Să vă binecuvânteze

Tratarea mușcăturilor de țânțari – ce ajută preventiv și ce produse ameliorează mâncărimea?

Tratați mușcăturile de țânțari și preveniți mușcăturile de insecte de la mâncărime

Cine nu o știe: stai confortabil pe terasă, te bucuri de vremea caldă și de întâlnirea cu cei dragi sau cu prietenii și apoi cel târziu după-amiaza târziu sau seara, țânțarii enervanți încep să tulbure pacea. Dacă, pentru a înrăutăți lucrurile, ați uitat să obțineți repulsia împotriva țânțarilor, una sau alta mușcătură este garantată. Și asta nu este mai puțin enervant decât alungarea constantă și nereușită a țânțarilor. Din această cauză, ar trebui să fii întotdeauna bine pregătit nu numai în ceea ce privește prevenirea, ci și în cazul în care devii cina țânțarilor. Dar cum puteți preveni și evita mușcăturile de țânțari? Sau cum ar trebui tratate mușcăturile de țânțari existente? Există remedii casnice adecvate care pot fi folosite în locul spray-urilor, tabletelor, unguentelor sau gelurilor de obicei scumpe? Avem un răspuns la toate aceste întrebări. Doar citiți articolul următor și protejați-vă și mai bine în timpul „sezonului mușcăturilor de țânțari” de acum înainte.

Tratarea și prevenirea mușcăturilor de țânțari – un mic ABC pentru seri plăcute în aer liber

Tratarea mușcăturilor de țânțari Sfaturi și trucuri pentru prevenire cu remedii casnice

Desigur, majoritatea mijloacelor oferite în farmacie sunt foarte utile. Dar, înainte de a ajunge la ele, puteți încerca produse naturale pe care le aveți adesea deja în casa dvs. și care s-au dovedit deseori. În plus, astfel de remedii casnice pentru a alunga țânțarii sunt de obicei mult mai ieftine decât alternativele lor de la farmacie. Același lucru se aplică și dacă doriți să tratați mușcăturile de țânțari. În unele situații, cum ar fi atunci când călătoriți, produsele de la farmacie sunt adesea mai practice, mai ales dacă ați uitat să luați măsuri de precauție și numai farmacia este ultima soluție.

Indiferent de ceea ce alegeți în cele din urmă, principalul lucru este că vă puteți bucura de seară în liniște și să nu vă înnebuniți a doua zi cu mâncărime sau, dacă nu a funcționat cu protecția, că găsiți ușurare rapidă și puteți trata în mod adecvat mușcături de țânțar. Încercați doar ce funcționează cel mai bine pentru dvs. și apoi echipați-vă cu ceea ce aveți nevoie. Și pentru a putea face și voi acest lucru, vă prezentăm acum cele mai populare remedii casnice și produse care vă pot ajuta să luptați împotriva țânțarilor enervanți.

Măsuri de bază pentru prevenirea mușcăturilor de țânțari

igiena personală adecvată duș spălarea hainelor evitând țânțarii

Problema cu țânțarii nu este doar faptul că ei și mâncărimea după mușcătură sunt enervante. În unele cazuri, înțepăturile nu se pot infecta numai, dar chiar, deși relativ rar, pot fi transmise agenți patogeni, care pot avea apoi consecințe foarte neplăcute. Tocmai atunci trebuie să tratați mușcăturile de țânțari, unde produsele convenționale nu mai sunt suficiente și chiar trebuie consultat un medic. Pentru a evita toate acestea, este important să nu subestimăm problema, pe cât de comună este, și să încercăm să prevenim cusăturile.

 • Igiena personală adecvată

  Indiferent ce altceva ați cumpărat sau ați adunat pentru prevenire, igiena personală este pe primul loc. Sudoarea este de obicei cunoscută pentru a atrage țânțarii. Din acest motiv, a face un duș înainte de a ieși din casă este o bună măsură preventivă. Este de la sine înțeles că nu mai îmbraci hainele transpirate de mai înainte. Acest lucru acționează și ca un magnet pentru aceste insecte.

