Să vă binecuvânteze

Virusul Corona: Fapte demne de cunoscut despre efectele asupra corpului

Numărul de infecții datorate noului virus coronarian COVID-19 crește la nivel mondial. Guvernele iau măsuri excepționale pentru a limita răspândirea. Cu toate acestea, există încă o mulțime de confuzie cu privire la efectul pe care îl are efectiv virusul asupra corpului uman. Simptomele sunt de obicei febră, tuse și dificultăți de respirație. Cu toate acestea, acestea pot indica un număr mare de boli – de la gripă la răceala obișnuită. Prin urmare, în această postare am rezumat cele mai importante informații medicale despre evoluția infecției cauzate de noul virus Corona.

Ce cauzează virusul Corona?

tânăr din China cu mască de protecție se agață de efectele virusului coroanei toracice

Majoritatea oficialilor din domeniul sănătății cred că răspunsul organismului la boală are trei etape. Acest tip de SARS se răspândește în principal prin picături care sunt eliberate în aer prin tuse sau strănut. Aceasta înseamnă că oamenii din vecinătate îi pot ridica prin nas, gură sau ochi. Particulele de virus din aceste picături se deplasează rapid către partea din spate a căilor nazale și către membranele mucoase din partea din spate a gâtului. Acolo se leagă de un receptor specific din celule. Particulele de coronavirus au proteine ​​cu vârfuri care ies din suprafața lor. Acestea se agață în membranele celulare, astfel încât materialul genetic al virusului coroanei să poată pătrunde în celula umană. Boala este ușoară pentru majoritatea oamenilor, dar unii mor din cauza ei.

proces de infectare a celulei în virusul corona prezentat în etape

Deci, coronavirusul, numit oficial Sars-CoV-2, poate intra în corpul tău dacă îl respiri după ce cineva tușe în apropiere sau dacă atingi mai întâi o suprafață contaminată și apoi fața ta. În acest stadiu incipient, vă veți simți sănătos și este posibil ca unele persoane să nu dezvolte niciodată simptome. Perioada de incubație, adică timpul dintre infecție și apariția primelor simptome, variază foarte mult, dar are în medie cinci zile. În plus, COVID-19 este o infecție ușoară pentru opt din zece persoane care o suferă, iar simptomele de bază sunt febră și tuse. Durerile de corp, durerile în gât și durerile de cap sunt toate posibile, dar nu sunt garantate.

Simptome ușoare

simptom de temperatură ridicată gripă femeie și copil

Febra și senzația generală de neliniște se datorează reacției sistemului imunitar la infecție. Acesta a recunoscut virusul ca un invadator ostil și semnalează restului corpului că ceva nu este în regulă prin eliberarea unor substanțe chimice numite citokine. Acestea întăresc sistemul imunitar, dar provoacă și dureri corporale și febră.

simptomele coronavirusului omul bătrân tuse la medic

Tusea este inițial uscată, ceea ce se datorează probabil iritării celulelor atunci când acestea sunt infectate cu virusul. Unii oameni vor începe să tusească spută la un moment dat. Aceasta este o nămol groasă care conține celule pulmonare moarte pe care virusul le ucide. Aceste simptome sunt tratate cu repaus la pat, multe lichide și posibil paracetamol. Nu aveți nevoie de îngrijire specială în spital. Această etapă durează aproximativ o săptămână – timp în care majoritatea se recuperează, deoarece sistemul lor imunitar a luptat împotriva virusului. Cu toate acestea, unii vor dezvolta o formă mai gravă a afecțiunii.

femeie care se ține de gât din cauza durerii în gât din cauza virusului corona

Pe măsură ce copiile virusului se înmulțesc, acestea izbucnesc și infectează celulele vecine. Simptomele încep adesea în gât cu o durere în gât și tuse uscată. Virusul se târăște apoi treptat prin bronhii. Când ajunge la plămâni, mucoasele lor se inflamează. Acest lucru poate deteriora alveolele sau sacii pulmonari și trebuie să lucreze mai mult pentru a-și îndeplini funcția. Acestea furnizează oxigen sângelui care circulă în corp și elimină dioxidul de carbon din sânge, astfel încât să îl puteți expira. Deci, aceasta este cea mai actualizată informație pe care profesioniștii din domeniul medical o cunosc în prezent despre această etapă. Cu toate acestea, există studii care sugerează că afecțiunea poate provoca, de asemenea, simptome precum o răceală cu nasul curgător.

