Să vă binecuvânteze

Homeopatia – Principiile de bază și lucrurile de știut despre medicina alternativă

definire medicină alternativă homeopatie

Homeopatia este un tip de medicină alternativă care a devenit extrem de populară în ultimii 10 ani. Și adevărul este că tot mai mulți oameni aleg să încredințeze acest tratament alternativ. De aceea, ne uităm mai atent la tratamentul homeopat în postarea de astăzi. Articolul nostru vă oferă informații utile și fapte interesante despre subiect. Ce anume este această metodă, pe ce principii se bazează și care sunt beneficiile sale pentru sănătate? Ce tipuri de boli pot fi tratate? Cum are loc o consultație cu medicul homeopat? Și cât de eficientă este cu adevărat homeopatia? Citiți toate răspunsurile și alte fapte interesante în secțiunile următoare!

Ce este homeopatia?

ce este homeopatia predarea istoriei străvechi rădăcini germania

Cuvântul homeopatie provine din cele două cuvinte grecești „h Howion” și „pathos”, care înseamnă „similar” și respectiv „boală”. Acest tip de medicină alternativă a fost inventat de medicul german Samuel Hahnemann în 1796 și se practică aproape peste tot în lume astăzi. Oamenii care o practică folosesc cantități mici de substanțe naturale precum plantele și mineralele și cred că stimulează procesul de vindecare. Predarea homeopatică se bazează pe principiul că ceva care cauzează simptome la o persoană sănătoasă poate (la o doză foarte mică) să trateze o boală cu simptome similare. Acest lucru ar trebui să declanșeze apărarea naturală a corpului.

homeopatia de bază principii demne de cunoscut

De exemplu, ceapa ne face să plângem. De aceea ceapa este folosită în remedii homeopate pentru alergii. Tratamentele pentru diferite boli sunt, de asemenea, făcute din stejar otrăvitor, arsenic alb și arnica. Medicii homeopati slăbesc aceste ingrediente prin adăugarea de apă sau alcool. Ei cred că cu cât doza este mai mică, cu atât este mai puternic medicamentul. Acest proces este legat de diluare, pe care o explicăm mai jos.

homeopatie istoric principii de bază sticle de remedii

Homeopatia este un medicament holistic, al cărui principiu cel mai cunoscut este interesul individului. În plus, este important să menționăm că aproximativ 200 de milioane de oameni din întreaga lume folosesc metoda homeopatică. Ei bine, dacă aveți deja o idee despre ce este acest tip de medicină alternativă, să aruncăm o privire mai atentă asupra principiilor de bază pe care se bazează homeopatia.

Principiile de bază ale homeopatiei

homeopatie remedii naturale substanțe vindecătoare

Această medicină alternativă se bazează pe trei principii fundamentale – principiul similarității, testarea homeopatică a medicamentelor și așa-numita potențare sau diluare. În homeopatie, medicii tratează, de asemenea, individul și nu boala în sine, prin urmare, sănătatea individuală a pacientului are o mare importanță. Pentru că în final fiecare persoană reacționează diferit la tratament. Toate aceste informații despre starea individului sunt colectate de homeopați la sesiuni.

Similar ar trebui tratat cu similar – asta spune Regula similarității, care este unul dintre principiile de bază ale homeopatiei. Cu alte cuvinte, o substanță cu doze mari care cauzează simptome la o persoană sănătoasă ar putea vindeca aceleași simptome la o persoană bolnavă. Dar doza trebuie să fie mult mai mică pentru aceasta.

remedii homeopatie globule remedii arnica

the dovedirea medicamentelor homeopatice la oamenii sănătoși este centrul homeopatiei. Este chiar considerată o condiție prealabilă pentru principiul similarității. Deoarece pentru a găsi remediul homeopat adecvat pentru a vindeca simptomele unei persoane bolnave, ar trebui să producă aceleași simptome la o persoană sănătoasă. Așa-numita imagine a remediilor este creată și pe baza acestor simptome. Acesta este modul în care apare medicina homeopatică, care constă din colecții extinse de mod de acțiune a diferitelor medicamente homeopate..

