sufragerie

Stilul marocan – 38 de camere de zi orientale cu o notă exotică

ideea livingului stil marocan galben albastru rosu romantic

În istoria plină de viață a națiunii nord-africane a Marocului, diferite culturi, civilizații și religii au jucat roluri importante și și-au lăsat amprenta acolo. De la berberii indigeni la arabi și de la romani și spanioli, țara a întâmpinat numeroși alți vizitatori pe teritoriul său de-a lungul mai multor secole. Așadar, nu este de mirare că cultura marocană este atât de bogată în atât de multe nuanțe diferite. Arhitectura lor este bogată, plină de viață și inspirată de o mare varietate de surse. Stilul marocan pentru decorare întruchipează elemente ale multor alte culturi. Spațiile de locuit marocane, în special, par interesante, exuberante și foarte mistice.

Stilul marocan – bogat în texturi și culori

canapea de colț în stil marocan oglindă din piatră măslinie

Umplut cu culori luminoase, magnetice, cu modele geometrice complicate, covoare de pluș, felinare, lumini și otomane confortabile, stilul marocan te inspiră să fii îndrăzneț și extravagant atunci când vine vorba de mobilier și decorațiuni. Iată o colecție de câteva spații de locuit uimitoare care prezintă spiritul marocan atemporal în diferite moduri și îl arată lumii de astăzi. Bucurați-vă de această galerie de imagini interesante!

Stilul marocan cu interpretările sale moderne 

stilul marocan sufragerie interior mobilier rosu covor arc oriental

Stilul marocan pentru camera de zi clasică pare o celebrare a vieții nediminuată cu culorile sale strălucitoare și texturile diverse din abundență. Dar despre asta vom vorbi puțin mai târziu. Cei mai mulți proprietari își doresc doar o notă de farmec marocan în camerele lor. În același timp, însă, vor să mențină caracterul elegant, proaspăt, contemporan al casei. Acest lucru poate fi realizat folosind accente de culoare strălucitoare, care sunt minunate prezentate în avantaj în camera de zi pe fundalul rece și neutru. Desigur, există multe metode de integrare a acestora în ambianță. Perne frumoase de aruncat și de podea, perdele ornamentate, covoare clasice marocane și decorațiuni confortabile în nuanțe roșii aprinse, galbene și albastre sunt peste tot aici și aceste elemente îndrăznețe marocane preiau scena!

Modele geometrice și accente strălucitoare

stilul marocan culoarea peretelui portocaliu roșu închis canapea model oriental

Folosirea unor modele geometrice fascinante și accente elegante este o tendință populară actuală, ceea ce face ca camera orientală să arate elegantă și modernă și, în același timp, tipic marocană! Oglinzile mari și suprafețele strălucitoare pot accentua, de asemenea, această atracție fără să pară deplasată. Într-adevăr, vedem stilul clasic Hollywood Regency și stilul marocan mergând mână în mână într-o cameră de zi plină de farmec! Nu este surprinzător?

Colorat și clasic!

stilul marocan romantic șemineu ornamente fotoliu otoman

Doriți să vă abateți de la stilul de mobilier european și să aduceți o notă exotică în interiorul dvs.? Atunci întâmpinați stilul clasic marocan în design interior! Primul lucru de făcut este să alegeți culoarea de fundal pentru zona de locuit. Aceasta este marea diferență între includerea elementelor marocane într-un interior modern și optarea pentru un motiv specific marocan. Fundalul neutru în alb sau crem pur și simplu nu mai este suficient de bun! Galbenul cald și portocalele arse sunt adesea alegerile preferate de culoare. Pentru cei care doresc un „fler mediteranean” în camera lor de zi marocană, aqua, turcoaz sau albastru-verde sunt o alternativă potrivită.

Lux acasă

Decor modern-stil marocan

Nu ezitați să umpleți camera cu un decor luxos în culori contrastante și modele grele pentru un aspect autentic marocan. Perdelele inspirate de viața deșertului din Orientul Mijlociu, cum ar fi verdeața naturală, arcurile și ferestrele de chei, precum și alte elemente ale arhitecturii clasice din Orientul Mijlociu, conferă sufrageriei marocane un apel ornamentat.

