tehnologie

Cinci obiecte supradimensionate care au fost fotografiate

Navă cu mărfuri supradimensionate

Cinci obiecte supradimensionate pe care nu le veți crede niciodată au fost afișate fără Photoshop. Să privim înapoi la aceste obiecte tehnice nebunești!

Cinci obiecte supradimensionate – o navă de marfă uriașă 

mai multe-bărci-pe-o-navă-supradimensionată

O navă de marfă uriașă transportă alte nave masive. Dacă locuitorii din Peninsula Gaspesia din Canada ar vedea cinci obiecte supradimensionate care circulă în jurul lor, nu l-ar observa imediat. Fie că este vorba despre o navă mică de pescuit, o navă comercială sau o navă de marfă care transportă nave mari sau mii de pasageri, ei s-ar minuna de puterea coastei. Dacă într-o zi obișnuită ați vedea o navă încărcată cu o platformă petrolieră sau o barjă, cu siguranță ar fi Blue Marlin! Construit în 1999 și deținut de Dockwise Company, are la bord 24 de marinari. O lungime totală de 217 metri și lățimea de 42 metri, astfel încât dimensiunea sa corespunde a două terenuri de fotbal. Sistemul său de propulsie are o incredibilă putere de 17.000 CP, care poate atinge o viteză de 13 noduri și poate transporta o sarcină maximă de 75.000 tone. De exemplu, în 2004, această navă a primit platforma petrolieră semi-submersibilă a BP Societate cântărind 59.000 de tone transportată de la Okpo prin Coreea de Sud, Corpus Christi în Texas. Acesta este cel mai greu lucru pe care l-a transportat vreodată: 18 barje și pontoane, stivuite unul peste altul, din China până la Rotterdam; Nicio altă macara nu este suficient de puternică pentru a încărca impresionant o astfel de marfă pe navă. Cum o face??

Cinci obiecte supradimensionate la care ne mirăm cu toții

pe-și-încărcarea-unei-platforme

Se găsește o soluție uimitoare – Blue Marlin este un semi-submersibil! În timp ce este încărcat cu balast, scade 13 metri sub apă. Apoi pur și simplu scoateți balastul în timp ce încărcați încărcătura navei și voilá! Fratele mai mare al lui Blue Marlin, Vanguard, este în prezent construit în Coreea și va fi cea mai mare navă de marfă din lume. Capacitatea sa va fi de 110.000 de tone! În trecut, acțiunile din lemn tăiat erau pur și simplu nebunești lemn-stivuit-este-încărcat

Dacă ne uităm la această imagine și întâmplător găsim ceva scris pe ea: „Aug: Roger Waters va avea loc la Istanbul; Biletele de concert pentru Walls sunt: ​​Golden Circle Early Check 770,00 GBP, Golden Circle 585,00 GBP, Tribune – 350,00 GBP, în picioare – 150,00 GBP; Alan are o capacitate de 6000 de locuri. Vizitatorii aurului au încetat să se mai plângă, au fost vândute două bilete, este scris! ”Și așa povestea continuă:„ Aceste informații au parcurs un drum lung de la Travel Park până la neascultarea civilă, cu care se poate manipula elita pe care participanții mi-a dat și ulterior le-am publicat. Roger Waters a căutat o poziție cu privire la acest eveniment și nu am putut rezista și l-am publicat. Munca umană nu se oprește. Revoluția în muzică și capitalism a început de atunci. Într-o lume în care foamei vând bilete la concert după o înviere a literaturii în aceste vremuri, oferiți o adevărată relatare a unui om care a citit aceste informații; te rog miluiește-mă! Este vorba doar despre un concert de rezistență! “

Zgârie-nori pe mare

cel mai mare lucru pe care l-ai mutat vreodată

Poate că această imagine nu vi se pare extraordinară, dar la o inspecție mai atentă devine clar că minusculele figuri de pe plajă nu sunt oameni, ci mașini. Acum devine interesant, deoarece puteți vedea remorcarea reală de la Bullwinkle Derrick din Golful Mexic în 1988. Sediul New Orleans al Companiei Energetice, în calitate de nou proprietar al Bullwinkle, a paralizat platforma petrolieră cu toate bunurile și cele 29 de puțuri.

