sufragerie

Mobilarea camerei de zi – locuirea ecologică și sănătoasă

Configurați canapea living-covor-culori organice

Mobilierul de cameră de zi ecologic este la modă. Merge mână în mână cu viața sănătoasă. Mobilierul, vopselele și covoarele produse ecologic fără poluare fac parte la fel de mult ca un climat interior sănătos. Dar nu numai asta. Tipul de încălzire ar trebui luat în considerare și atunci când se amenajează ecologic un living.

Amenajarea camerei de zi – principiile de bază ale interiorului ecologic

Mobilarea camerei de zi Mobilier-idei-ecologic

Termenul ecologie este alcătuit din cuvintele grecești pentru gospodărie și învățătură. Înțeleasă inițial ca parte a biologiei, ecologia se ocupă de relația dintre ființele vii și mediul lor. Și tocmai asta înseamnă mobilierul natural și ecologic al unei camere de zi. Aceasta reprezintă conștientizarea mediului și sănătății oamenilor, care, strict vorbind, nu este nouă, dar este redescoperită și trăită în epoca modernă.

Mobilarea camerei de zi – mobilier ecologic din lemn natural

Mobilarea camerei de zi mobilier din lemn natural-ecologic-sănătos-locuit

Mobilierul din lemn natural creează o atmosferă specială pentru mobilierul de living ecologic. Ele nu sunt realizate numai fără utilizarea substanțelor nocive, ci combină și ideea unei abordări durabile a naturii. În plus, sunt deosebit de robuste, durabile și radiază o căldură unică. Prin urmare, acestea sunt un plus ideal pentru mobilierul natural al camerei de zi.

Sigiliile de calitate facilitează alegerea mobilierului ecologic și a accesoriilor pentru casă

Camera de zi-mobilier-materiale-sigiliu de aprobare

Viața sănătoasă este prioritatea maximă atunci când vine vorba de mobilierul de cameră de zi ecologic. Ar trebui să îndeplinească următoarele cerințe de bază:

– Fără emisii poluante

– Inofensiv pentru sănătate

– Informații privind originea materialelor și fabricarea acestora

– Mobilierul din materii prime regenerabile ar trebui să fie întotdeauna selectat pentru mobilierul ecologic al camerei de zi. Sigiliile de calitate pot face decizia mai ușoară.

Îngerul albastru

Din Ingeri albastri identifică produsele care se remarcă datorită proprietăților lor speciale. Aceasta include absența substanțelor nocive, în special atunci când se acoperă mobilierul și se fabrică din materii prime predominant regenerabile.

Marca FSC

Marca FSC reprezintă Forest Stewardship Council și identifică numai lemnul și produsele din lemn din silvicultură durabilă. Pentru aceasta, producătorii trebuie să respecte un total de 10 principii. Cele mai importante dintre acestea includ drepturile indigenilor, măsurile de conservare a pădurilor primitive și drepturile asupra mediului.

GoodWeave

Goodweave este o inițiativă globală care lucrează pentru eliminarea muncii copiilor din industria covoarelor. Covoarele marcate cu sigiliul GoodWeave nu au fost realizate de copii, ci de adulți. În plus, sigiliul necesită, de asemenea, respectarea criteriilor ecologice în fabricarea covoarelor.

EcoControl

Mobilierul cu certificatul ÖkoControl este fabricat într-un mod ecologic și sănătos. Eticheta necesită respectarea unor standarde minime ridicate. Pentru a obține eticheta, producătorii trebuie să demonstreze că materialul nu conține substanțe dăunătoare și să menționeze o origine clară a materialelor și a fabricării. În plus, produsele fabricate trebuie să fie reciclabile.

Mobilați camera de zi și încălziți-o ecologic

Mobilier camera de zi-încălzire-idei-sfaturi-ecologice

În plus față de mobilierul natural al camerei de zi, tot mai mulți oameni optează și pentru un tip de încălzire durabil. Încălzirea joacă un rol special în utilizarea conștientă a resurselor naturii. Pe lângă încălzirea cu lemn ca materie primă durabilă, există și tipuri de încălzire care funcționează cu biogaz. Alternativ, sunt utilizate și pompe de căldură care utilizează energie geotermală.

Încălzire cu lemne

Încălzirea cu lemn este unul dintre cele mai naturale tipuri de încălzire, deoarece lemnul este un combustibil neutru din punct de vedere climatic. Când este ars, eliberează doar atât de mult CO2 pe cât l-a absorbit în cursul creșterii sale.

