Scădea

8 motive pentru care nu poți pierde în greutate (și soluții posibile)

Pierderea în greutate este un obiectiv adesea stabilit, mai ales la începutul noului an. Chiar înainte de Revelion, mulți optează pentru o dietă mai sănătoasă și mai mult exercițiu și sport pentru anul următor pentru a pierde acele kilograme în plus. Cu toate acestea, după câteva zile sau săptămâni, motivația dispare. Și motivul? Pierderea în greutate nu funcționează. Când se întâmplă acest lucru, totuși, nu trebuie să vă simțiți în jos și să renunțați la obiectivul dvs., ci mai degrabă să vă întrebați: ce pot face? Uneori, în ciuda dietei și a exercițiilor fizice, pur și simplu nu puteți scăpa de ultimele kilograme. Și există aproape întotdeauna un motiv pentru asta. În acest articol rezumăm aceste motive și le oferim, de asemenea, o posibilă soluție.

Motive pentru care pierderea în greutate nu funcționează

Pierderea în greutate nu funcționează în ciuda a ceea ce fac dietele

De ce nu slăbesc? Mulți dintre noi ne punem această întrebare în fiecare zi. Pierderea în greutate este un proces care nu vine întotdeauna atât de repede pe cât ți-ai dori. În timp ce pierderea în greutate sănătoasă poate dura ceva timp, există și motive care vă pot împiedica să scăpați de excesul de greutate. Am enumerat cele mai comune dintre ele mai jos.

1. Lipsa somnului

de ce nu pot slăbi din cauza lipsei de somn

A nu dormi suficient noaptea poate contribui la creșterea în greutate. Un studiu din 2006 a constatat că femeile care dormeau cinci ore pe noapte erau mai predispuse să se îngrașe decât femeile care dormeau șapte ore. Lipsa somnului poate continua să vă încetinească metabolismul, ceea ce face mai greu arderea caloriilor. În plus, nivelul de energie scade și nu mai poți exercita eficient.

Când sunteți obosit, este mai probabil să aveți o dietă nesănătoasă, cum ar fi: B. Dulciuri în loc de fructe. Potrivit unui alt studiu, oamenii care nu dormeau suficient au mâncat cu aproximativ 300 de calorii mai mult pe zi decât cei care s-au odihnit mai mult.

Important: Somnul suficient este crucial atunci când încercăm să slăbim. Somnul are o influență fizică și mentală.

Soluția: Încercați să dormiți cel puțin 7 ore în fiecare noapte. De asemenea, este important să te culci devreme și să o faci la aceeași oră în fiecare zi. Acest lucru vă va face să vă simțiți relaxat în dimineața următoare și să vă treziți mai repede. De asemenea, ar trebui să evitați stimulentele precum cofeina cu câteva ore înainte de culcare. Dacă aveți probleme cu somnul, puteți încerca un parfum de cameră pentru a vă ajuta să adormiți, de exemplu, sau să efectuați un scurt antrenament de yoga înainte de a merge la culcare..

2. Niveluri ridicate de stres

Nu pot slăbi din cauza stresului

Stresul și creșterea în greutate sau problemele de slăbire merg mână în mână. Nivelurile ridicate de stres pot duce la o serie de probleme de sănătate. Iată doar câteva moduri în care stresul vă poate afecta programul de slăbire:

 • Experiența poftelor: Atunci când suntem stresați sau nefericiți, mulți dintre noi apelăm la „alimente confortabile” bogate în zahăr și grăsimi.
 • Eliberare mai mare de cortizol: La fel ca lipsa somnului, prea mult stres poate crește producția de cortizol. Acest lucru nu numai că stimulează pofta de mâncare, dar poate duce și la depozitarea suplimentară a grăsimii din burtă.
 • Treceți peste antrenament: Când vă simțiți în jos, obosit sau stresat, motivația pentru exerciții poate lipsi.

Soluția: Meditația poate reduce pofta de alimente și poate menține nivelul de stres scăzut. Cu aceste sfaturi, puteți reduce cortizolul și, astfel, puteți face față mai bine stresului.

Vă rugăm să rețineți că stresul cronic poate să nu fie rezolvat cu ușurință de unul singur. Discuția cu un consilier sau cu medicul dumneavoastră vă poate ajuta să identificați factorii de stres și cum să le gestionați cel mai bine.