Lumini, modele și texturi de pluș

idei de decorare canapea tapițată în stil clasic

Atunci când decorați în stil marocan, ar trebui să vă descurcați mai degrabă fără mese laterale și alte mese suplimentare. Decorurile din lemn frumos sculptate, descoperirile colorate de pe piața locală de vechituri cu un fler oriental și scaune grozave își au locul în această ambianță. Și, în timp ce atenția dvs. se concentrează pe decor, textile și culori, nu uitați de rolul corpurilor de iluminat. Pentru că tocmai acestea joacă un rol foarte important în atingerea adevăratei dispoziții marocane. De fapt, luminile precum felinarele în stil marocan sunt tocmai detaliul cel mai asociat cu această cultură. Când vedeți o lampă de genul acesta, definiți întreaga cameră ca fiind cu adevărat marocană!

Lumină pură

Masa din lemn-lemn masiv-mobilier clasic-stil afro-arab

Luminile marocane extraordinare și inimitabile îndeplinesc o dublă funcție în sufragerie, sunt completări sculpturale strălucitoare, chiar și atunci când nu sunt aprinse. Combinați-le cu celelalte trăsături general recunoscute ale stilului vintage, cu covoare marocane, de exemplu, și jumătate din munca dvs. ar fi terminată! Stimulant, primitor și uneori pur și simplu maiestuos, camera de zi marocană este o oază expresivă de culoare și creativitate.

Notă curată cu fler arab

Camera de zi-cu-șemineu-fereastră-cu-forme-arabe-rotunjite

 Lucy Interior Design

Dacă doriți să implementați stilul oriental în camera dvs. de zi modernă, atunci ar trebui să lucrați cu culori. Lumea orientală a culorilor este bogată în culori intense, care sunt foarte expresive în interior. Acestea includ în principal galben, roșu, portocaliu, verde și albastru azuriu. Poate fi posibil să combinați stilurile moderne și marocane în mobilier, dar numai dacă sunt folosite culorile potrivite. Chiar dacă pereții și tavanul sunt albi, puteți oferi zonei de zi un fler oriental cu elemente de mobilier în culorile potrivite.

Casă de basm

Camera de zi-casă-cu două etaje-tipică-marocană

Stilul marocan oferă fiecărei camere o notă de exotic. Cu culori puternice, textile frumoase și mobilier din lemn, apartamentul dvs. arată ca un palat din „1001 Nights”. Pentru un aspect complet autentic, fiecare element joacă un rol important – de la designul peretelui până la scaunul mic din zona de zi. Decorațiunile de pe mobilier și ferestre joacă un rol major aici și cu siguranță ar trebui să facă parte din decor. Motivele populare pentru aceasta sunt florile, șireturile și, mai presus de toate, motivele împrumutate de la natură.

Modern oriental

Mobilier-în-stil-vintage-cu-masă-de-sticlă

Tot mai mulți designeri de interior încearcă să implementeze stilul de mobilier oriental în designul interior modern. Rezultatul este un fel de amestec de stiluri care vorbește pentru un design interior neobișnuit. Elementele care sunt adesea folosite într-o astfel de instalație sunt covoarele orientale și luminile suspendate. Au un design specific și, prin urmare, indică imediat Orientul.

Elemente de bază pentru un interior oriental

Perdele-cu-figuri-orientale-mobilier-pentru-casa

 Jason Dallas Design

Ca orice stil de viață, stilurile orientale și marocane au anumite elemente care sunt fundamentale pentru ele. Acestea sunt în principal obiecte care sunt utilizate în decor. Elementele de bază deco pentru acest stil de amenajare includ perne confortabile de podea și pufuri în culorile tipice stilului, lumini pandantive cu modele neobișnuite, precum și diverse vase din argint, cupru și alamă. Paravanele din lemn sunt o altă idee populară de decorare care poate servi și ca separator de cameră într-o cameră mai mare.

