pot întâmpla tot felul de lucruri interesante. Aceasta înseamnă că îmbrăcămintea poate deveni o platformă pentru alte inovații în următorul deceniu. Și exact asta ne interesează ”, a spus Tidball.

jachetă încălzită în grafen negru inovație

„Încălzirea nu este jocul final. Credem că tehnologia purtabilă va deveni din ce în ce mai invizibilă în următorii 10-20 de ani. În loc să-l poarte peste ochi sau pe încheietura mâinii, este încorporat atunci când îmbrăcămintea și tehnologia se îmbină pur și simplu. “

Geaca grafen este cea mai recentă inovație de la Vollebak. Producătorul a produs anterior o jachetă cu panouri ceramice pentru a preveni rănirea sportivilor, precum și îmbrăcăminte complet neagră cu viziune nocturnă și o cămașă hidrofugă, potrivită pentru orice teren. Compania ar dori să colecteze experiențele clienților săi cu jacheta de grafen și să o folosească pentru următoarea etapă de dezvoltare a jachetei.

sacou grafen, glugă, material rezistent, rezistent la intemperii

geacă față-verso glugă negru glugă

sacou grafic cu glugă negru pe două fețe

jachetă reversibilă grafen nylon negru mat

jacheta față-verso grafică tehnologie nouă

Fotografii de Vollebak. Puteți afla mai multe despre producător Aici.