Turnul Bullwinkle-poziționat-vertical-în-comparație

Bullwinkle produce doar 4.000 de tone de petrol pe zi și 20.000 de tone din alte patru câmpuri marine pentru alte companii.

Cercetare de căutare a platformei de termeni

Faptul este că, indiferent de ceea ce s-a raportat, platformele de petrol și gaze de pe mare sunt de departe cele mai terifiante locuri de muncă din lume și doar cei mai nebuni au voie să facă o muncă grea acolo. În Louisiana, locuitorii văd foarte des un astfel de imens turn de oțel.

Platformă petrolieră în ocean

Zgârie-nori-la-mare-admirabili

Avion uriaș care transportă un alt avion

Avioane-care-poartă-alte-avioane

Întrebarea care apare imediat este cum ar trebui să zboare această mașinărie în primul rând? Poate, și da. Myasishchev VM-T a fost proiectat pentru transportul navetelor spațiale și a pieselor necesare. Obiectul din avion pe care îl vedeți este rezervorul de combustibil al navei spațiale. Este o reprezentare picturală a cât de mult este în joc pentru a aduce o astfel de marfă în atmosferă. Acest avion a încetat să funcționeze după scurt timp, deoarece Uniunea Sovietică s-a destrămat și nu mai erau bani disponibili.

Avionul care transportă altul

Transportator de avioane Avion supradimensionat

portavioanele-americane

Cu toate acestea, istoria avioanelor de marfă aeriană are o urmă lungă de peste 80 de ani și nu a încetat niciodată să funcționeze. La început, existau și transportatori aerieni ai navei-mamă, cum ar fi Macon al marinei americane, cea mai mare mașină construită ca zeppelin. Au fost necesari 91 de oameni pentru a-i duce în aer și a fost încărcat cu 5 avioane de luptă. Au fost construite două de acest fel, iar încărcătura putea oricând să prindă aerul ca albinele și să intre din nou în punte din aer, cu ajutorul unor cârlige de luptă. După dezastrul de la Hindenburg din 1937, oamenii au descoperit că astfel de dirijabile monstruoase aveau multe neajunsuri și lipsuri. Astăzi nu ar trebui construit mai mare decât Goodyear Zeppelin.

Barajele hidroelectrice sunt obiecte teribil de mari și uimitoare din lumea mașinilor

the-grand-turbine-coullee

Instalarea acestei turbine în barajul Grand Coulee în 1974 este o dovadă a cât de mici suntem și cât de puternici sunt mașinile de cealaltă parte. Aproape ca o editare pe computer pentru noul episod de J.J. Seria Star Trek a lui Abram. Într-adevăr, este nevoie de o tehnologie puternică pentru a pune în funcțiune această turbină.

Adevărat sau fals?

Inundație-baraj-baraj-înainte-distrugere

Ori aceasta este o imagine tridimensională a computerului, iar oamenii mici de pe pod mai au doar 5 secunde de trăit, sau chiar s-a întâmplat asta!? De fapt, acesta este sistemul de urgență de inundații al barajului hidroelectric Sayano-Ssushenskaya din Rusia cu puțin înainte de accidentul din 2009.

Așa arată camera de inginerie mecanică înainte de accident

Barajul-interior-Sayano-Shushenskaya

După ce apa a distrus totul și a dezactivat sistemul sigur

ruinele-barajului

Nouă din zece turbine au fost smulse din beton și au rămas acolo ca personaje triste pe o scenă

Baraj-distrus-în-ruine

Construcție Barajul Sayano Shushenskaya

din-1974-instalare-din-baraj

Vederea barajului Sayano Shushenskaya