 • Hainele potrivite

  Dacă nu doriți să încercați sfaturile enumerate mai jos despre cum să tratați mușcăturile de țânțari, vă puteți proteja cu îmbrăcămintea potrivită. Pe de o parte, este recomandabil să purtați haine de culoare mai deschisă. Acest lucru ar trebui să descurajeze țânțarii, în timp ce articolele vestimentare întunecate și mai ales negre sunt atractive pentru ei. De asemenea, este interesant faptul că există îmbrăcăminte specială confecționată din materiale rezistente la puncții, astfel încât țânțarul să nu poată pătrunde în ele. Astfel de îmbrăcăminte anti-țânțari poate fi foarte utilă, mai ales dacă intenționați o excursie în natură sau chiar doriți să petreceți noaptea în aer liber, de exemplu pe un camping.

Protecție împotriva mușcăturilor de țânțari cu o plasă de țânțari pentru interior și exterior

 • Plasa de țânțari

  Plasa clasică de țânțari vă poate proteja nu numai în aer liber, ci și în dormitorul dvs. și, de asemenea, arată foarte romantic. Agățați-l peste pat sau zona de relaxare a terasei și faceți-vă confortabil ca de obicei. O plasă de țânțari nu interferează cu circulația aerului și suspendarea acestuia nu va avea ca rezultat aer înfundat, chiar și în serile fierbinți. Acestea vin într-o varietate de arome în zilele noastre, astfel încât să vă puteți înregistra la un magazin pentru a găsi cel mai bun model pentru nevoile dvs. Apropo, există și pălării cu plasă, care ar trebui să protejeze gâtul și gâtul de înțepături. Asemenea pălării sunt, de asemenea, foarte utile pentru călătorii în natură.

 • Nu există surse de apă în picioare

  Dacă aveți un iaz frumos în grădina dvs., un număr crescut de țânțari este deja inevitabil. Prin urmare, ar trebui să-l echipați cu dușmani naturali ai dăunătorilor. Și acesta este peștele. Ei mănâncă țânțarii și în acest fel își pot reduce numărul. Dar apa stând în general nu este o idee bună, deoarece indiferent de cantitatea mică, aceasta este complet suficientă pentru ca țânțarii să se simtă confortabil acolo. Acest lucru înseamnă că chiar și coastele pline cu ghivece de flori atrag în mod magic micile fiare. O adăpătoare completă, o baie de păsări sau chiar butoiul cu apă de ploaie sunt magneți pentru dvs. și ar trebui, dacă este posibil, să fie evitate sau cel puțin golite și curățate în mod regulat pentru a scăpa de larvele de țânțari și a le împiedica să se înmulțească..

Prevenirea mușcăturilor de țânțari – remedii casnice pentru a alunga țânțarii

Uleiurile esențiale previn țânțarii de la plantele de fum de lămâie

În plus față de măsurile preventive menționate mai sus, puteți utiliza remedii casnice pentru mușcăturile de țânțari care vă vor proteja și vă vor împiedica să tratați ulterior mușcăturile de țânțari. Iată câteva sfaturi:

 • Ulei împotriva larvelor de țânțari

  Unele recipiente de apă, cum ar fi butoiul de apă de ploaie, nu sunt atât de ușor de golit și curățat. În astfel de cazuri, uleiurile sunt prietenul și ajutorul tău. Se știe că uleiul modifică tensiunea superficială și acest lucru face imposibil ca larvele să ajungă la suprafață pentru a respira. Se amestecă o lingură din orice ulei de gătit cu câteva picături de ulei de scorțișoară. Acesta din urmă are, de asemenea, un efect descurajant asupra insectelor. În loc de ulei de gătit, puteți folosi și o picătură de lichid de spălat.

 • Tratarea și prevenirea mușcăturilor de țânțari – plante și uleiuri esențiale pentru a speria țânțarii

  Există, de asemenea, multe plante care sunt nepopulare cu aceste insecte și, prin urmare, pot fi așezate sau plantate cât mai aproape posibil de zona de relaxare. Acestea includ roșii, busuioc și lavandă, printre altele. Alte elemente de descurajare sunt: ​​arpagic, catnip și lemongrass, salvie, dafin, balsam de lămâie, mentă, eucalipt, rozmarin, bergamot și pelargoniu parfumat. Alternativ, pot fi utilizate uleiuri esențiale din plantele menționate (de exemplu, pentru decorarea din potpourri), precum și lumânări parfumate, săruri de baie și altele asemenea.

  Ca alternativă la spray, uleiurile esențiale sunt, de asemenea, excelente ca protecție a pielii. Pentru a face acest lucru, combinați câteva picături de ulei esențial cu ulei de măsline. Aromele citrice sunt potrivite pentru acest lucru, dar nu ar trebui folosite înainte de a face plajă sau când sunteți deja ars de soare. Când folosiți în parfum, evitați mirosurile dulci.

