Să vă binecuvânteze

Mezoterapie împotriva celulitei – prezentare și efecte

Efectele terapiei cu seringa cu mere

Popularitatea Mezoterapie pentru celulita continuă să crească peste jumătate de secol după descoperirea sa. Aproape toată lumea a mai auzit de asta, dar puțini au suportat-o. Se pune întrebarea dacă merită ca această procedură să fie efectuată pe corpul nostru.

Termenul tehnic „mezoterapie” provine din grecescul „mesos”, care înseamnă „mediu” și „terapeie”, care înseamnă „terapie”. Mezoterapia este o procedură invazivă fără intervenție chirurgicală, în care soluțiile de remedii medicinale sau homeopate, extracte din plante, vitamine, minerale, aminoacizi sau altele sunt injectate în stratul mediu al pielii. Este folosit pentru tratarea celulitei și a vergeturilor și pentru modelarea siluetei corpului. Este încă folosit ca terapie anti-îmbătrânire și este utilizat pentru a trata căderea părului.

the Mezoterapie pentru celulita a fost fondată în 1952 de Dr. Michel Pistor a descoperit în timp ce făcea un examen clinic. Câțiva ani mai târziu și-a publicat rezultatele și a introdus termenul „mezoterapie”, pe care mass-media l-a răspândit ulterior. În 1987, terapia a fost recunoscută ca o specialitate medicală în Academia Medicală Franceză și s-a răspândit treptat în toată Europa. Inițial terapeuții au injectat soluțiile manual, dar în timp pistoalele speciale au devenit din ce în ce mai populare. Cu toate acestea, injecția manuală este încă mai populară. Deoarece, spre deosebire de procedura cu un pistol, niciun material nu se pierde, prețul este, de asemenea, mai mare. Prețul procedurii variază în funcție de zona tratată și depinde și de calitatea și cantitatea de material utilizat.

the Mezoterapie pentru celulită: la ce să ne așteptăm

terapie seringă mezo pentru cap și gât

Deși există multe proceduri și mașini concepute pentru a ajuta la combaterea celulitei, cele mai multe dintre ele tratează pielea doar superficial și, din păcate, nu îmbunătățesc starea sa generală.

the Mezoterapie pentru celulita pe de altă parte, aduce rezultate atât de bune, deoarece funcționează în zonele mai adânci ale celulitei și nu numai că reduce aspectul extern. În faza inițială, cel mai bine este să-l abordați în mai multe sesiuni. Dar cel mai bun lucru este că mezoterapia poate avea un efect pozitiv chiar și asupra celulitei într-un stadiu avansat.

Mezoterapia este populară în rândul femeilor

femeie-floare-seringă-anticelulitic

the Mezoterapie pentru celulita le poate elimina pe picioare și fese, te scapă de coaja de portocală și netezesc conturul pielii. De obicei, se recomandă 10 până la 25 de tratamente pentru a scăpa de orice celulită vizibilă. Desigur, sunt necesare mai multe proceduri pentru pacienții cu celulită mai avansată. În niciun caz nu trebuie să vă concentrați exclusiv pe Mezoterapie pentru celulita plecând. Pentru că dacă vrei cu adevărat să scapi de ele în totalitate, o dietă sănătoasă și exerciții fizice sunt o necesitate.

the Mezoterapie pentru celulita este folosit pentru a slăbi și a contura contururile corpului. Îndepărtează acumulările nedorite de grăsime și netezește pielea. Această metodă se adresează receptorilor celulelor adipoase, care determină lipogeneza, adică producția de grăsimi și lipoliza, degradarea grăsimilor.

Receptorii care sunt responsabili de pierderea grăsimii sunt numiți receptori beta, iar cei care produc grăsimi sunt numiți receptori alfa. Receptorii alfa sunt stimulați să producă grăsimi atunci când există o creștere a carbohidraților, grăsimilor, aminoacizilor, hormonilor sau alcoolului.

Atât la femei, cât și la bărbați, receptorii alfa și beta sunt relativ identici, 1: 1 până la talie. Din partea inferioară a spatelui în jos, femeile au 6 până la 8 receptori alfa pentru fiecare receptor beta fiecare. Acesta este și principalul motiv pentru care femeilor le este mai greu să ardă grăsimi pe stomac, fese și coapse. Corpurile lor sunt concepute pur și simplu pentru a acumula mai multe grăsimi în aceste zone. Terapeutul selectează formula din diferite medicamente care blochează receptorii alfa și stimulează receptorii beta, în funcție de caracteristicile individuale ale pacientului.

Mezoterapie împotriva celulitei și pentru întinerirea pielii de pe față

Instrument de femeie pentru procedura de mezoterapie

În timpul mezoterapiei, vitaminele, mineralele și aminoacizii sunt injectați direct sub piele pentru a-i oferi nutrienții de care are nevoie pentru a se regenera. Acest lucru stimulează producția de colagen și elastină și stimulează metabolismul. Odată cu înaintarea în vârstă, circulația sângelui încetinește și, odată cu aceasta, capacitatea organismului de a excreta toxine. Din acest motiv, elasticitatea pielii scade și apar ridurile.

Procedura de mezoterapie 

mezoterapie-tratament-Olanda-salon

După procedură, pacienții simt că pielea lor este mai proaspătă, mai fermă și mai elastică. Mezoterapia poate fi utilizată atât ca supliment, cât și ca alternativă la alte proceduri de întinerire, cum ar fi botox, peeling chimic, lifting facial etc..

Efecte secundare nedorite ale mezoterapiei pentru celulită

the Mezoterapie pentru celulita este complet inofensiv pentru sănătate. În contrast, cu liposucția, de exemplu, există aproximativ 100 de decese pe an. Efectele secundare posibile includ vânătăi temporare pe piele, roșeață, mâncărime și senzație de arsură în zona tratată. Chiar și dureri ușoare pot apărea în primele zile. Riscul de infecție din injecția în sine este minim.

Majoritatea pacienților se pot întoarce la muncă a doua zi după tratament

mezo-flori-femeie-terapie-trnds

În ciuda utilizării pe scară largă a Mezoterapie pentru celulita unii pacienți nu obțin efectul dorit. De multe ori acest lucru depinde de ei înșiși, deoarece se bazează doar pe terapie și duc o viață nesănătoasă și leneșă. Desigur, se întâmplă și ca terapeutul să fie incompetent. Din acest motiv, ar trebui să vă informați bine în prealabil și să vă încredințați numai specialiștilor dovediți.