Să vă binecuvânteze

Echilibru acido-bazic în echilibru: cele mai bune sfaturi de detoxifiere pentru „dezacidificarea” organismului

Guta, oboseală sau arsuri la stomac – toate acestea sunt boli sau simptome care pot fi asociate cu un echilibru acido-bazic perturbat. În Germania mâncăm oricum o dietă foarte acidă, care poate duce în cele din urmă la supraacidificarea organismului. Pe de altă parte, consumăm mai puține minerale care formează baze. Ceea ce mulți oameni nu știu: cu o astfel de dietă „unilaterală”, poate avea sens să supunem corpul la anumite măsuri de detoxifiere din când în când și să-l „dezacidificăm”. Deși astfel de măsuri de deacidificare nu sunt confirmate de medicina convențională, ele vă pot ajuta totuși să vă simțiți mai bine în general.

Simptome când echilibrul acido-bazic este greșit

Echilibru acido-bazic - Simptome de dezechilibru

Un dezechilibru în echilibrul acido-bazic și, în special, supraacidificarea organismului nu trebuie neapărat să conducă la una dintre bolile menționate la început. Adesea semnele pot fi văzute mai devreme. Poate începe cu o stare proastă și slabă, pe care, de obicei, o puteți vedea rapid la persoana în cauză.

Corpul se simte obosit și fără energie; Durerile de cap pot urma și, în unele cazuri, aciditatea poate afecta și digestia. În plus, există multe alte simptome care pot exprima hiperaciditate.

Aceste alimente trebuie evitate

Echilibrul bazei acide - ar trebui să evitați aceste alimente

Pentru a proteja organismul de supraacidificare sau pentru a-l dezacidifica, trebuie să evitați anumite alimente sau măcar să mâncați mai puțin din ele. În mod ideal, nu mai mult de 30% din alimentele zilnice ar trebui să fie acide. 70% ar trebui să aibă un efect alcalin corespunzător asupra corpului. Alimentele animale în special sunt contraproductive. Deci, asigurați-vă că mâncați mai puțin în dietă:

  • carne
  • Ouă
  • Lactate
  • soia
  • leguminoase
  • Paste
  • Zahar rafinat
  • cafea
  • Ceai negru

Schimbarea dietei

baze acide schimbarea dietei casnice

Practic, ar trebui să vă gândiți la o schimbare a dietei care conține mai multe alimente care formează alcaline. Pentru a „dezacidifica” în mod activ organismul, se recomandă o dietă de detoxifiere. Alimente selectate, cum ar fi cartofi, legume cu frunze și rădăcină, fructe proaspete cu un conținut ridicat de vitamina C, apă plată și ierburi sălbatice, cum ar fi urzica, menta, păpădia sau rozmarinul sunt potrivite pentru acest lucru.

Dacă ți-ai dezacidificat cu succes corpul, trebuie să păstrezi echilibrul acido-bazic. Puteți realiza acest lucru dacă consumați cu moderare alimentele care conțin acid, menționate mai sus, cu moderare și, de asemenea, utilizați legume alcaline, cum ar fi castraveți, broccoli sau anghinare și uleiuri naturale.

Suplimentele alimentare care vă ajută să mențineți acest echilibru pot fi, de asemenea, utile. Produse naturale Laetitia combina, de exemplu, știința de ultimă oră cu modurile de acțiune din natură. În acest fel, puteți susține în mod activ „deacidificarea” corpului dumneavoastră.

Relaxați-vă și evitați stresul

Echilibrul acido-bazic - stresul și aciditatea sunt adesea legate

Stresul și aciditatea sunt adesea legate. De exemplu, dacă aveți tendința de a mânca o dietă acidă, acest lucru poate duce la concentrația de Creșterea hormonilor de stres din sânge voi. În schimb, hormonii stresului favorizează acidificarea. Deci, este un mic cerc vicios în care vă puteți regăsi. Pentru a trece prin asta, ar trebui să evitați stresul și tensiunea cât mai mult posibil și să vă relaxați, de exemplu cu ajutorul tehnicilor de meditație sau yoga.

Antrenează rezistența

bazele acide se antrenează plămânii de uz casnic

Lipsa exercițiilor fizice poate face, de asemenea, corpul supraacid. În plus față de exercițiile de yoga menționate deja, antrenamentul de anduranță poate ajuta la readucerea echilibrului acido-bazic. Metabolismul poate fi stimulat prin diferite sporturi de anduranță, care la rândul lor asigură excreția acidului prin rinichi și plămâni. Sporturile deosebit de potrivite sunt joggingul, mersul pe jos, înotul sau ciclismul. 15-30 de minute de exercițiu pe zi este ideal.

Aduceți multe lichide în corp

baze acide gospodărie bea apă

Dacă corpul dumneavoastră devine prea acid, ar trebui să beți multă apă pentru a o dezacidifica. Asigurați-vă că beți apă minerală liniștită; aceasta ar trebui să conțină cât mai mult hidrogen carbonat posibil, deoarece aceasta are un efect de neutralizare a acidului. Apa minerală din zonele de calcar este deosebit de potrivită pentru aceasta. După cum sugerează și numele, acidul carbonic din apă este destul de contraproductiv. Totuși, apa plată vă poate ajuta. Acest lucru vă spală corpul și scurge acidul mai ușor. Recomandăm cel puțin doi până la trei litri de apă pe zi pentru adulți. Cu toate acestea, puteți folosi și ceaiuri de plante neîndulcite sau spritzere de fructe foarte diluate.

Aveți grijă de ficat

baze acide de uz casnic - detoxifiază ficatul cu substanțe amare precum radicchio

Încercați să vă ușurați ficatul. Este organul de detoxifiere al corpului tău și ar trebui să fie bine îngrijit. În plus, mâncați alimente bogate în substanțe amare, precum radicchio sau cicoare.

Mâncăruri mai puțin luxoase

alcool și baze acide de uz casnic

Ficatul poate suferi de un consum excesiv de alcool. Practic, ar trebui să evitați în mare măsură astfel de stimulente, deoarece acestea pot contribui semnificativ la acidificarea corpului dumneavoastră. Cu toate acestea, nu numai că trebuie să evitați alcoolul, ci și țigările și cafeaua.

Mersul la saună poate avea și un efect detoxifiant

Mersul la saună poate avea și un efect detoxifiant

O vizită la saună poate fi, de asemenea, foarte detoxifiantă. Datorită temperaturilor ridicate, substanțele nocive sunt pur și simplu transpirate din piele. Acest lucru se aplică și excesului de acid din corpul dumneavoastră. O sesiune relaxantă de saună este recomandată o dată sau de două ori pe săptămână.

Cu toate acestea, ar trebui să fii atent. Nu fiecare persoană este potrivită pentru saună. De exemplu, dacă aveți boli de rinichi sau suferiți frecvent de flutter cardiac, sauna este mai puțin potrivită pentru „dezacidificarea” corpului dumneavoastră.

Doar un stil de viață sănătos

Restabiliți echilibrul bazelor acide printr-un stil de viață sănătos

Dacă purtați un stil de viață în general sănătos și consumați doar câteva substanțe nesănătoase, sunteți deja pe cale de a evita supraacidificarea. Evitați excesul, faceți suficient exercițiu, urmăriți-vă dieta și beți suficient. Aceasta este cheia prevenirii și, în același timp, pentru detoxifierea organismului.