Sufragerie

Scaune din Rattan în sala de mese: așa aduceți flerul de vacanță în propriii dvs. pereți!

Scaune din ratan pentru sufragerie idei de decorare coloniale

Aduceți flerul de vacanță în propriii patru pereți – scaunele din ratan din sala de mese asigură o ambianță relaxată și confortabilă. Materialul este extrem de durabil, ușor de întreținut și poate fi utilizat cu ușurință atât în ​​interiorul modern, cât și în cel vintage. Aspectul său atrăgător, cald și senzația plăcută sunt asemănătoare confuz cu lemnul materialului natural. Dar ratanul are un avantaj decisiv – materialul poate fi împletit. Acest lucru creează motive fermecătoare care decorează spătarele și scaunele scaunelor. Fie că este realizat în întregime din rattan sau în combinație cu lemn și metal – mobilierul de sufragerie are un aspect elegant și atemporal.

Scaune din ratan în sala de mese – o imagine de ansamblu asupra materialului

scaune din ratan pentru sufragerie masă din lemn masiv lumini pandantive frânghie

Termenul „ratan” este derivat din cuvântul malaezian „rotan”. Acesta este numele palmei de stuf care crește în pădurile tropicale din Asia de Sud și poate atinge o înălțime maximă de uimitor 100 de metri. Deși părți ale copacului seamănă cu bambusul, lemnul de rattan nu este gol, ci solid – și totuși are o greutate redusă. Inițial lemnul era obținut din păduri, în prezent materialul este furnizat din plantații. Diferitele părți ale copacului pot fi transformate în mobilier, coșuri și suporturi. Se folosește în special lemnul prețios Manau cu diametrul său de 6cm și o grosime constantă. Un cadru stabil de mobilier este construit de obicei din părțile sale ale portbagajului și benzi lungi sau tuburi sunt decupate din suprafața germinată, care poate fi ulterior țesută în scaune de scaune, spătaruri și abajururi..

scaune din ratan pentru sufragerie cadru din lemn tropical negru

În funcție de tehnica de prelucrare, materialul de împletit este împărțit în două grupe: cochilia este îndepărtată sau păstrată. Bastonul din ratan aparține primului grup, este prelucrat și împletit de mașini. Acest lucru creează o răchită uniformă care este utilizată pentru producția în masă a mobilierului. Avantajele sale – poate fi procesat fără probleme și poate fi prevăzut cu numeroase glazuri. Al doilea grup este format din material necojit. Este deosebit de apreciat pentru aspectul său natural. Deoarece carcasa este hidrofugă, astfel de piese de mobilier sunt potrivite pentru utilizare în exterior. Dacă nu sunt tratate, pot rezista doar la o ploaie și zăpadă într-o măsură limitată – astfel încât să nu existe decolorare, li se oferă un strat protector de glazuri speciale.

Scaune din ratan din sala de mese – o prezentare generală a avantajelor și dezavantajelor materialului

scaune din ratan pentru sufragerie idei de masă galbene

Mobilierul din ratan se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în ultima vreme – nu este doar un plus frumos pentru grădină, dar este, de asemenea, din ce în ce mai folosit ca accente în interior. Oricine optează pentru materialul natural ar trebui să afle în avans avantajele și dezavantajele acestuia. Am rezumat cele mai importante argumente pro și contra pentru dvs. Iată avantajele dintr-o privire:

 • Materialul provine din plantații în care crește înapoi în numai 5 ani – aceasta este practic cea mai ecologică alternativă atât pentru pădurile exotice, cât și pentru cele locale.
 • Mobilierul din ratan este ușor – foarte la îndemână atunci când o renovare este iminentă, când vă mutați sau când doriți să reproiectați camera.
 • În același timp, obțin puncte prin robustețea lor și, dacă sunt îngrijite corespunzător, au o durată lungă de valabilitate.
 • Diverse tehnici de țesut au ca rezultat numeroase modele care transformă fiecare piesă de mobilier într-o adevărată operă de artă.
 • Rattanul cu cochilie poate fi lucrat numai manual – aceasta înseamnă că fiecare scaun, fotoliu, coș este unic.

scaune din ratan pentru sufragerie masă masivă covor țesut manual din lemn stil rustic modern

Dar materialul natural are și unele dezavantaje majore:

 • Dacă nu este tratată, este extrem de sensibilă – razele puternice ale soarelui o pot face fragilă, iar apa lasă pete maro închis sau gri. În plus, nu puteți trata singuri mobilierul – acestea sunt încă fabricate din material rezistent la intemperii.
 • Mobilierul din ratan poate fi colorat, dar cumpărătorii nu pot face asta nici acasă. De aceea se aplică următoarele – atunci când cumpărați, asigurați-vă întotdeauna că culoarea scaunelor se potrivește cu mobilierul.
 • Rattanul poate fi combinat cu metal dacă cele două materiale sunt separate una de cealaltă prin detalii din lemn.
 • Scaunele din ratan costă în medie mai mult decât unele alternative din lemn. Motivele pentru acest lucru se datorează muncii laborioase manuale și procesului laborios de fabricație.