În afară de arderea doar a unui șemineu cu bușteni despicați, există acum sobe foarte eficiente disponibile de la diverși furnizori, cum ar fi Kamdi24.de poate fi obtinut. Există, de asemenea, sobe cu peleți care pot fi integrate într-un sistem de încălzire existent pentru a furniza radiatoare și încălzirea prin pardoseală cu căldură.

Încălzire cu biogaz

Biogazul este produs prin fermentarea biomasei. Este folosit pentru a incendia sistemele de încălzire, cum ar fi încălzirea cu gaz. Sistemele moderne de încălzire pe gaz cu cazane cu condensare sunt printre cele mai eficiente tipuri de încălzire de pe piață și sunt relativ ieftine de achiziționat.

Încălzirea cu energie geotermală

Un alt tip ecologic de încălzire este utilizarea energiei geotermale. O pompă de căldură electrică funcționează aici, folosind energia termică stocată în sol. Dacă electricitatea provine din propriul dvs. sistem solar, acesta se dovedește a fi cazul Sistem de incalzire ca deosebit de durabil.

Mobilarea camerei de zi – gândiți-vă, de asemenea, la climatul interior sănătos

Living-mobilier-idei-sfaturi-practice

Umiditatea relativă și climatul interior sunt condiții esențiale pentru un mediu de viață confortabil. Acest lucru este valabil mai ales pentru camera de zi, o cameră în care oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului lângă dormitor. În mod ideal, umiditatea relativă ar trebui să fie între 40 și 60 la sută și temperatura camerei între 19 și 22 de grade. Dar, pe lângă temperatura și umiditatea, poluarea joacă și un rol.

Oricine acordă atenție ghidurilor ecologice de construcție înainte de a amenaja camera de zi garantează că aerul din cameră este lipsit de substanțe nocive. Deoarece în faza de utilizare a încăperilor există vapori din materialele de construcție utilizate. Aceasta include materiale de construcție, cum ar fi cărămizi, precum și vopsele de perete și tapete. Vopselele și lacurile cu emisii reduse poartă sigiliul Natureplus. Acestea nu conțin solvenți cu plastifianți periculoși pentru sănătate.

Utilizarea culorilor organice

Există, de asemenea, un număr mare de culori organice, cum ar fi roșu suedez produs exclusiv ecologic. Această vopsea este fabricată numai din noroi natural de vopsea, pigmenți roșii, făină, apă și ulei de in. Cernelurile organice sunt inofensive din punct de vedere ecologic și conțin doar materii prime naturale. Nu sunt nici periculoase pentru sănătate, nici toxice și, prin urmare, sunt deosebit de potrivite pentru mobilierul ecologic al camerei de zi.

Idei pentru amenajarea unui living ecologic

Mobilare-cameră-de-living-principii-de-bază-viață-ecologică

Durabilă, conștientă de mediu și fără substanțe nocive – ceea ce se dezvoltă în prezent ca o tendință este încă un subiect de nișă pentru unele magazine de mobilă. Așa că ai nevoie de puțină flexibilitate și creativitate pentru a trăi într-adevăr ecologic. Prioritatea maximă este utilizarea mobilierului din lemn fără vopsele dăunătoare și cu etichete de mediu.

Dar spațiul în sine trebuie privit și ca un sistem ecologic general. Dacă numai mobilierul și mobilierul sunt durabile, este de puțin folos dacă materialele de izolație dăunătoare mediului sunt încă încorporate în pereți sau dacă un sistem de încălzire cu ulei își desfășoară activitatea în subsol. Viața ecologică este o imagine de ansamblu: produse care economisesc resurse, materii prime reutilizabile și evitarea poluării.

Materialele precum paletii și cutiile euro pot fi refolosite în acest fel. Ele pot fi tăiate la dimensiune și puse împreună pentru a realiza cele mai creative idei de viață. Ca accesoriu pentru mobilierul de sufragerie ecologic, acestea se potrivesc armonios și par plăcute din punct de vedere estetic. Cei care vor să trăiască elegant și aproape de casă nu mai trebuie să facă compromisuri în aceste zile. Mai degrabă, este alegerea corectă a mobilierului și a noilor idei de viață. Nimic nu stă în calea propriului mobilier ecologic de cameră de zi.

Mobilarea camerei de zi – ecologică și confortabilă

Living-mobilier-idei-sfaturi-trucuri