Să vă binecuvânteze

Reducerea stresului permanent: Cum să treci prin sezonul de vacanță într-un mod relaxat

Fie de Crăciun, înainte de Paște sau chiar înainte de sărbătoare: Ne simțim copleșiți, mai ales în perioada sărbătorilor. Cumpărarea și ambalarea cadourilor, pregătirea meselor delicioase pentru întreaga familie și ocazional făcând ceva la biroul de acasă: viața de zi cu zi agitată are, de asemenea, un impact asupra sănătății noastre. Tensiunea arterială crescută, digestia slabă și un sistem imunitar slăbit sunt consecințele. Vă explicăm cum puteți reduce stresul constant.

Reducerea stresului permanent: probleme de sănătate și tulburări de somn

Reduceți stresul permanent în timpul vacanței Evitați tulburările de somn

Problema: Pentru mulți, pregătirea pentru Crăciun înseamnă nu numai o masă delicioasă și o sărbătoare plăcută, ci și mult stres. Are un efect negativ asupra apărării noastre, slăbește sistemul imunitar și face corpul susceptibil la viruși. Pentru mulți, stresul constant poate duce la tulburări de somn sau poate declanșa un atac de migrenă. Deci, este cu atât mai important să ne eliberăm de grijile cotidiene chiar acum.

Ce poți face în legătură cu asta? O rutină de relaxare seara ajută la stresul cotidian. Exercițiile de respirație, meditațiile ghidate și exercițiile simple care relaxează corpul pot parcurge un drum lung. Dacă aveți dureri de cap severe cauzate de un atac de migrenă, merită să solicitați sfatul unui medic. Dacă cabinetul medicului este închis sau dacă simptomele persistă și nu puteți aștepta până la următoarea oră de consultație, atunci sunt disponibile portaluri online certificate pentru sfaturi medicale, cum ar fi DoctorABC.

Reduceți stresul permanent: nu există cadouri de ultim moment

Fără cadouri de ultim moment pentru a reduce stresul permanent

Problema: În decembrie suntem pe deplin în stresul Crăciunului. Cadourile trebuie obținute și împachetate. Deoarece iarna este, de asemenea, tradițional stresantă la locul de muncă, amânăm cumpărăturile până în ultimele zile înainte de Crăciun. Cu achizițiile din ultimul moment, suntem brusc sub o mare presiune pentru a găsi cadoul perfect cât mai repede posibil.

Împachetarea cadourilor Sfaturi utile pentru a evita stresul

Ce poți face în legătură cu asta? Schimbați rutina obișnuită de Crăciun. Planificați ceea ce ați dori să oferiți încă de la începutul lunii decembrie. Apoi, ia-ți timp făcând obiecte de artizanat sau împachetând cadourile. Puteți asculta muzică relaxantă sau sunete ale naturii. Ciripitul păsărilor și sunetele apei ajută la reducerea stresului de zi cu zi și pun bazele bunăstării tale în timpul sărbătorilor.

Evitați stresul constant la biroul de acasă: acest lucru vă permite să vă adaptați mai repede la rutina zilnică modificată de lucru

Biroul la domiciliu cu copii devine stresant iarna

Problema: Munca de zi cu zi s-a schimbat pentru tot mai mulți oameni. Biroul de acasă se dovedește a fi o mare provocare. Izolarea, nesiguranța și presiunea de a organiza viața profesională cât mai eficient este o presiune asupra nervilor dvs. și adesea îi împinge pe oameni cu vârste între 25 și 35 de ani la limitele lor.

Ce poți face în legătură cu asta? Încercați să vă creșteți productivitatea promovând concentrarea. Încercați să separați optic biroul de acasă. În acest scop, instalați un loc de muncă permanent într-o cameră separată, într-o alcovă sau într-un colț. Respectați programul fix de lucru. Și biroul de acasă are, de asemenea, un avantaj decisiv: călătoria lungă până la serviciu nu mai este necesară și aveți mai mult timp pentru dvs. și familia dumneavoastră. Folosiți acest timp pentru a face o plimbare lungă după muncă. În acest fel, puteți reduce eficient stresul la locul de muncă și vă puteți pregăti pentru seară.

Evitați stresul familiei

Evitați stresul familiei de Crăciun

Problema: Crăciunul este timpul familiei! Însă pentru mulți, sezonul de Crăciun se dovedește a fi un mare factor de stres, mai ales atunci când trebuie să preia singuri organizația. Acest lucru nu se aplică doar părinților cu copii, ci și adulților care locuiesc singuri, care și-au invitat toate rudele la Crăciun.

Reduceți stresul permanent și câștigați mai mult timp pentru familie

Ce poți face în legătură cu asta? O bună planificare vă poate economisi mult timp și efort. Distribuiți sarcinile, toată lumea ar trebui să ia parte la pregătire! Invitați alți membri ai familiei să vă ajute la pregătirea mesei. Copiii pot face și scrie pe cărțile de Crăciun. Așadar, toată lumea poate contribui la o sărbătoare familială drăguță și, mai presus de toate, fără stres.