Scaune de masă din ratan – ce să ia în considerare la cumpărare?

scaune din ratan pentru sufragerie mobilier stil maritim albastru alb

Mobilierul de înaltă calitate realizat din ratan poate fi recunoscut în primul rând prin felul în care este fabricat – este țesut strâns și cu greu există fisuri la suprafață. Lacul protector este fabricat din materii prime naturale și aplicat uniform pe suprafață. Nu există decolorări sau pete care indică depozitarea deficitară. Toate marginile sunt rotunjite. Lemnul nu arată fragil la o inspecție mai atentă. Iar vânzătorul este foarte familiarizat cu originea bunurilor sale și poate sfătui în detaliu despre producție, glazuri și îngrijiri suplimentare.

Micile diferențe în nuanțele culorilor și fisurile individuale ale liniei părului la suprafață nu sunt defecte, ci contribuie pur și simplu la farmecul incontestabil al mobilierului.

scaune din ratan sufragerie stil industrial

În același timp, ar trebui să respectați alte reguli de bază atunci când cumpărați. Măsurați cu atenție spațiul disponibil în avans și solicitați sfaturi cu privire la numărul de scaune din magazin. Folosiți un planificator online pentru a vă oferi o idee mai bună despre cât spațiu va ocupa mobilierul. Dacă masa de luat masa are picioare metalice, acestea nu trebuie să atingă scaunele.

Nu uitați să alegeți pernele de scaun potrivite atunci când cumpărați scaune din rattan – altfel vor sta destul de incomod pe scaunul dur.

Scaune din Rattan din sala de mese: îngrijirea potrivită garantează longevitatea acestora

scaune din ratan sufragerie masa din lemn stil colonial

Ca și în cazul tuturor materialelor naturale, regula generală se aplică și rotunului – depinde de îngrijirea potrivită. Ar trebui să țineți cont de instrucțiunile producătorului. Dacă nu se specifică altfel, puteți șterge scaunele cu o cârpă moale. Petele pot fi curățate cu apă cu săpun – după care trebuie să clătiți bine suprafața și să nu o lăsați să se usuce în lumina directă a soarelui. Nu utilizați ceară sau uleiuri de îngrijire decât dacă este specificat de producător – acestea pot deteriora stratul protector.

Cumpărarea scaunelor din ratan real sau PE: comparația

scaune din ratan sufragerie masă din lemn blat cadru metalic

Pe piață nu sunt vândute doar scaune din rattan adevărat. Alternativa PE este realizată din plastic. Iată diferențele dintre cele două materiale:

 • Mobilierul din Rattan PE poate fi diferențiat vizual de Rattanul real.
 • Mobilierul din ratan din PE este produs exclusiv în serie și, prin urmare, este mai ieftin. Mobilierul real din ratan este fabricat manual și costă mai mult.
 • Rattanul sintetic este extrem de ușor de întreținut, nu decolorează și poate rezista fără probleme la vânt, ploaie și îngheț.
 • Mobilierul real din ratan este sensibil la apă și trebuie, de asemenea, sigilat cu lac de protecție.
 • Domeniul de aplicare pentru ratan sintetic – materialul taie o siluetă fină mai ales pe balcon și în grădină.
 • Zona de aplicare a rattanului real – în interior.

Scaune din Rattan în sala de mese – un plus frumos la orice zonă de luat masa

scaune din ratan sufragerie coltar canapea masa alba

Scaunele din Rattan pot fi puse în scenă în mai multe moduri – atrăgătoarea lor de răchită atrage automat atenția. Atât ca piese de declarație, cât și ca parte a ansamblului, devin rapid un adevărat punct culminant în cameră. Multifuncționalul se amestecă pur și simplu armonios cu orice stil de viață.

Atingere exotică: scaune din ratan ca accent în mobilierul scandinav

scaune din ratan sufragerie coltar canapea verde albastru cer stil hamptoni

Sala de mese scandinavă se prezintă cu forme simple și un concept de culoare subtil, restrâns. Dar ceea ce arată elegant la prima vedere poate deveni rapid plictisitor. Aici intră scaunele din rattan – pun accentele pe masă și adaugă o notă exotică interiorului.

Farmecul rural: mobilier în stil casă franceză 

scaune din ratan sufragerie masă rotundă masă închisă din lemn de mahon închis albastru cer

Patru scaune din ratan împreună cu o masă din lemn în stil casă franțuzească formează un ansamblu fermecător. Zona de luat masa creează o tranziție între bucătăria adiacentă a casei de țară și terasă.

