Să vă binecuvânteze

Eliberați și reduceți cu ușurință stresul cu aceste 10 sfaturi și trucuri simple

Reduceți stresul în viața de zi cu zi cu diferite metode și sfaturi

În zilele noastre, stresul nu este doar o problemă obișnuită, ci poate fi aproape văzut ca o parte normală a vieții de zi cu zi, care este, din păcate, tristă. Deoarece o viață de zi cu zi dinamică și stresantă cu greu poate fi evitată în zilele noastre, este, prin urmare, important să găsiți și metode prin care să reduceți stresul sau chiar să opriți stresul, deoarece nu este un secret faptul că vă îmbolnăvește pe termen lung. Există multe moduri diferite în care puteți reduce stresul în viața de zi cu zi și am dori să vă prezentăm astăzi. Încercați întotdeauna să găsiți un echilibru și să încheiați o zi de muncă stresantă într-un mod calm și calmant, ameliorând stresul.

Reduceți stresul – sfaturi pentru toată lumea

Sfaturi simple pentru a reduce și a reduce stresul cu și fără exerciții fizice

Este recomandat întotdeauna și peste tot să faci ceva în legătură cu situațiile stresante. Dar cum poți reduce stresul? Exercițiul este o metodă minunată, dar nu toată lumea este un fan al acesteia. Deci, există alternative? Mai jos este o listă cu 10 sfaturi diferite care explică modul în care puteți reduce stresul cu mai mult decât exerciții fizice. Veți găsi cu siguranță o variantă potrivită pentru dvs. Încercați să implementați în mod constant și să respectați metodele pe care le-ați ales pentru a obține un efect.

Guma de mestecat și ameliorarea stresului fără medicamente

Eliberați stresul cu gumă de mestecat datorită aromelor și aromelor

Oricât de ciudat pare acest lucru, o simplă bucată de gumă de mestecat poate ajuta cu adevărat la reducerea stresului. Conform studiilor, guma de mestecat este, de asemenea, un bun ajutor atunci când vine vorba de griji sau anxietate ușoară. Motivul exact nu este cunoscut, dar există două teorii: Pe de o parte, mestecarea ritmică favorizează fluxul de sânge către creier și, pe de altă parte, mirosul și gustul gumei de mestecat ar trebui să aibă un efect relaxant.

Du-te afara

O plimbare în aer curat reduce stresul din viața de zi cu zi

O altă modalitate de a ameliora stresul este să ieși pur și simplu afară. O scurtă plimbare face minuni. Și nu trebuie să fie o plimbare de o oră. Este suficient să faci doar o plimbare lângă casa ta. În acest fel, nu numai că vă puteți ameliora stresul din cap. În același timp, vei deveni și activ fizic fără a face exerciții grele.

Eliberați stresul cu un zâmbet, dar cât de exact?

Zâmbetul și râsul eliberează hormoni pozitivi care reduc stresul

S-a dovedit că zâmbetul și, mai precis, încordarea mușchilor, are un efect relaxant asupra corpului și minții. Hormonii eliberați în acest proces reduc stresul. În plus, zâmbetul scade hipertensiunea arterială de îndată ce se termină o situație stresantă. Deci zâmbește mai des. Nu trebuie să existe întotdeauna un motiv specific.

Combate stresul cu lavanda

Mirosul de lavandă ajută la ameliorarea stresului

Anumite parfumuri pot avea și un efect relaxant. Aceasta include lavandă, după cum se arată într-un studiu în care asistentele și-au pus lavandă pe haine, în timp ce altele și-au făcut treaba fără lavandă. S-a dovedit că asistentele cu lavandă erau mult mai relaxate decât cele fără lavandă. Această plantă parfumată poate avea aceleași efecte ca medicamentele anti-anxietate și analgezicele. Cu toate acestea, dacă luați acest tip de medicamente și doriți să utilizați lavandă pentru ameliorarea stresului, ar trebui să discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră în prealabil..

ascultă muzică

Muzica te face fericit și reduce stresul și grijile

Se știe că muzica are o influență pozitivă asupra noastră. Așa că folosește-le atunci când vrei să ameliorezi stresul. Mai ales când apar situații stresante precum un examen sau o prelegere, muzica este un ajutor excelent. Un studiu a arătat că hormonul de stres cortizol este eliberat în cantități mai mici atunci când se aude muzică corală.

Reduceți stresul – metode cu exerciții de respirație relaxante

Exercițiile de respirație sunt bune pentru a distruge stresul și oferă organismului oxigen

Nu subestimați puterea unei respirații adecvate! În timp ce vă concentrați asupra respirației, creierul dvs. „uită” situațiile și problemele stresante actuale și se poate relaxa. Pentru a face acest lucru, inspirați și ieșiți încet și profund prin nas. Pieptul și stomacul trebuie să se umple frumos cu aer. Numărați secundele în timp ce respirați: Respirați încet, exact atât timp cât ați inhalat. De asemenea, este mai bine să repetați un cuvânt sau o frază pe care o considerați reconfortantă. Dacă doriți să ameliorați stresul cu acest tip de exerciții, cel mai bine este să îl faceți cel puțin 10 minute.

Vorbind calmant de sine

Reduceți stresul cu o vorbire de sine motivantă și calmantă

Poate sună ciudat, dar este menit serios. Dacă un prieten s-ar afla într-o situație incomodă, stresantă sau problematică, nu ați încerca să-i liniștiți și cu cuvinte frumoase, motivante sau încurajatoare? Atunci de ce nu faci la fel cu tine? Zicători simple precum „Poți să o faci!”, „Totul va fi bine!” Sau „Va funcționa!” Poate fi mai util decât ai putea crede. Și este greu să scapi de stres mai ușor de atât, corect?

A scrie

Eliberați stresul cu un jurnal sau notând și notând probleme

De asemenea, puteți ameliora sau reduce stresul turnând inima pe hârtie. O simplă bucată de hârtie sau un jurnal va merge bine. Notează tot ceea ce te preocupă, fără a lăsa deoparte niciun detaliu. Această metodă este calmantă și, în același timp, ajută la găsirea unei soluții la care poate nu v-ați gândit până acum. Dacă materialele clasice precum pixul și hârtia sunt prea greoaie pentru dvs., puteți face acest lucru și pe telefonul mobil sau laptop.

Vorbeste cu un prieten

Conversațiile cu prietenii sau familia ajută la stres, griji și frici

În loc să scrieți problemele, puteți vorbi doar cu un prieten sau rudă în care aveți încredere. Mai ales atunci când găsești pe cineva care a avut aceleași experiențe, poți ameliora și reduce stresul de minune. Nici nu este neapărat să primiți sfaturi. Uneori vrei doar să spui totul cu voce tare și să găsești pe cineva pe care să-l asculți.

Reduceți stresul cu exerciții fizice

Alege badmintonul sau alt sport distractiv pentru ameliorarea stresului

Și, bineînțeles, am dori să menționăm și activitatea fizică. Iar selecția este imensă, astfel încât toată lumea să poată găsi ceva potrivit. Indiferent dacă vă ameliorați stresul mental cu yoga, ciclism, înot, box, arte marțiale sau canotaj – ceea ce este bun pentru corpul dvs. nu vă poate afecta deloc mintea. Deci, ia în considerare exercițiile fizice dacă vrei doar să te eliberezi, relaxează-te și uită de toate grijile. Veți fi uimit cât de energic vă puteți simți chiar și după un antrenament greu.