Să vă binecuvânteze

Poate cercetarea antibiotică să câștige împotriva bacteriilor și germenilor rezistenți?

Antibioticele sunt o binecuvântare. Așa este, pentru că fără ele, nenumărate boli, leziuni și infecții nu ar fi fost tratate în trecut, ceea ce ar fi dus la amputări sau la moartea persoanei bolnave. Antibioticele sunt un blestem. Din perspectiva de astăzi, ajutorul minunat are „efectul secundar” pe care unele bacterii și germeni l-au adaptat atât de perfect la antibioză încât continuă cu fericire să facă rău. Majoritatea oamenilor au auzit cu siguranță de „germenii spitalului”. Ești destul de neimpresionat de antibiotice. Dar de unde provin acești germeni rezistenți și cercetarea are șansa să le pună capăt? Acest articol analizează asta.

Cum apare rezistența??

Cercetează antibiotice și bacterii rezistente

Datorită rezultatelor bune, antibioticele au devenit în timp pastile de durere de cap. Mulți medici au recurs cu bucurie la aceasta fără a examina cu atenție cauza infecției. Un exemplu bun este gripa, care este adesea doar o răceală. Dacă pacientul ia acum antibiotice, acestea nu funcționează împotriva virușilor, dar bacteriile la rândul lor au șansa de a se adapta la antibioză. Deoarece mulți oameni rareori continuă să ia comprimatele atunci când se simt mai bine, rămân bacterii reziduale – acestea pot dezvolta acum rezistență. Deci, în general, există mai multe motive pentru care se dezvoltă rezistențele:

Rețetă greșită – trebuie prelevat un tampon de la fiecare pacient cu gripă pentru a afla dacă medicul are de-a face cu viruși sau bacterii. Acest lucru nu se face adesea. Alte prescripții incorecte pot fi, de asemenea, urmărite în lipsa unui frotiu, deoarece antibioticele cu spectru larg sunt adesea utilizate în loc de a lua un preparat destinat în mod special bacteriilor individuale..

Prescrierea incorectă sau utilizarea incorectă ca motive pentru dezvoltarea rezistenței la antibiotice

Aport greșit – Rețeta incorectă este cu siguranță o cauză care contribuie: antibioticele trebuie luate pe o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să nu rămână bacterii și germeni. Deci, dacă vă simțiți bine, trebuie să continuați să luați comprimatele. Un exemplu este mușcătura de căpușă cu înroșire: în cazul unei infecții suspectate cu Borrelioză, experții recomandă mai întâi clasificarea, apoi trei săptămâni de antibiotice care acționează împotriva acestei forme de Borrelia. În practică, un preparat cu spectru larg fără clasificare este întotdeauna folosit și luat timp de zece zile.

Agricultura în fabrică – Pentru a menține producția de carne, agricultura în fabrică este obișnuită. Cu toate acestea, animalele trebuie hrănite cu antibiotice, astfel încât să nu izbucnească boli în fermă. Deoarece nu există niciun fel de germeni sau bacterii care sunt limitate la o singură specie de mamifer, oamenii suferă și de rezistențele care apar în operația de îngrășare. În același timp, există efectul secundar care apare în Carnea are întotdeauna reziduuri de antibiotice fiind găsit.

Reziduurile de antibiotice se găsesc în mod repetat la găini

Deci, în cele din urmă, supra-disponibilitatea antibioticelor este marea problemă. Germenii și bacteriile se pot adapta prea ușor și pot dezvolta rezistență. Prin urmare, utilizarea antibioticelor ar trebui reconsiderată în mod clar, care include puncte de bază:

Clasificare – Înainte de orice utilizare a antibioticelor, ar trebui clarificat în laborator care sunt germenii și bacteriile implicate. Abia după acest rezultat trebuie utilizat un preparat.

Banda largă – Ar trebui să fie folosit mai rar, astfel încât să se ia doar acțiuni specifice împotriva bacteriilor care cauzează problema la această persoană în acel moment.

creșterea animalelor – ar trebui să fie modificat în mod semnificativ, astfel încât animalelor să nu mai li se administreze antibiotice preventive datorită masei lor enorme pe o zonă mică.

Ingerare – aici fiecare este întrebat de sine și poate ajuta. Este necesar ca răceala să fie tratată cu antibiotice sau nu ar avea mai mult sens să adulmeci timp de trei zile? De ce este întrerupt un medicament atunci când vă simțiți mai bine, dar instrucțiunile stipulează că ar trebui să îl luați pentru o perioadă mai lungă de timp??

Antibioticele obișnuite dintr-o privire

Antibioticele obișnuite dintr-o privire

Ce antibiotice există de fapt? O prezentare generală a unor variante:

Azitromicina – drogul acționează împotriva infecțiilor bacteriene, prin perturbarea producției de proteine ​​a bacteriei. Acest antibiotic este utilizat pentru bolile cu transmitere sexuală, infecțiile sinusurilor și infecțiile gastro-intestinale. În ultimii ani, a existat o creștere a rezistenței între 5 și 15% în Europa.

Cefixime – Acesta este un antibiotic cu spectru larg care este utilizat în principal pentru inflamații în zonele respiratorii și auditive. Aproape nu există rezistență în jurul gonococilor, motiv pentru care remediul este utilizat din nou pentru gonoree.

Dalacin C – agentul este utilizat pentru bacterii și paraziți. Domeniile de aplicare includ infecții articulare, malarie, vaginoză bacteriană și pneumonie.

Clindasol – Acest preparat este eficient și împotriva diferitelor bacterii și paraziți. Infecțiile pielii, Trichomonas, infecțiile țesuturilor moi sunt tratate cu acesta. Medicamentul are un efect limitat asupra germenilor care sunt rezistenți la metilicină.

Dar cercetarea?

În întreaga lume se desfășoară cercetări privind dezvoltarea rezistenței

În întreaga lume se desfășoară cercetări privind dezvoltarea rezistenței și, desigur, modalități de prevenire sau inversare a acesteia. A Proiect european numit ENABLE a înregistrat progrese considerabile începând cu 2014 și a reușit să prezinte succese în ultimul an.

Proiectul este format din numeroși parteneri din cercetare și industrie. Împreună cercetează noi medicamente care, pe bază de proiect, ajută în special împotriva E. coli. Cercetătorii au descoperit cinci structuri de plumb care reprezintă practic prototipul unui ingredient activ.

Pe lângă acest proiect, există grupuri de cercetare din întreaga lume care se ocupă cu alte tipuri de rezistență și germeni. Cu toate acestea, cercetarea este un lucru, practica este alta. Medicamentele trebuie să treacă mai întâi prin numeroase faze din laborator înainte de a fi aprobate efectiv.

Concluzie – acordați atenție antibioticelor

Administrarea de antibiotice are multe efecte secundare

Oricine poate face singur un pas împotriva rezistenței: înainte de a lua medicamentul, trebuie întrebat dacă acesta este modul corect sau dacă există alte soluții. Acest lucru poate suna dur și cu siguranță nu este adecvat pentru rănile prin mușcături sau infecții severe. Dar cei care pot supraviețui frigului fără pilule se protejează în caz de infecție majoră. Cu toate acestea, cercetarea este desigur foarte interesată de soluții care se referă și la germenii spitalului. Infecțiile cu acestea sunt grave și prelungite pentru cei afectați și nu de puține ori duc la moarte. Deci, este important să se găsească o soluție sau alte preparate.