3. Aportul de calorii și arderea caloriilor

Păstrați un jurnal alimentar atunci când pierderea în greutate nu funcționează

Unul dintre cei mai importanți factori în pierderea în greutate este numărul de calorii pe care le consumi și câte calorii arzi – sau conceptul de aport de calorii și cheltuieli de calorii. Poate părea evident că, pentru a pierde în greutate, ar trebui pur și simplu să mănânci mai puțin. Dar dacă nu vă numărați caloriile în fiecare zi, este posibil să mâncați mai mult decât credeți. Cercetările arată că majoritatea dintre noi subestimăm cât mâncăm, mai ales când ieșim să mâncăm.

Soluția: Pentru a slăbi în mod eficient, trebuie mai întâi să vă determinați nevoile calorice. Există numeroși calculatori de calorii online care utilizează sexul, vârsta, greutatea curentă și țintă, nivelul activității și înălțimea pentru a calcula aportul zilnic recomandat de calorii. Încă poți ține un jurnal alimentar. În acest fel te vei gândi mai mult la ce și cât mănânci.

4. Metabolism lent

fără pierderea în greutate, în ciuda alimentației, motivul pentru care metabolismul este lent

Pierderea în greutate nu funcționează în ciuda unui deficit caloric? Atunci metabolismul poate fi de vină. Motivele unui metabolism încetinit pot fi multe, vârsta fiind cea mai frecventă dintre acestea, mai ales dacă nu vă mențineți masa musculară. Dacă tot mănânci același număr de calorii în timp ce metabolismul tău scade, vei crește în greutate în timp.

Soluția: Antrenamentul de forță vă poate stimula metabolismul. Incorporați mai multe exerciții de construcție musculară în rutina dvs. de exerciții, cum ar fi ridicarea greutăților.

5. Neexercitarea suficientă

Antrenament muscular cu greutăți pentru scăderea în greutate

Exercițiile fizice și exercițiile fizice sunt un element crucial pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, este greu de știut dacă exercitați corect sau ardeți suficiente calorii. Pentru o slăbire eficientă, experții recomandă 60-90 de minute de antrenament pe zi. Dacă antrenamentul este intens, 30 de minute pe zi sunt suficiente.

Uitați-vă la programul dvs. de exerciții. Dacă faceți exerciții fizice mai puțin decât recomandat, este posibil să nu fie suficient. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă măriți durata antrenamentului dintr-o dată. De fapt, dacă nu sunteți obișnuiți cu efortul, aceasta este o idee proastă, deoarece poate duce la răniri, epuizare sau supraîntrenare.

exercitarea prea puțin este un motiv pentru care pierderea în greutate nu funcționează

Soluția: Va trebui fie să vă măriți timpul de exercițiu, fie intensitatea pentru a atinge obiectivele de slăbire pe care le-ați stabilit. Dar începeți încet: încă 10 minute în prima zi, alte 10 minute după câteva zile și așa mai departe. Dar nu uitați că nu este vorba doar despre un antrenament structurat. Chiar dacă faceți mișcare timp de o oră, următoarele opt sau nouă ore de ședere nu se vor despărți. Pe lângă exerciții fizice, încercați să fiți cât mai activ posibil: faceți pauze regulate de la computer, mergeți la plimbare, întindeți și lăsați mașina acolo unde este posibil.

6. Sărbătoare în weekend

Sărbătoarea în weekend este unul dintre motivele pentru care slăbitul nu funcționează

Nu este neobișnuit să fiți bine în timpul săptămânii și doar puțin prea relaxat în legătură cu exercițiile fizice și dieta în weekend. În timp ce o pauză ocazională este bună, renunțarea constantă în weekend poate afecta obiectivele de slăbire.

În general, pentru a pierde 500 de grame de grăsime într-o săptămână ar fi necesar să reduceți 500 de calorii pe zi cu dieta și / sau exerciții fizice. Dacă faceți acest lucru doar cinci zile, mâncați în exces sau săriți exerciții în weekend. Este la fel ca un pas înainte și doi pași înapoi. Desigur, asta nu înseamnă că nu vă puteți răsfăța niciodată, dar trebuie să rămâneți pe drumul cel bun pentru ca slăbirea să funcționeze.

Soluția: Avem câteva sugestii despre cum să rămâneți fidel planului dvs. de slăbire în weekend.