Tămâie se lipesc de țânțari în grădină și casă

 • Fumați împotriva țânțarilor

  De asemenea, se știe că țânțarilor nu le place deloc fumul. Așa că îl poți folosi și tu. Dacă aveți o seară la grătar, veți primi cel puțin automat această protecție pentru o parte din seară. În alte cazuri, bețele de tămâie se descurcă foarte bine. Sunt plăcute pentru tine și pentru oaspeții tăi, dar sperie insectele. Frunzele de salvie sunt, de asemenea, o soluție excelentă. Aveți nevoie de frunze uscate, pe care mai întâi le sfărâmați puțin într-un vas rezistent la cuptor. Un castron sau o farfurie pentru bețișoare de tămâie funcționează bine. Apoi, aprinde-le.

 • usturoi

  Se spune, de asemenea, că usturoiul este un miros neplăcut pentru țânțari. Dacă îți place, ai motive întemeiate să îl consumi.

 • Controversata vitamina B.

  Nu este neobișnuit să auzi că vitamina B ar trebui să schimbe mirosul corpului și astfel să descurajeze țânțarii. Aceasta este ceea ce se spune în special despre vitamina B1. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice în acest sens. În plus, există multe tipuri diferite de țânțari și chiar dacă vitamina B ar trebui să-i ajute pe unii dintre ei, nu înseamnă că îi va descuraja pe toți ceilalți. Fie că doriți să încercați acest remediu este în întregime decizia dvs. Cu toate acestea, ar trebui să se facă după consultarea medicului pentru a evita un supradozaj.

Mușcăturile de țânțari – ce ajută după mușcătură?

Sperie țânțarii și tratează mușcăturile Bucură-te de vară

O mare varietate de remedii s-au dovedit de-a lungul generațiilor când vine vorba de a scăpa de mâncărimi enervante și de a atenua mușcăturile de țânțari. În timp ce unele dintre acestea sunt considerate învechite, altele sunt o metodă populară. Încercați singuri ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Am creat câteva variante pe care le puteți folosi pentru a trata mușcăturile de țânțari. Iată câteva produse pe care le puteți găsi în farmacie. Prezentăm remedii casnice încercate și testate pentru tratarea în detaliu a mușcăturilor de țânțari într-un alt articol.

Tratați mușcăturile de țânțari cu produse de la farmacie

Pentru mușcături de țânțari, unguente, creme și geluri pentru ameliorarea mâncărimilor

Puteți ameliora mâncărimea mușcăturilor de țânțari cu un unguent, cremă sau gel și, astfel, tratați mușcăturile de țânțari cu ajutorul lor. Sarcina acestor produse cosmetice este de a răci cusăturile. Fie că utilizați un gel pentru mușcăturile de țânțari sau aplicați o cremă împotriva mușcăturilor de țânțari, nu contează în principiu. Cel mai bine este să primiți sfaturi pe site și apoi să încercați un produs. S-ar putea să fie nevoie să încercați mai multe dintre ele până când veți găsi ceva cu care sunteți mulțumit. În ansamblu, totuși, se poate spune că majoritatea produselor oferite sunt foarte fiabile. Evitați produsele care conțin alcool, parfumuri sau coloranți suplimentari. În farmacie, puteți cumpăra și role de răcire care sunt depozitate în frigider și care au astfel un efect de răcire. O altă variantă sunt spray-urile, care sunt probabil cea mai durabilă variantă a tuturor remediilor menționate. Când tratați mușcăturile de țânțari cu aceste produse, rețineți că aceste metode ameliorează doar simptomele și nu ajută la vindecarea mușcăturii. Dacă produsele sunt destinate copiilor sau copiilor, cu siguranță ar trebui să le menționați în farmacie, pentru că atunci substanțele chimice sunt tabu! Se folosesc doar ingrediente naturale.

Ameliorarea și vindecarea de înțepături prin răcirea căldurii și a altor sfaturi

Căldura este foarte potrivită pentru tratarea mușcăturilor de țânțari. Și în acest scop, au fost dezvoltate pixuri speciale. Dacă doriți să tratați mușcăturile de țânțari cu un stilou, nu numai că aveți la dispoziție diferite pixuri pentru încălzire, ci și un mecanic de vindecare a stiloului, care aspiră otravă de țânțar din rană, și vindecătorul electric de mușcături, care folosește electricitatea pentru a alunga mâncărime. Farmacistul vă poate oferi informații mai detaliate și vă poate ajuta să faceți o alegere.

