tehnologie

Avionul VTOL promite o călătorie luxoasă și confortabilă!

decolare verticală aeronavă transport modern mare oraș alternativ

Producătorul britanic Aston Martin, popular în întreaga lume pentru mașinile sale de lux, a dezvăluit recent un nou mod de transport – inovatorul avion VTOL a fost proiectat în strânsă colaborare cu Universitatea din Cranfield și în parteneriat cu Cranfield Aerospace Solutions și Rolls-Royce realizat. Aston Martin l-a prezentat în cadrul Farnborough International Aerospace Show, desfășurat la mijlocul lunii iulie a acestui an. Pe 16 iulie, spectatorii ar putea aștepta cu nerăbdare noul model la deschiderea spectacolului. Un avion privat cât mai funcțional posibil și în același timp luxos, care îndeplinește chiar și cele mai înalte cerințe.

Ce este un avion VTOL și care sunt avantajele sale?

avion vertical decolare zbor trei locuri modern

Dar ce este de fapt o aeronavă verticală la decolare și ce avantaje oferă modelul în comparație cu jetul privat? Avioanele și elicopterele care decolează vertical și nu necesită pistă se numesc decolări verticale sau VTOL (abrevierea provine din engleză și înseamnă „decolare și aterizare verticale”). Greutatea joacă un rol decisiv în timpul decolării – dacă aceasta crește peste valoarea maximă permisă, pilotul trebuie să facă un run-up. La aterizare, greutatea este irelevantă – și nu este nevoie să faceți un run-up.

vedere verticală a avionului la decolare deasupra jetului privat

Aston Martin a recunoscut problema după ce a vorbit cu clienții săi. Nu este un secret faptul că traficul în creștere din orașele dens populate dăunează mediului, că mijloacele de transport din mediul rural sunt inadecvate și că infrastructura este supraîncărcată în fiecare zi. Cine ar vrea să fie blocat în trafic, chiar și într-o mașină de lux? Noul model Volante oferă o alternativă, care poate decola și ateriza chiar și într-un spațiu limitat și cu cât mai puțin zgomot posibil.

Avionul de decolare vertical Volante oferă cel mai înalt nivel de confort

Avioane de decolare verticale mici economii de spațiu

Avionul Volante VTOL oferă trei locuri și, prin urmare, este potrivit ca înlocuitor al mașinii. În viitor, potrivit Aston Martin, tot mai mulți oameni vor prefera transportul aerian – în special profesioniștii care lucrează în centrul orașului, dar vin apoi acasă într-o suburbie. Desigur, nu ar trebui să rateze nimic în inovația privată a jetului – scaune luxoase din piele, un sistem de control confortabil, intuitiv și multe alte avantaje asigură o călătorie plăcută.

sistem intuitiv de control al aeronavei cu decolare verticală

aeronavele cu decolare verticală pasageri

decolare verticală aeronave ilustrare 3d vedere laterală frontală

motorul aeronavei cu decolare verticală nu conduce pe nici o cale

avion de decolare vertical model aston martin

vedere verticală a aeronavelor cu decolare în față

Proiect realizat de Aston Martin