sufragerie

Proiectarea unui living home cinema – idei și sfaturi pentru o experiență cinematografică optimă

Când vine vorba de modele luxoase pentru o cameră de zi pentru home theater, există adesea mai multe întrebări decât răspunsuri. Cinematografele cu profil înalt sunt de obicei situate în casele celor bogați sau ai vedetelor. Proiectanții pot fi reticenți în a-și împărtăși proiectele din cauza dorinței clienților lor de confidențialitate. O căutare rapidă pe internet oferă o mulțime de inspirație, dar rareori sfaturile necesare pentru a recrea un home theater de un calibru similar. Deci, dacă sunteți gata să vă implicați sau pur și simplu să luați în considerare posibilitatea unui astfel de proiect, iată câteva idei inspiratoare și sfaturi utile.

Planificarea camerei de zi pentru home theater

design modern cu imagini colorate pe perete și canapea gri home theater

Camerele de divertisment și cinematografele de acasă s-au dovedit extrem de populare în ultima vreme datorită factorului noroc și faptului că vă permit să creați o experiență unică în casa dvs. Cu toate acestea, dacă vă gândiți să înființați sau să modernizați o cameră de zi pentru home theater, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă educați și să vă planificați. Acest ghid vă va ajuta să vă asigurați că spațiul pe care îl ajungeți are multe ore de divertisment pentru membrii familiei și pentru oaspeți. Și pentru că astfel de tehnologii evoluează la viteze extraordinare, poate fi dificil să țineți evidența tuturor. Design-urile personalizate sunt realizate la standarde înalte, fără cheltuieli scutite. De la renovarea vechilor teatre de casă până la proiectarea altora noi, există câteva lucruri pe care le puteți folosi ca punct de referință în orice etapă a procesului de proiectare.

cameră de zi albă home cinema cu acoperiș înclinat și subwoofer pe tavan

Înainte de a vă decide cu privire la un living home theater care se va potrivi perfect acasă, trebuie să luați în considerare locația acelei zone de divertisment. Cei mai importanți doi factori pentru o astfel de cameră de divertisment sunt, de asemenea, lumina și sunetul. Ai nevoie de o cameră în care să ai un control cât mai mare asupra acestor factori. Din acest motiv, există adesea astfel de idei pentru camere de la subsol, camere de zi sau de familie sau pentru un dormitor suplimentar la etajul superior.

cameră de zi confortabilă pentru home theater, cu mobilier confortabil și un ecran plat lat pe perete

Prin urmare, camera trebuie să fie într-un loc liniștit, care să fie autonom. Acest lucru nu va interfera cu utilizarea normală a casei atunci când vă distrați pe dvs. sau pe oaspeții dvs. Deși nu este strict necesar să aveți idei de cameră în aceste locații specifice, există și alte zone din casa dvs. care necesită mai multe personalizări. În acest fel puteți asigura iluminarea și controlul sunetului adecvat, de exemplu prin difuzoare home theater.

Căutați inspirație pentru propriul dvs. proiect

Fotolii colorate în camera de zi home theater cu iluminat modern și televizor

Unul dintre primii pași ai unui proiect de design de succes este cercetarea. Dacă nu aveți ani de experiență, poate fi înțelept să folosiți pe deplin internetul la prețuri diferite înainte de a începe. Ar trebui să înțelegeți potențialul spațiului dvs. înainte de a începe să planificați. O cercetare aprofundată vă va ajuta să fiți realist cu privire la așteptările pe care le aveți pentru designul dvs. Aceasta este, de asemenea, o modalitate mai bună de planificare a bugetului de care este posibil să aveți nevoie pentru proiect.

cameră de zi cu mochetă, cu un ecran mare și o canapea lungă în gri

De asemenea, acest lucru vă poate oferi câteva idei grozave la care s-ar putea să nu vă fi gândit. Când începeți cercetarea, lucrurile pot părea descurajante. Ideile se concentrează în principal pe designul interior într-un sens mai larg. Amenajarea unei camere de zi pentru home theater poate fi puțin mai mult decât proiectarea unei bucătării de vis. Prin urmare, ar trebui să vă limitați selecția la câteva variante care vă vor inspira pentru următorii pași.

design neobișnuit al camerei de zi pentru home theater ca peșteră cu scaune confortabile și perne colorate

O cameră de zi cu subsol pentru home theater este o idee minunată, deoarece este izolată și întunecată. Acest lucru facilitează controlul puterii sonore și a iluminării. Implementarea unei astfel de idei este, de asemenea, distractivă, deoarece aveți libertatea de a lua măsuri împotriva oricărui subiect împreună cu restul casei. Puteți evita greșelile observând câteva puncte importante. În primul rând, trebuie să planificați în avans dimensiunea ecranului pentru proiectorul dvs. home theater sau pentru televizor. Probabil că cel mai mare motiv pentru care sunt returnate televizoarele este fie prea mare pentru a se potrivi într-un spațiu alocat, fie inadecvat pentru dimensiunea camerei. Pentru a determina cea mai bună dimensiune a ecranului televizorului, primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este spațiul în care veți plasa televizorul. Măsurați lățimea, înălțimea și distanța scaunelor disponibile față de ecranul pe care intenționați să îl instalați.