Este posibil să fi auzit deja că crema cu cortizon poate ajuta la tratarea mușcăturilor de țânțari. De fapt, cortizonul conținut în creme poate ajuta la ameliorarea mâncărimii într-o anumită măsură, deoarece răcește pielea și, mai presus de toate, vindecă inflamația. Dacă crema are o proporție mai mică de cortizon, o puteți obține de la ghișeu la farmacie. Cu toate acestea, ca întotdeauna, este recomandată o vizită la medic pentru a fi sigur.

Mușcăturile de țânțari și homeopatia

Homeopatie pentru mușcături de insecte și țânțari Produse naturale

De asemenea, puteți utiliza homeopatia dacă doriți să tratați mușcăturile de țânțari. Și aici există diverse unguente, creme și geluri despre care puteți întreba la farmacie. Este important ce simptome au fost declanșate de mușcătura de țânțar pentru a putea determina remedierea corectă. În consecință, este recomandabil să obțineți agentul numai după înțepătură și să nu-l păstrați acasă, de exemplu, deoarece nu orice produs ajută în toate cazurile. Lasă-ne să te sfătuim. De altfel, toate căile de atac sunt și homeopate.

Remediile homeopate care sunt utilizate în mod obișnuit pentru a trata mușcăturile de țânțari:

 • Globule
 • Ledum
 • Apis
 • Caladiu
 • Cantaridă

După cum sa menționat deja, aceste medicamente sunt utilizate pentru diferite simptome și, în unele cazuri, și ca măsură preventivă. Caladium ajută, de exemplu, atunci când se simte o durere arzătoare pe lângă mâncărime. Dacă doriți să tratați mușcăturile de țânțari foarte mâncărime sau dacă mușcăturile de țânțari sunt infectate, Ledum este din nou foarte potrivit. Din acest motiv, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră în avans, deoarece numai el poate lua cea mai bună decizie pe baza simptomelor și poate prescrie medicamentul adecvat.

Tratați mușcăturile de țânțari zgâriați

Nu zgâriați dacă mâncărime. Răciți cusătura

Oricât de tare ar mânca mușcătura de țânțar, nu ar trebui să o zgâriați. Acest lucru irită pielea și mai mult, iar inflamația devine și mai gravă. De asemenea, poate provoca răni deschise și odată ce zona este zgâriată, riscul de infecție crește. Cu toate acestea, dacă nu puteți opri zgârierea și dacă nu aveți ocazia de a face ceva cu privire la mâncărime, un ipsos poate fi de mare ajutor. Acoperirea mușcăturilor de țânțari cu tencuieli este, de asemenea, un sfat bun dacă mușcătura a fost deja zgâriată pentru a preveni zgârierea în continuare. Unguentul de zinc bine încercat este, de asemenea, un bun ajutor aici. Este adesea aplicat împotriva mâncărimii, dar este destinat mai degrabă pentru vindecarea mai rapidă a rănilor, motiv pentru care este minunat dacă doriți să tratați mușcăturile de țânțari zgâriați. Poate fi aplicat de mai multe ori pe zi.

Mușcăturile de țânțari – când să vedeți un medic?

Mușcăturile de țânțari tratează adulții și copiii cu un medic pentru alergii și inflamații

Mușcăturile de țânțari nu sunt, de obicei, un motiv de îngrijorare și pot fi tratate cu remediile menționate anterior sau cu remedii simple la domiciliu, astfel încât o vizită la medic nu este necesară. Cu toate acestea, complicațiile pot apărea în cazuri rare. Pe de o parte, o reacție alergică este un motiv pentru a vedea imediat un medic sau chiar camera de urgență. Dar chiar dacă mușcăturile de țânțari provoacă umflături, zonele sunt groase, fierbinți, înroșite sau chiar dureroase, nu ar trebui să mai așteptați. Toate acestea ar putea fi semne de inflamație, astfel încât un medic ar trebui să trateze mușcăturile de țânțari. O vizită la medic poate fi, de asemenea, benefică dacă nu sunteți sigur ce medicamente sunt cele mai bune pentru prevenire și tratament.