Să vă binecuvânteze

Faceți-vă masca de față: Instrucțiuni din articolele de uz casnic

Numărul de cazuri de coronavirus crește în întreaga lume. Până în acest moment, peste 6000 de cazuri au fost confirmate de teste de laborator numai în Germania. Profesioniștii din domeniul medical se așteaptă la o creștere suplimentară în următoarele câteva zile. Vestea bună: peste 100.000 de oameni din întreaga lume au contractat virusul, jumătate dintre ei fiind acum vindecați. Peste 80% dintre cei infectați nu au deloc simptome și nu au nevoie de terapie. Aceasta înseamnă că o mare parte a populației oferă anticorpi, similar cu gripa. În aceste momente dificile, în special, este important să nu intrăm în panică. Este mult mai bine să fii atent și pregătit și să urmezi instrucțiunile autorităților. Două măsuri importante de protecție sunt să vă spălați mâinile în mod regulat și temeinic și să purtați o mască de față. Dar, deoarece măștile profesionale de protecție respiratorie sunt necesare de către medici și nu sunt recomandate sau nu sunt accesibile pentru populație, toată lumea poate face o mască de protecție din articolele de uz casnic. Iată un ghid pentru o mască de protecție unică de la Universitatea din Hong Kong-Spitalul Shenzhen. Vă oferim un set suplimentar de instrucțiuni pentru o mască de protecție confecționată dintr-un tricou vechi cu filtru, pe care o puteți folosi de mai multe ori.

Faceți-vă singur o mască de față: de ce ar trebui să purtați un aparat de respirat?

Faceți-vă personal o mască de față din hârtie de bucătărie Sfaturi pentru prevenire

Dar de ce este absolut necesar un aparat respirator? Nu poate proteja oamenii sănătoși de virus. Deoarece majoritatea acestor măști sunt îmbibate după o jumătate de oră și nu mai pot oferi protecție eficientă împotriva Covid-19. Majoritatea măștilor sunt, de asemenea, făcute pentru protecții bucale în timpul operațiunilor. Aceasta înseamnă că măștile sunt concepute pentru a preveni chirurgii de a contamina pacientul cu viruși și bacterii și nu pentru a-i proteja pe chirurgi de agenți patogeni. Protecția gurii și a nasului este foarte utilă pentru persoanele care sunt deja infectate, deoarece nu pot infecta alte persoane. Deoarece coronavirusul rulează fără simptome la mulți oameni infectați, autoritățile din majoritatea țărilor recomandă purtarea unei măști de față. Ajută la încetinirea răspândirii virusului.

Purtarea unei măști de față pe un avion oferă o mască de protecție reală

Organizația Mondială a Sănătății subliniază că un aparat respirator nu ar trebui să ofere o siguranță falsă. Este doar o parte din măsurile generale de securitate pe care fiecare dintre noi trebuie să le ia. Aceasta include, de asemenea:

 • Spălați-vă bine mâinile de 20 de ori pe zi
 • Evitați să atingeți fața
 • Dezinfectați suprafețele, cum ar fi mânerele ușilor, acasă
 • Evitați mulțimile
 • Evitați să așteptați la coadă
 • Dacă este posibil, rămâneți acasă
 • Păstrați o distanță de cel puțin 2 metri de alte persoane din supermarket sau farmacie

Faceți-vă singură o mască de față: Când trebuie să purtați o mască?

Realizarea și purtarea unei măști de față vă protejează cu adevărat masca de față

În ce cazuri merită să purtați o mască de față? De exemplu, atunci când mergi la cumpărături sau când trebuie să aștepți la coadă. Dacă toată lumea se ține la distanță unii de alții și poartă aparate respiratorii, riscul de infecție scade. O mască oferă, de asemenea, protecție dacă atingeți suprafețele murdare cu mâinile, dar nu aveți dezinfectant. Pentru că vă împiedică să vă atingeți fața cu mâinile murdare și să transmiteți viruși în gură sau nas.

Faceți-vă singuri o mască de față unică: instrucțiuni pas cu pas

Faceți-vă singur mască de față din hârtie de bucătărie Sfaturi și instrucțiuni

Puteți să vă confecționați o mască de față unică din materiale de uz casnic. La prima vedere, o astfel de mască de casă poate părea ciudată, dar funcționează și doar asta contează. Pentru o mască unică din hârtie de bucătărie aveți nevoie de următoarele materiale:

 • 2 coli de hârtie de bucătărie
 • 1 batistă
 • Bandă elastică de 1,3 metri, plană
 • Sarma florala
 • banda adeziva
 • Perforator
 • foarfece

Realizați-vă propria mască de respirație Instrucțiuni pas cu pas

Cum se face masca:

 1. Așezați cele două foi de hârtie de bucătărie una peste alta
 2. Așezați batista peste prosopul de hârtie, apoi tăiați-l în jumătate. Ar trebui să existe două dreptunghiuri.
 3. Folosiți banda pentru a lipi laturile scurte ale dreptunghiurilor
 4. Introduceți două găuri pe laturile scurte
 5. Tăiați firul floral la dimensiune și lipiți piesa pe o parte lungă a dreptunghiului. Firul floral conferă măștii forma semicirculară și permite fixarea acesteia în zona nazală.
 6. Tăiați elasticul în opt bucăți, filetați cele două capete ale celor patru bucăți prin gaura stângă și legați capetele împreună. Acum trageți cele două capete ale celor patru piese rămase prin gaura dreaptă și înnodați-le și capetele.

Faceți-vă o mască de față pentru utilizare repetată: Instrucțiuni

Mască de protecție bucală din instrucțiuni de coasere a țesăturii

De asemenea, puteți coase o mască de protecție a gurii pentru a o folosi de mai multe ori. Această mască are avantajul că o poți spăla la 40 de grade și apoi o calci. Spălarea la 40 de grade nu va ucide virușii. Dar la călcat, se atinge o temperatură de peste 170 de grade Celsius, care poate ucide virușii și bacteriile. În prezent, nu există studii cu privire la faptul că călcarea poate ucide cu adevărat coronavirusul.

 • Un tricou vechi
 • Pachet de șervețele umede
 • Bandă elastică, plată
 • Ață de cusut
 • ac
 • foarfece

Masca de cusut din țesătură Instrucțiuni

Decupați două dreptunghiuri din tricoul vechi. Lăsați 2-3 șervețele umede să se usuce complet la temperatura camerei. Funcționează bine ca filtre. Apoi așezați primul pătrat pe masă, așezați șervețelele umede uscate peste ele și acoperiți-le cu al doilea pătrat. Faceți patru-cinci pliuri către marginea inferioară a țesăturii. Apoi acoperiți cele cinci pliuri. În acest fel masca se va adapta mai bine la fața ta. Apoi coaseți toate cele trei straturi împreună – stratul superior de țesătură cu pliuri, stratul de mijloc de șervețele umede și stratul inferior de țesătură. Apoi atașați banda elastică.

Cuserea unei măști respiratorii din pânză și șervețele umede în cazul unei pandemii de coronavirus

Vă puteți proteja împotriva coronavirusului urmând instrucțiunile autorităților. Dar puteți ajuta și la protejarea celorlalți de Covid-19 prin coaserea personală a unei măști de față. În cazul în care contractați virusul și nu dezvoltați simptome, masca îi va proteja pe cei din jur. Dar s-ar putea dovedi, de asemenea, util în anumite circumstanțe pentru persoanele sănătoase. Mai ales pentru cei care își ating fața de mai multe ori pe zi. Masca vă va împiedica să transferați orice virus din mâini în gură și nas.