medicamente homeopate globule lactoză

Al treilea principiu se referă la asta Exponențierea. Aceasta se referă la metoda de preparare a medicamentelor homeopate prin diluarea lor treptată. Hahnemann a stabilit necesitatea diluării atunci când diluase și scuturase puternic unele substanțe otrăvitoare. El a aflat că, după diluare, efectul medicamentelor a crescut de fapt în loc să se slăbească. Medicul german a numit acest proces potențant, ceea ce înseamnă creșterea eficacității remediului homeopat. Pentru a-l dilua, homeopații scutură remediul cu apă sau etanol sau îl freacă cu lactoză. Cu toate acestea, această metodă contrazice cunoștințele științifice și rămâne extrem de controversată chiar și astăzi.

merită să cunoașteți principiile de definire a homeopatiei

Procesul de fabricare a remediilor homeopate este acum reglementat în așa-numita farmacopea homeopatică (HAB). Setul de reguli a fost elaborat în 1978 și conține principiile generale pentru producerea de medicamente homeopate.

Medicamentele homeopate

globule de homeopatie ca produse medicamentoase homeopate

Medicamentele tipice în homeopatie sunt globulele, care sunt ambalate în recipiente mici. De fapt, este vorba despre globule mici din lactoză, care sunt frecate și umezite cu ingredientul activ respectiv. Peletele nu trebuie înghițite, ci mai degrabă lăsate să se dizolve pe limbă, deoarece își desfășoară efectul complet prin mucoasa bucală. Pe lângă globule, puteți găsi și remedii homeopatice lichide (picături) și tablete. Unguentele și injecțiile sunt, de asemenea, cunoscute, dar sunt utilizate mai rar.

Medicamentele homeopate sunt fabricate din plante, minerale, animale și unele produse de origine animală. Astăzi există mai mult de 2500 de remedii diferite care sunt folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni și boli.

testarea substanțelor medicinale homeopate

Unele produse homeopate combină mai multe medicamente diferite, dintre care se știe că fiecare este util pentru o anumită afecțiune. Luarea produsului combinat ar trebui să crească probabilitatea ca oricare dintre medicamente să îmbunătățească simptomele bolii. De exemplu, un produs combinat pentru durerile de ureche ar putea conține cele cinci remedii homeopate cele mai frecvent prescrise pentru durerile de ureche. Aceste remedii combinate sunt adesea utilizate în zilele noastre pentru boli acute, dar nu sunt homeopatie tradițională.

Lucruri de știut despre consultarea unui homeopat

ce este homeopatia informații utile

Consultarea cu homeopatul durează cel puțin o jumătate de oră. Având în vedere principiul individualității, medicul vă va pune o mulțime de întrebări, ale căror răspunsuri trebuie să fie oneste și destul de detaliate. Acest pas este important, deoarece homeopatul va putea obține mai multe informații necesare pentru a veni cu o rețetă pentru remediile care se potrivesc cel mai bine simptomelor dumneavoastră. Întrebările se concentrează pe sănătatea ta mentală, emoțională și fizică și, cel mai important, problemele pe care le întâmpini, stilul tău de viață, istoricul familiei tale și așa mai departe.

homeopatie picături de medicină homeopatică

Medicii homeopati prescriu întotdeauna remedii individuale, adică cele care sunt făcute dintr-o singură substanță inițială. Remediile complexe sunt rareori prescrise în homeopatie, deoarece dovedirea medicamentelor pentru persoanele sănătoase se efectuează numai cu remedii individuale. Deoarece homeopații nu pot examina colecțiile de simptome, ei prescriu remedii individuale pentru simptomele respective. De obicei, se ia un singur medicament homeopat la un moment dat.

Care boli și afecțiuni pot fi vindecate cu homeopatie?

homeopatie substanțe din plante plante medicinale

Homeopatia este un medicament alternativ care are multe beneficii pentru sănătate. Poate trata o mare varietate de probleme de sănătate, inclusiv unele boli cronice. Tulburările includ alergii, migrene, depresie, oboseală cronică și sindrom de colon iritabil, tulburări premenstruale și artrită reumatoidă. Acest medicament holistic poate fi utilizat și pentru afecțiuni minore, cum ar fi răni, cicatrici, dureri de dinți și dureri de cap, greață, tuse și răceli. Doar aveți grijă să nu utilizați medicamente homeopate pentru boli care pun viața în pericol, cum ar fi astmul, cancerul sau problemele cardiace. În aceste cazuri, numai medicina modernă poate ajuta, dar homeopatia este uneori folosită ca tratament însoțitor.