Evitați greșelile obișnuite

Izolare fonică într-o cameră de divertisment strânsă, cu un design minunat

Iluminatul camerei afectează cu siguranță experiența de vizionare a proiectoarelor de televiziune și video. Majoritatea televizoarelor funcționează bine în camere semi-iluminate, dar întunericul este întotdeauna mai bun, mai ales cu proiectoarele video. Nu așezați niciodată televizorul pe un perete deasupra ferestrei. Dacă aveți perdele pentru a acoperi ferestrele, asigurați-vă că nu pot lăsa lumina să intre în cameră când sunt închise. De asemenea, puteți aduce la viață ideile dvs. de decorare pe baza bugetului dvs. Acustica camerei dvs. are, de asemenea, un impact semnificativ asupra calității percepute a sunetului. Deci, dacă luați în considerare acustica pentru structura camerei dvs., puteți contribui la conținerea zgomotului și la limitarea pătrunderii zgomotului exterior. Acesta este modul în care creați o cameră care captează sunetul în loc să-l reflecte sau să-l transmită. Calea către un sunet excepțional este modul în care acoperiți zona de sus în jos.

mobilier discret pentru home cinema în camera de zi cu ecran plat integrat și două locuri pe podeaua mochetată

Controlul iluminatului este unul dintre cele mai dificile aspecte în proiectarea camerei de zi pentru home theater. Este mai mult decât comutatoare de lumină accesibile și corpuri de iluminat fanteziste. Majoritatea proiectanților au nevoie de ajutorul unui electrician cu experiență pentru a regla cablajul. Rețelele fiabile, iluminatul inteligent, regulatoarele și sistemele de control contribuie la experiența generală a cinematografiei. De la tavanele cu stea din fibră optică la lumini de perete și dimmere, o cameră de zi perfect amenajată pentru home theater oferă divertisment magic. Decizia asupra schemei de culori potrivite pentru designul personalizat poate părea, de asemenea, descurajantă. Mulți designeri respectă culorile mai întunecate, cum ar fi negru sau bleumarin, dar acestea nu sunt singurele opțiuni. Alegând tipul corect de culoare, puteți utiliza și culori mai deschise, atâta timp cât nu sunt reflectante. Deci, de la vopsirea tavanului până la obținerea celor mai bune vopsele cu care să acoperiți pereții, alegerea nuanțelor potrivite este crucială.

Plafoane și placări de perete pentru sufragerie home theater

Bucurați-vă de un concert pe un ecran mare într-un living home theater cu placare acustică

Un sistem de sunet home theater este mult mai complicat decât simpla investiție de bani în difuzoare. Există mulți factori pe care trebuie să îi luați în considerare. De la tipuri de suprafețe de pardoseală, până la absorbția fonică, până la locul în care mobilierul este așezat pentru performanțe optime, lista poate părea fără sfârșit. Plăcile acustice, izolarea fonică a piciorului și acoperirea tavanului sunt factori importanți pentru o sală de cinema optimă. Alegerea suprafeței perfecte pentru home theater nu este întotdeauna ușoară. Mergeți la un cinematograf și veți vedea că tavanele sunt fixate cu fibră de sticlă, la fel ca tavanele suspendate pe care le vedeți în multe locuri de muncă.

cameră luminoasă cu ecran și proiector home cinema deasupra unei canapele confortabile de pe tavan

Din fericire, utilizarea unor astfel de sisteme este cea mai rentabilă abordare pentru acoperirea unui plafon neterminat. Majoritatea caselor au astăzi pereți cu gips-carton, în timp ce casele mai vechi au pereți din ipsos. Cele două materiale au o acustică teribilă. Pentru a remedia problema, puteți include panouri ușoare și ieftine care sunt disponibile la majoritatea magazinelor de hardware. Apoi le puteți acoperi cu covoare subțiri similare cu cele pe care le găsiți pe pereții cinematografelor. Din motive acustice, pardoseala sistemului home theater nu trebuie să fie din beton, lemn, gresie sau linoleum. Dacă este posibil, utilizați un covor moale.