Zonă de relaxare confortabilă, cu perne de podea

Ceai-și-cafea-colț-rotund-perne-scaune-pe-covor

 Fotografie KuDa

Dacă doriți să vă mobilizați apartamentul în stil oriental, puteți proiecta o zonă de relaxare separată. Un covor cu mai multe perne de podea și o masă joasă în mijloc sunt esențiale acolo. Puteți separa zona de restul apartamentului cu copertine din organza. De asemenea, trebuie să vă asigurați că există o iluminare adecvată care evocă o lumină caldă în această zonă. Cu o astfel de oază de calm și relaxare în propria casă, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la stres.

Mobilați camera de zi cu un stil arab

forme-elegante-și-spații-stil-arabic

Iluminatul Souq

Pentru a invita Orientul în propriile tale pereți, nu trebuie neapărat să mobilezi întreaga cameră în stil marocan sau arab. Mai degrabă, poți plasa din când în când diferite elemente din stil în cameră, care dau doar un fler oriental. Te decizi singur dacă un covor, un candelabru frumos din sticlă sau o canapea cu model marocan.

Culoarea peretelui verde pentru sufragerie în stil oriental

Cutii-de-scaune-cu-perne-și-covoare-rame-de-ferestre-verzi

 Elad Gonen

Stilul marocan se caracterizează prin culori vii și modele frumoase. Dacă vrei să oferi propriului tău living o notă de fler marocan, atunci poți opta pentru o astfel de culoare de perete. Deoarece stilul de amenajare are mult de-a face cu natura, verdele este culoarea perfectă pentru pereți și mobilier. Combinați cu galben strălucitor și portocaliu pentru a crea o ambianță armonioasă.

Mobilier colorat în stilul Orientului

Zonă rotundă de șezut-cu-tapițerie-și-perne-în-stil-arab

 ibrahim radwan

Cu o combinație reușită de diferite culori și modele pentru interior, puteți invita stilul popular oriental în propriul apartament. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu materialele textile potrivite. Stilul marocan folosește multă mătase, organza, bumbac, precum și brocart. Mobilierul tapițat și perdelele frumoase sunt, prin urmare, o necesitate pentru un adevărat fler oriental. Folosiți cât mai multe culori care sunt bine coordonate între ele. Colectați mai multă inspirație pentru stilul marocan din galeria noastră de imagini.

Mobilier-colorat-roșu-clasic-și-elegant

Becky Harris

Canapea-din-piele-stil-retro, cu-scaune-metalice

Urso Designs

Masă din ratan - perne pentru scaune-perdele orientale-mochetă

Laura U

Lampă suspendată-felinar-covor-în-stil-marocan

Duet Design Group

mobilier-modern-semineu-cu-piatra-naturala

Tom Stringer Design Partners

covor-oriental-cu-perne-colorate-plusate

Casă & Homes Palm Springs Home Staging

Echipament-modern-cu-mobilier-din-piele-culoare-turcoaz

Tami Smight Interiors

Pardoseală din lemn cu tavan înalt

Canapea-cu-podea-din-lemn-pisica-cu-tapiterie

Rebecca Mitchell Interiors & butic

Forme-și-cifre-arabe-living-în-turcoaz

Marocan Bazaar Designeri de interior

Mobilier de tip basm - perne tapițate-tavan înalt-oriental

Design de piatră Gordon

Casă-cu-verandă-living-cu-șemineu

Horchow

Decor-perete-clasic-canapea-tapițată-cu-masă din lemn

Sunny K. Merry

Mobilier-alb-crem-țesut-manual-cu-șemineu

Design de piatră Gordon

Mobilier în stil marocan-mobilier-camere de zi

Mobilier-mobilier-piele-pernă-colorată-colorată

Sarah Kidder Design

Covor-albastru-cu-figuri-asimetrice

Janet Paik

Copaci-ca-decorare-mobilier-clasic-alb-cu-mese-metalice

din Wisteria

Canapea tapițată decorativă oglindă pe perete

Natalie Fuglestveit Design interior

Decorare perete-masă din lemn în stil sudic

Mozaic clasic interior marocan

Barci cu pânze-vedere-de-coastă-port-pridvor-stil-marocan