Posibile complicații cu virusul Corona

reprezentare de aproape în ADN-ul cu virus corona 3d

Dacă boala progresează, aceasta se datorează faptului că sistemul imunitar reacționează excesiv la virusul coroanei. Aceste semnale chimice către restul corpului provoacă inflamații, dar aceasta trebuie echilibrată cu atenție. Prea multă inflamație poate provoca leziuni colaterale în tot corpul. Virusul declanseaza un dezechilibru in raspunsul imunitar, exista o inflamatie prea mare. Nu știm cum să facem asta ”, a spus Nathalie MacDermott de la King’s College London. Umflarea și întreruperea fluxului de oxigen pot face ca aceste zone din plămâni să se umple cu lichid, puroi și celule moarte. Pneumonia, o infecție în plămâni, poate apărea. Unele persoane au dificultăți de respirație atât de rău încât trebuie să fie puse pe un ventilator. În cel mai rău caz, cunoscut sub numele de sindrom respirator acut sever, plămânii se umple cu atât de mult lichid încât nu poate ajuta niciun suport respirator, iar pacientul moare.

Medicii discută despre pneumonie la poza sarilor

Se crede că aproximativ 14% dintre oameni vor fi afectați de această fază, pe baza datelor din China. Se estimează că aproximativ 6% din cazuri se îmbolnăvesc grav. În acest moment, corpul începe să eșueze și pacientul ar putea muri. Problema este că sistemul imunitar scapă din mână și provoacă daune în tot corpul. Șocul septic atunci când tensiunea arterială scade la niveluri periculos de scăzute și organele încetează să funcționeze corect sau eșuează complet poate duce la șoc septic. De exemplu, acest lucru poate preveni rinichii de la curățarea sângelui, deteriorând astfel mucoasa intestinelor. Când sistemul imunitar nu poate pătrunde în virus, acesta se răspândește în cele din urmă în fiecare colț al corpului, unde poate face și mai multe daune.

Tratamentul cazurilor grave

asistenta pregătește ventilatorul în spital

Tratamentul în această etapă este foarte invaziv și poate include ECMO sau oxigenarea membranelor extracorporale. Acesta este în esență un plămân artificial care atrage sângele din corp prin tuburi groase, îl oxigenează și îl pompează înapoi. La un moment dat, însă, daunele pot atinge proporții mortale la care organele nu mai pot menține corpul în viață. În timp ce virusul corona pare să se fi redus la plămâni, experții spun că poate infecta celulele din sistemul gastro-intestinal. Acesta poate fi motivul pentru care unii pacienți prezintă simptome precum diaree sau indigestie. De asemenea, virusul poate pătrunde în fluxul sanguin.

Sindromul respirator acut al pacientului de urgență în unitatea de terapie intensivă

Potrivit oamenilor de știință, măduva osoasă și organele precum ficatul se pot inflama. Poate provoca chiar și inflamații în vasele de sânge mici, cum a fost cazul SARS, focar de virus din 2002 și 2003. În timp ce sistemul imunitar al organismului intră în viteză mare pentru a combate infecția, inflamația rezultată poate duce la insuficiența organelor. Ca urmare, unii pacienți pot suferi daune cauzate nu numai de virus, ci și de propriul sistem imunitar, deoarece combate infecția. Experții nu au documentat încă dacă virusul poate afecta creierul. Cu toate acestea, oamenii de știință care studiază SARS au furnizat dovezi că virusul SARS s-ar putea infiltra în creier la unii pacienți. Având în vedere similaritatea dintre SARS și COVID-19, s-a argumentat că nu ar trebui exclusă posibilitatea ca noul coronavirus să infecteze unele celule nervoase..

Severitatea celor afectați

Examinați probele de sânge din covidul 19 infectat în laborator

Aproximativ 80% dintre persoanele infectate cu noul virus corona au simptome relativ ușoare. Cu toate acestea, restul de 20% se îmbolnăvesc grav. Boala a fost fatală la aproximativ 2% dintre pacienții din China, care este locul în care au apărut cele mai multe cazuri. Experții spun că efectele depind de cât de robust sau de slăbit este sistemul imunitar al unei persoane. Persoanele în vârstă sau cele cu probleme de sănătate care stau la baza acestora, cum ar fi diabetul sau o altă boală cronică, sunt mai susceptibile de a dezvolta simptome severe. Deși boala este similară în multe privințe cu SARS și are similarități cu gripa și pneumonia, evoluția coronavirusului unui pacient nu este încă pe deplin înțeleasă.

omul cu mască de protecție deține semnul cu covid-19

Prin urmare, adulții mai în vârstă prezintă cel mai mare risc de a fi grav afectați de virusul corona. Datele confirmă, de asemenea, acest fapt. O defalcare a tuturor cazurilor și deceselor cunoscute de către Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor arată că 14,8% dintre pacienții infectați cu vârsta de peste 80 de ani au murit ca urmare. Rata mortalității pentru pacienții mai tineri din China a fost mult mai mică. Cercetările arată că cei cu o stare de sănătate care stau la baza prezintă un risc mai mare de a contracta virusul. Aceasta include boli cardiovasculare, diabet, boli respiratorii cronice, hipertensiune arterială și cancer.