Alți factori pentru mai mult confort

design colorat al unei camere mici cu albastru deschis și maro deschis ca un home theater

Deși trebuie să aveți opțiunea de a aprinde luminile înainte și după vizionarea filmelor, o cantitate excesivă de lumină în timpul filmului va degrada calitatea imaginii și va reduce starea generală a camerei. O cameră fără ferestre ar putea suna perfect, dar cel mai probabil veți avea nevoie de puțină lumină în timp ce vă urmăriți filmul. Aranjamentul ideal este un element de iluminare reglabil. Scaunele special concepute pentru camerele de sufragerie home theater sunt, de asemenea, un factor important. Alternativele conservatoare sunt șezlongurile sau o canapea sau o canapea home theater pe care s-ar putea să le dețineți deja. Dacă aveți norocul să aveți suficient spațiu și să puteți instala două rânduri de scaune, este posibilă chiar și o scenă înaltă din lemn. Acest lucru vă permite să ridicați al doilea rând. Pur și simplu acoperiți zona cu covorul potrivit și sunteți bine să plecați.

sală de cinema mobilată cu gust, cu mobilier tapițat și izolare fonică, precum și un sistem de sunet home theater integrat

Sistemul video este nucleul teatrului dvs. acasă și punctul principal al planului dvs. structural. Chiar și așa, nu trebuie să vărsați toate economiile dvs. în cel mai recent hardware electronic. Un proiector este mai ieftin decât un televizor LED cu ecran plat uriaș și puteți obține cu ușurință un ecran mare pe modele decente. În plus, puteți achiziționa proiectoare HD simple sau opta pentru modele scumpe. Dacă utilizați un proiector în loc de televizor, veți avea nevoie de un ecran. Unii oameni cheltuiesc o mulțime de bani pe un ecran special, în timp ce alții economisesc pur și simplu folosind gips-carton curent.

sală de cinema minimalistă cu șemineu încorporat și scaune în tonuri de gri

Suprafața mică a camerelor de zi obișnuite și acustica lor individuală sunt mai potrivite pentru un sistem mic decât pentru unul mai mare. În plus, este mai bine să nu copleșiți spațiul. Când achiziționați difuzoare, luați în considerare achiziționarea unui sistem de sunet surround în locul unui difuzor stereo. Cel mai cunoscut format este home cinema 5.1, care constă de obicei din cinci mini difuzoare. Există două pe ambele părți ale ecranului, centru și două colțuri din spate, plus un subwoofer home theater mai mare în colț pentru a recrea sunetele cu frecvență mai mică.

Configurați home theater fără fir

utilizarea practică a spațiului la mansardă cu perete de cărămidă și canapea home cinema

Luați în considerare configurarea unui sistem de control, cum ar fi o telecomandă universală, un iPad, un iPhone sau un întreg sistem de automatizare a casei. În acest fel, puteți controla luminile, sunetul și orice altceva de care aveți nevoie prin simpla apăsare a unui buton. Există mai multe idei de sufragerie home theater în subsol care te pot inspira. Spațiile mici precum cea de la mansardă sunt simple, minimaliste și funcționale. Vor fi multe opțiuni, dar nu vă lăsați copleșiți. Dacă nu sunteți atât de actualizat din punct de vedere tehnic, este mai bine să lăsați profesioniștilor automatizarea și instalarea cerințelor de sunet. În cele din urmă, nu trebuie să cheltuiți mai mulți bani, deoarece nu puteți face lucrurile să funcționeze împreună așa cum ar trebui. Așadar, căutați ajutor dacă este necesar.

living luxos cu ghișe de bar și zonă separată de divertisment

Când cerințele tehnice au fost deja îndeplinite, este timpul să ne ocupăm de decorarea zonei. Alegeți un subiect și purtați-l în felul vostru. Când vine vorba de această parte, nu este bine sau rău. Alege piese de mobilier care reflectă personalitatea ta și pune totul laolaltă care îți face inima fericită. Amintiți-vă că un astfel de spațiu ar trebui să fie în primul rând o zonă de divertisment. De exemplu, dacă aveți nevoie de un contor, puteți construi unul.

design interior rustic în combinație cu elemente de mobilier moderne din camera de zi

Înainte de a face orice altceva, măsurați spațiul disponibil și consultați-vă cu profesioniști pentru a afla ce puteți încadra în mod realist în home theater. Nu are rost să comandați mai mult mobilier decât poate încapea. Este necesar un spațiu suficient între ecran și scaune, precum și între difuzoare și scaune. Totul își găsește poziția ideală, chiar dacă este un proiect DIY.