pelete homeopate ca medicamente

Tratamentul homeopat pentru bolile acute

Medicamentele de natură homeopatică s-au dovedit a fi foarte eficiente în bolile acute. De exemplu, când vine vorba de o răceală obișnuită, există multe remedii homeopate care vor îmbunătăți rapid simptomele și vor vindeca boala. Chiar și medicii care nu sunt homeopați prescriu adesea homeopati pentru astfel de plângeri. Aceste medicamente sunt, de asemenea, recomandate pentru nasul blocat, mâncărimea sau curgerea nasului. Alte boli care pot găsi tratament în medicina alternativă sunt plângeri gastro-intestinale, infecții ale vezicii urinare, boli ale copilăriei, dureri de spate și diverse leziuni.

avantaje ale homeopatiei demne de cunoscut

Tratați bolile cronice cu homeopatie

Simptomele oricărei boli cronice pot fi îmbunătățite cu terapia homeopatică sau, în unele cazuri, complet vindecată. Dacă remediile homeopate sunt atent selectate, acestea pot îmbunătăți starea pacientului în boli precum migrene, febră de fân, alergii, tulburări ale funcției tiroidiene, psoriazis, tulburări alimentare, depresie etc. Desigur, homeopatia are și limitele sale și există tulburări și plângeri care pur și simplu nu pot fi vindecate de aceasta. Exemple în acest sens sunt bolile care necesită o operație, diverse eșecuri ale funcțiilor importante ale corpului, oasele rupte, diabetul de tip 1 etc..

Homeopatie pentru tulburări de somn

Există mulți factori care cauzează probleme cu somnul. Diverse studii științifice au arătat că homeopatia are un efect pozitiv asupra somnului, îmbunătățind calitatea și durata acestuia și reducând semnificativ timpii de trezire pe timp de noapte. Prin urmare, remediile homeopate sunt recomandate de medici pentru un somn sănătos.

Homeopatie pentru scăderea în greutate

globule medicamentoase de tratament homeopat

Poți de fapt să slăbești cu homeopatia? Aceasta este o întrebare care ne interesează pe mulți dintre noi, în special pe doamne. Remediile homeopate pot ajuta la scăderea în greutate dacă abordează cauzele principale ale obezității. Dacă tulburările digestive, retenția de apă, stresul etc. au dus la creșterea în greutate, atunci aceste simptome pot fi tratate cu medicamentele homeopate potrivite. Pentru ca pierderea în greutate cu homeopatie să atingă efectul dorit, tratamentul trebuie combinat cu o dietă.

Homeopatia funcționează cu adevărat?

medicină alternativă definiție remedii homeopate

Aceasta este o întrebare îndelung controversată, la care am căutat și răspunsul. Fiecare monedă are două fețe, iar homeopatia nu face excepție. Cercetările și opiniile sunt diferite și nu există aproape nicio altă metodă de vindecare în care acestea diferă la fel de mult ca homeopatia. Unele studii științifice arată că remediile homeopate sunt utile și au o influență pozitivă, în timp ce altele afirmă exact contrariul. Criticii subliniază chiar că rezultatele bune se datorează efectului placebo. Cu alte cuvinte, simptomele se îmbunătățesc, deoarece se crede că tratamentul funcționează. Deoarece efectele tratamentului homeopat sunt nedurabile din punct de vedere științific, acesta este adesea denumit pseudoștiință.

definirea homeopatiei înseamnă sfaturi de boli

Opiniile medicilor sunt împărțite, deoarece unii dintre ei susțin că un medicament fără un ingredient activ nu ar trebui să aibă niciun efect asupra organismului. Cu toate acestea, un număr impresionant de persoane care au făcut acest tip de tratament jură prin eficacitatea sa. În cele din urmă, este la fel ca medicina tradițională – fiecare medicament poate avea efecte diferite asupra diferitelor persoane. Deci, revine tuturor să judece singuri!

homeopatie medicamente alternative globule medicamentoase

Dacă doriți să încercați medicamente alternative pentru simptomele dvs., fiți conștienți de faptul că unele medicamente și alimente pot interfera cu eficacitatea remediilor homeopate. În acest caz, trebuie să vă contactați medicul pentru a afla din timp. De exemplu, atunci când luați homeopatie, trebuie evitat consumul de cafea, mentă, țigări și cacao.