Să vă binecuvânteze

Efectul acidului elagic – Beneficii pentru sănătate pentru prevenirea bolilor

Efectul acidului ellagic se bazează în principal pe faptul că este o substanță naturală. Cele mai bune surse de produse naturale din dietă sunt, de exemplu, căpșunile, zmeura, murele, cireșele și nucile. În prezent, unii oameni iau capsule de acid elagic pe cale orală pentru a preveni cancerul, pentru a îmbunătăți funcțiile cognitive sau pentru a evita infecțiile virale și bacteriene. În acest post puteți citi mai multe despre modul în care acest compus chimic afectează corpul și dacă sunt posibile efecte secundare cu acesta.

Fapte demne de cunoscut despre efectele acidului ellagic

diferite tipuri de fructe de padure, cum ar fi afine zmeura cu efect de acid elagic

Acidul ellagic este un polifenol sau micronutrient care se găsește în principal în fructe și legume. Unele alimente conțin o versiune mai complexă numită elagitanină. Acesta este un acid care este transformat în acid elagic în organism. Acesta din urmă este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante. Acestea fiind spuse, elimină toxinele din corpul tău și protejează împotriva moleculelor dăunătoare cunoscute sub numele de radicali liberi. Plantele produc, de asemenea, acest compus antioxidant ca mecanism de apărare împotriva infecțiilor și a altor probleme. Este chiar posibil să se trateze pielea cu acid elagic pentru iluminare.

Micronutrienți polifenolici în căpșuni ca cercetare și studii de capsule de acid elagic

Acidul ellagic se poate lega de substanțele chimice canceroase și poate preveni creșterea celulelor canceroase. Cu toate acestea, nutrienții sunt slab absorbiți și, de asemenea, sunt excretați rapid din corp. Din această cauză, aceste proprietăți îi pot limita utilitatea ca medicament. Datorită efectelor anti-proliferative ale acidului ellagic, cercetătorii au studiat cu atenție proprietățile antiinflamatorii ale substanței în unele tipuri de cancer. În plus, un număr tot mai mare de dovezi sugerează că administrarea elagitaninei este eficientă în reducerea obezității și în ameliorarea complicațiilor metabolice mediate de obezitate, cum ar fi rezistența la insulină, diabetul de tip 2, boala hepatică grasă nealcoolică și ateroscleroza..

Cercetări medicale și beneficii

Rodie cu un conținut ridicat de capsule de acid elagic ca supliment alimentar

Deci, acidul elagic ar putea oferi o gamă mai largă de beneficii pentru sănătate decât s-a demonstrat anterior. Prin urmare, multe studii își propun să abordeze potențialele beneficii metabolice ale consumului de astfel de fructe și nuci împotriva condițiilor de sănătate legate de obezitate. De exemplu, zmeura și rodia au niveluri mai ridicate de acid elagic în comparație cu alte alimente. Puteți cumpăra chiar și suplimente în capsule, sub formă de pulbere solubilă și ca soluție topică din acid elagic.

Oamenii de știință din laborator examinează lichide colorate cu mănuși de cauciuc

În plus față de beneficiile sale antioxidante, cercetătorii au studiat acidul elagic pentru capacitatea sa de a combate cancerul și alte boli. Cercetările sugerează că acidul elagic încetinește creșterea celulelor tumorale și se leagă de moleculele de cancer pentru a le face inactive. Acest lucru ar putea ajuta la cercetarea efectelor acidului ellagic la șoareci și șobolani în terapia cancerului. Cu toate acestea, efectele cancerigene ale acestui compus asupra oamenilor au fost mai puțin cercetate. Acidul este, de asemenea, eficient în tratarea ridurilor și a inflamației.

Se utilizează pentru efectul acidului elagic

nutriție sănătoasă și beneficii elagitaninei în produsele naturale anticanceroase din zmeură

Cercetările timpurii arată că administrarea acidului elagic timp de 12 săptămâni îmbunătățește funcția mentală și IQ la bărbații supraponderali. Cu toate acestea, aceste rezultate nu sunt observate la bărbații cu greutate corporală normală. Întunecarea și decolorarea pielii (hiperpigmentare) este, de asemenea, o afecțiune în care acidul elagic s-a dovedit a fi eficient. Când acidul elagic a fost utilizat în combinație cu acid salicilic pe față timp de 12 săptămâni, aceste substanțe au fost capabile să reducă dimensiunea și numărul de pete întunecate. Deci, acest lucru pare să funcționeze la fel de bine ca și hidrochinona. Cu toate acestea, utilizarea hidrochinonei pare să aibă un efect mai bun asupra fermității pielii. Aplicarea acidului elagic pe față poate ușura și pete maronii (melasma). Acest lucru pare să funcționeze la fel de bine ca un agent de iluminare pe bază de rețetă.

tratamentul pielii cu micronutrienți precum efectul anti-melasma al acidului ellagic

Virusul papilom uman (HPV) este asociat cu un risc ridicat de cancer de col uterin. Cercetările sugerează că administrarea de acid elagic și graviola timp de 6 luni are activitate antivirală împotriva HPV. Acest lucru ar putea preveni, de asemenea, agravarea leziunilor precanceroase la femei. Administrarea acidului elagic în timpul chimioterapiei pentru cancerul de prostată ar putea reduce și efectele secundare ale tratamentului împotriva cancerului. Cu toate acestea, acest lucru nu pare să reducă tumorile sau să îmbunătățească supraviețuirea. Sunt necesare dovezi suplimentare pentru a evalua eficacitatea acidului ellagic pentru aceste utilizări.

Sunt posibile efecte secundare și dozare?

extractul de rodie cu acid ellagic tratează pielea cu hiperpigmentare pentru a ușura pielea

Acidul ellagic este un puternic antioxidant care a fost asociat cu o serie de beneficii medicinale și pentru sănătate. Din cauza lipsei de cercetare la om, nu există informații suficiente pentru a determina efectele secundare cunoscute, problemele de siguranță sau eficacitatea lor ca tratament. Efectul acidului elagic poate fi sigur dacă îl luați pentru o perioadă scurtă de timp sau îl aplicați pe piele. Cu toate acestea, profesioniștii din domeniul medical nu știu suficient despre efectele pe termen lung. Există măsuri de precauție și avertismente speciale în timpul sarcinii și în timpul alăptării. Cel mai bine este să vă mențineți în siguranță și să evitați utilizarea acestuia în această perioadă.

Nucile și zmeura au efecte ale acidului elagic asupra cancerului și obezității

Doza adecvată de acid elagic va depinde de o serie de factori, cum ar fi vârsta individului, starea de sănătate și diferite alte condiții. În prezent, nu există suficiente informații științifice pentru a determina o doză adecvată de acid elagic. Cu toate acestea, rețineți că produsele naturale nu sunt întotdeauna sigure și dozele lor pot fi importante. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile adecvate ale pachetului și consultați farmacistul, medicul sau alt profesionist din domeniul sănătății înainte de utilizare.