Să vă binecuvânteze

Se spune că hormonul melatonină vă ajută să adormiți

Melatonina se produce în timpul somnului noaptea.

Somnul este o problemă sensibilă, dar mulți oameni din Germania au probleme cu el. Fie că este în faza de somn sau în timp ce dormi toată noaptea. Cu toate acestea, somnul este esențial pentru un organism care funcționează și, dacă nu obțineți suficient din el, veți deveni slabi pe termen lung și nu veți mai performa bine. Hormonul melatonină ar putea oferi un remediu pentru problemele din faza de somn.

Ca hormon al somnului, melatonina este implicată în controlul ritmului „

Ritmul de noapte melatonina hormon de somn

Somnul este o marfă foarte valoroasă, cu care mulți oameni din întreaga lume nu au probleme, dar cel puțin tot atâtea s-au familiarizat deja cu tulburări de somn de tot felul. Ceea ce mulți nu știu: Melatonina, hormonul somnului, controlează somnul și participă la un ritm sănătos. Reglează ritmul zi-noapte, dar, în afară de asta, își asumă multe alte sarcini în organismul uman:

1. Are efect antioxidant

2. Aceasta înseamnă că efectele radicalilor liberi dăunători sunt reduse la minimum

3. Îmbătrânirea celulară poate fi astfel prevenită, dar riscul de boli, de exemplu în sistemul cardiovascular, scade și el

Dacă vă gândiți să utilizați melatonina pentru a vă ameliora problemele de somn, o puteți lua sub formă de tablete.

În Germania aveți nevoie de o rețetă pentru hormonul melatonină

Medicamentele se află în dulapul farmaciei

Cu toate acestea, trebuie să știți că în Germania nu este posibil să obțineți melatonină fără prescripție medicală. De aceea, acest hormon are acum reputația generală de a fi un suvenir popular din vacanță. În SUA, de exemplu, a fost deosebit de popular de la Efect anti-îmbătrânire a fost propagat. În Olanda, face parte, printre altele, din diverse suplimente alimentare care pot fi achiziționate în magazine. În cele din urmă, melatonina este disponibilă nu numai ca un singur preparat în alte țări, ci și fără prescripție medicală. Mulți oameni care doresc să încerce singuri melatonina aleg internetul pentru că nu au rețetă. Orice farmacie online de renume ar trebui să respingă și comanda.

1. În Germania, hormonul nu este disponibil de la mai mulți producători, ci doar de la unul singur

2. Acest lucru are legătură cu perimarea studiilor, printre altele, prin care produsul companiei Lundbeck utilizat în mod obișnuit aici este prescris doar pacienților care au trecut deja de vârsta de 55 de ani.

În cazul medicamentelor, existența studiilor are deci o importanță atât de mare pentru a putea face afirmații fiabile despre efectele secundare. Doar de vânzare fără prescripție medicală, toate pregătirile posibile au nevoie de foarte mult lungă serie de investigații lasa-te sa induri.

Echilibrul melatoninei din corpul uman poate fi perturbat

Calitatea somnului cu melatonină hormonală îmbunătățește tulburările de somn

Ideea de bază din spatele substituției melatoninei este că, dacă echilibrul melatoninei este perturbat, organismul nu are suficient hormon disponibil noaptea și ziua. În principiu, cauzele care sunt naturale, dar și legate de boli, iau în considerare acest lucru. Este destul de normal, de exemplu, ca persoanele mai tinere să aibă probleme cu echilibrul melatoninei dacă au rutine zilnice neregulate. Acest lucru poate duce la schimburi de muncă sau la deplasări frecvente între diferite fusuri orare. Generația digitală, în special, subestimează adesea influența radiației telefonului mobil sau a computerului. Aici este mai ales Ponderea luminii albastre, ceea ce duce la o inhibare imediată a producției de melatonină. Mulți oameni se întreabă, de asemenea, dacă există o modalitate eficientă de a detecta un deficit de melatonină.

1. Există teoretic posibilitatea de a putea face afirmații despre acest lucru examinând saliva sau sângele

2. Cu toate acestea, astfel de rezultate ale testelor sunt întotdeauna relativ imprecise, deoarece nivelul hormonal este în mod natural supus fluctuațiilor pe parcursul zilei

Melatonina nu funcționează pentru toată lumea cu probleme de somn

Sfaturi de somn de calitate pentru a dormi prin melatonina hormonului de somn

Chiar dacă modul de acțiune al melatoninei pentru un somn echilibrat este destul de interesant, nu ar trebui să cazi în eroare și să vezi aici Sfântul Graal. Melatonina nu funcționează pentru toate problemele de somn și, de obicei, numai pentru cele foarte minore. Acest lucru are legătură cu faptul că atât de multe procese de control sunt implicate în întregul ciclu, încât doar o proporție foarte mică este explicată de melatonină. De exemplu, acest hormon nu poate vindeca deloc neliniștea, astfel încât problemele legate de stres adormite trebuie remediate în alte moduri.

1. În cele din urmă, nu există dovezi științifice că ritmul somnului este influențat pozitiv de aportul de hormon

2. Prin urmare, utilizarea melatoninei este în mare măsură evitată ca parte a terapiei de somn

Dacă totuși doriți să testați melatonina, puteți face acest lucru cu rețeta potrivită. Cu toate acestea, ar trebui să știm că pot apărea și efecte secundare, cum ar fi durerile de cap, nervozitatea și creșterea în greutate.

Femeie care se întinde după un somn bun.

Surse de imagine:

Leszek Glasner – 554478352 / Shutterstock.com

rawpixel.com ID: 392914

bixstock – 572121190 / Shutterstock.com

rawpixel.comID: 329614

rawpixel.com ID: 379184

gpointstudio – 247427473 / Shutterstock.com