Să vă binecuvânteze

Este dăunător cuptorul cu microunde? – Cât de sănătoasă sau nesănătoasă este radiația cu microunde?

proiectant care încorporează dovezi dăunătoare sau sănătoase la microunde și fapte științifice

Există multe teorii și speculații că contactul direct sau încălzirea cu microunde pot fi dăunătoare. Unii oameni și chiar oameni de știință au sugerat, de asemenea, că radiațiile cu microunde pot fi cancerigene. Din acest motiv, uneori ne ferim să apăsăm butonul de pornire al dispozitivului atât de răspândit și popular. Desigur, dorim ca mâncarea noastră să fie gata rapid, astfel încât cuptorul cu microunde este opțiunea preferată pentru aceasta în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, ar trebui să fim atât de suspicioși cu privire la fiecare utilizare? Este dovedit cu adevărat că cuptorul cu microunde dăunează sănătății noastre? Încercăm să oferim câteva răspunsuri la aceste întrebări în următoarea postare.

Cuptorul cu microunde poate fi dăunător?

este sănătos să folosiți cuptorul cu microunde și să îl utilizați pentru a conserva substanțele nutritive

În timp ce dispozitivul este un instrument de bucătărie foarte la îndemână, care vă permite să pregătiți mâncăruri rapide și ușurează reîncălzirea alimentelor, reputația sa a fost afectată de zvonuri despre radiații și pierderi de nutrienți. Din fericire, pericolele microundelor sunt puțin mai mult decât poveștile femeilor în vârstă.

folosiți plastic la cuptorul cu microunde ca recipient adecvat

Nu este cu adevărat nimic de îngrijorat atunci când vine vorba de gătitul cu microunde. Așa susține Darrell Cockburn, care este lector superior și profesor asistent de știință alimentară la Universitatea de Stat din Pennsylvania. Ai nevoie de dovezi? Folosim știința pentru a dezlega miturile obișnuite conform cărora cuptorul cu microunde este dăunător alimentelor încălzite în el.

Microundele distrug substanțele nutritive?

fel de mâncare vegetariană cu legume gătite la cuptorul cu microunde beneficii nesănătoase sau sănătoase

Adevărul este că orice metodă de gătit, fie că este vorba de cuptorul cu microunde, la grătar sau prăjit, poate descompune anumiți nutrienți din alimente. Acestea fiind spuse, timpul de gătit, temperatura și cantitatea de lichide au cele mai mari efecte asupra pierderii de nutrienți. Deoarece microundele gătesc rapid moleculele alimentelor și necesită puțin lichid, spre deosebire de gătitul tradițional, de exemplu, este de fapt una dintre metodele de gătit mai bune pentru conservarea nutrienților.

bucătărie nobilă cu dulapuri de perete albe și cuptor cu microunde în combinație cu două cuptoare și plite

Într-un studiu din 2009, cercetătorii au testat efectiv modul în care diferitele metode de gătit afectează nivelul antioxidant al a 20 de legume diferite. Au descoperit că cuptorul cu microunde, împreună cu coacerea, au dus la pierderea cea mai redusă de antioxidanți, în timp ce metodele precum oala sub presiune au avut un efect mai mic de diminuare..

cuptor cu microunde periculos sau sănătos cu butoane digitale setate pentru gătit sau încălzire

Dispozitivele fizice funcționează cu microunde, pe care le numim frecvențe specifice ale undelor de radiații electromagnetice, pentru a găti mâncarea din interior spre exterior. Aceste microunde interacționează în cea mai mare parte cu moleculele de apă din alimente, încălzindu-se și, la rândul lor, cu substanțele care le înconjoară.

Microundele pot provoca cancer?

Setarea manuală a cuptorului cu microunde pentru prepararea unor feluri de mâncare sănătoase sau nesănătoase

În mintea noastră, desigur, cuvântul radiație are unele conotații negative serioase. Deși există o anumită radiație în interior, aceasta rămâne acolo unde are loc procesul. Deci, microundele sunt proiectate în așa fel încât să țină practic toată radiația din interior. Cu toate acestea, există reglementări care obligă producătorii să se asigure că numai cantități mici pot scăpa din cuptorul cu microunde.

cuptor cu microunde încorporat într-o bucătărie elegantă, cu design rustic

Și micile mulțimi care fug în cele din urmă nu pot merge prea departe. Dacă sunteți la doar câțiva pași distanță, cantitatea foarte mică de microunde este redusă la aproape nimic. Pentru cei care gândesc că alimentele lor plutesc în jurul radiației și nu trebuie să-și facă griji, structura chimică a alimentelor nu se schimbă, deci nu va face broccoli radioactiv.

Pregătiți un vas de microunde terminat în cuptorul cu microunde într-un mod dăunător sau sănătos

Cu toate acestea, devine discutabil cu vasele finite scoase din ambalaj. Microwaving-ul alimentelor în recipiente de plastic poate provoca pătrunderea în alimente a unor substanțe dăunătoare, cum ar fi BPA. Din acest motiv, cel mai bine este să vă lipiți de boluri și farfurii din materiale sigure pentru cuptorul cu microunde, cum ar fi sticla sau ceramica. Ar trebui să vă despărțiți de plasticul dvs. oricum. Temerile noastre că cuptorul cu microunde ar putea dăuna sănătății noastre au fost în zadar, dar am vrea să credem că ne-au ajutat în alte moduri.

Vesela gătită la cuptorul cu microunde cu șuncă și pâine în oale ceramice

Linia de fund: poate că va trebui să vă faceți griji cu privire la pierderea credibilității culinare în rândul bucătarilor și bucătăriilor atunci când începeți microundele. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pierderea substanțelor nutritive, crezând că cuptorul cu microunde poate fi dăunător pentru acesta. Deci, cheia este să eviți să gătești prea mult. Ca și în cazul oricărui tip de gătit, căldura introdusă poate distruge nutrienți valoroși în timp. Prin urmare, ar trebui să aveți grijă să nu vă gătiți mâncarea la o căldură prea mare.