 • Nu face o zi / weekend înșelătorie – În loc să păcătuiești complet sâmbăta și / sau duminica, alege o răsfățare sau două pentru a te bucura în weekend. Apoi, rămâneți la planul alimentar pentru restul timpului.
 • Evitați recompensele – Când ai mâncat sănătos toată săptămâna, este tentant să vrei să te recompensezi. Este o motivație bună să aștepți cu nerăbdare ceva, dar încearcă să te răsplătești cu experiențe precum o excursie la cinema sau la mall în loc de mâncare. Pentru că acesta este un motiv foarte frecvent pentru care pierderea în greutate nu funcționează.
 • Continua sa te misti – Este în regulă să dai timp să te odihnești în weekend, dar asta nu înseamnă că ar trebui să stai și să te întinzi tot timpul. O plimbare frumoasă cu familia sau o plimbare cu o jumătate de oră cu bicicleta poate să nu fie un exercițiu structurat, dar tot contează.

7. Posibile motive medicale

Motive medicale pentru care pierderea în greutate nu funcționează tiroida

Pierderea în greutate nu funcționează în ciuda exercițiilor fizice și a unei diete sănătoase? Atunci este posibil ca un motiv medical să vă împiedice să vă atingeți greutatea visată. Pierderea în greutate este un proces complex care implică o mare varietate de factori. Unele le putem controla, cum ar fi dieta și exercițiile fizice. De asemenea, putem lucra la gestionarea stresului și la dezvoltarea unor obiceiuri bune de somn.

Dar există și câțiva factori care afectează pierderea în greutate pe care nu îi putem controla, cum ar fi: B. genele noastre, diferențele de gen (inclusiv influența hormonilor), modificările legate de vârstă și tipul nostru individual de corp.

Pierderea în greutate nu funcționează, atunci când este necesară consultarea cu un medic

Soluția: Dacă nu pierdeți în greutate în ciuda modificărilor în dieta și nivelul de activitate, contactați medicul pentru a exclude ca boală o boală. Acest lucru este important nu numai atunci când nu observați o diferență pe cântare sau pe corp, în ciuda eforturilor depuse, ci mai ales atunci când creșteți în mod inexplicabil în greutate.

Există mai multe condiții de sănătate și medicamente care au fost legate de creșterea în greutate. Anunțați-l pe medicul dumneavoastră dacă obțineți mai mult de 3 kilograme într-o lună fără a vă schimba dieta sau exercițiul.

Boli și medicamente care determină creșterea în greutate:

 • Boala tiroidiană
 • Medicamente utilizate pentru tratarea diabetului
 • Medicamente care conțin corticosteroizi
 • Unele antidepresive (ISRS)
 • Blocante beta utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale crescute
 • Antipsihotice și anticonvulsivante

8. Stabiliți obiective nerealiste

Pierderea în greutate nu funcționează din cauza obiectivelor nerealiste

Pierderea în greutate nu va funcționa dacă aveți obiective nerealiste. De exemplu, nu poți fi o femeie înaltă de șase picioare și cântărești 50 de kilograme. Este important ca greutatea țintă pe care o stabiliți să fie posibilă și sănătoasă.

Mulți oameni au o idee nerealistă a ceea ce înseamnă să ai o greutate sănătoasă. Când eliminați motivele legate de aspectul dvs., mai există și alte motive pentru care trebuie să slăbiți? Sunteți expus riscului unor afecțiuni precum diabetul sau bolile de inimă? IMC-ul dvs. se află într-un interval nesănătos??

Nu vă stabiliți obiective nerealiste de slăbire

Soluția: Discuția cu medicul vă poate ajuta să vă asigurați că dorințele și obiectivele dvs. sunt aliniate cu ceea ce este nu numai sănătos, ci și posibil pentru corpul dumneavoastră. Pentru unii oameni, scăderea în greutate poate fi o parte importantă a obținerii și a rămâne sănătos. Dar dacă sunteți sănătos la greutatea actuală, poate fi mai bine să vă depuneți eforturile pentru a afla cum să fiți mulțumiți de greutatea dvs..

Amintiți-vă, corpurile sănătoase nu arată toate la fel, iar gândirea negativă vă poate determina să credeți lucruri despre voi care nu sunt adevărate. Încercați să vă concentrați asupra tuturor lucrurilor care vă plac la corp. Dacă apreciați tot ce poate face corpul dvs., vă puteți îmbunătăți imaginea corpului.