Simplu, dar elegant: proiectați o sală de mese puristă

scaune din ratan sufragerie masă masă picioare metalice picturi vaze

Scaunele din ratan din sala de mese au un aspect nou, simplu – linii clare, design sculptural și o culoare închisă atractivă transformă mobilierul în adevărate opere de artă.

Redefinirea minimalismului: scaune din ratan în sala de mese

scaune din ratan sufragerie cadru din lemn de culoare închisă spătar din oțel

O versiune rafinată a scaunului din ratan poate fi găsită și în încăperile minimaliste – combinația de spătaruri țesute și rama din lemn masiv adaugă tușele finale sufrageriei.

Stilul de viață Hamptons a fost ușor

scaune din ratan sufragerie sufragerie modernă în stil rustic, masă, lenjerie pentru scaune

Stilul de viață maritim aduce un stil de vacanță în apartament sau casă. Dar stilul de viață șold Hamptons duce conceptul la un nivel superior – fotoliile din ratan și masa din lemn reciclat formează un duo de materiale atrăgătoare. În același timp, schema de culori neutre are un efect familiar și primitor. Deci, nimic nu stă în calea serilor plăcute cu prietenii!

scaune din ratan sufragerie masă din lemn lampă din sticlă bancă

Mobilierul din ratan este foarte popular – aspectul său atractiv, întreținerea destul de ușoară și simțul plăcut sunt doar o parte a motivelor pentru care piesele de mobilier găsesc spațiu în interior din nou și din nou. Cei care aleg acest lucru pot aștepta cu nerăbdare o alternativă ecologică față de alte tipuri de lemn native și exotice. Braiderii din Asia sunt specializați în producția de modele elaborate – spre deosebire de alte materiale, ratanul real poate fi lucrat doar manual. Asta înseamnă că practic toate scaunele din material natural sunt unice. O producție de înaltă calitate poate fi recunoscută prin marginile rotunjite, răchită densă și culoare fără decolorare. În ceea ce privește întreținerea, scaunele din rattan din sala de mese nu sunt exigente – praful poate fi șters cu o cârpă, petele – pot fi îndepărtate cu apă cu săpun. Sunt deosebit de apreciate pentru durabilitatea și robustețea lor. Faptul că mobilierul poate fi prevăzut doar cu glazuri speciale poate fi menționat ca un dezavantaj major.

scaune din ratan sufragerie sufragerie lumină mare parchet alb

Rattanul real și rattanul PE sunt confuz similare, în orice caz materialele nu au nimic în comun. Alternativa din plastic este rezistentă la intemperii și adecvată pentru utilizare în exterior, în timp ce lemnul exotic este rezistent la intemperii doar într-o măsură limitată și, prin urmare, este mai potrivit pentru utilizare în interior.

scaune din ratan sufragerie sufragerie lumini pandantive covor

Scaunele din rattan sunt adevărate – în SUA arată deosebit de bine în interioarele fermecătoare ale caselor de țară. În America de Sud, designerii de interior prezintă un amestec captivant de minimalism și un aspect de casă la țară. În Asia, interioarele puriste sunt condimentate. Iar în Europa, echipamentele multifuncționale decorează bucătăriile de țară franceze sau mobilier mediteranean.

Scaune din Rattan sufragerie perdele de colț portocaliu de colț

scaune din ratan sufragerie sufragerie lampă pandantivă scaune menta galbenă bancă din ratan

scaune din rattan sufragerie bleumarin mix mix mobilier

scaune din ratan sufragerie masă albă scandinavă masă lumină pandantiv răchită

scaune din rattan sufragerie lenjerie de masă fețe de masă stil industrial pandantive

scaune din ratan sufragerie mobilier în stil rustic

scaune din ratan sufragerie stil colonial stil idei de mobilier modern

scaune din ratan sufragerie sertare masă din lemn extensibile

scaune din ratan sufragerie masă din lemn lampă suspendată din cristal

scaune din ratan sufragerie perete de cărămidă masă masivă vază zambile

scaune din ratan sufragerie masă rotundă raft de perete alb

scaune din ratan sufragerie masă rotundă fereastră de sticlă podea hol

scaune din ratan sufragerie masă rotundă lampă pandantiv stofă

scaune din ratan sufragerie mobilier mediteranean lemn de stejar

scaune din ratan sufragerie masă rotundă metal

scaune din ratan sufragerie sufragerie lampă de răchită canapea

scaune din rattan sufragerie amenajat stil casă franceză franceză

scaune din ratan sufragerie colț canapea zonă de luat masa

Scaune din Rattan sufragerie perdele din țesătură din sufragerie

scaune din ratan pentru sufragerie touch vintage

scaune din ratan sifonier oglindă sufragerie