Să vă binecuvânteze

De ce fierul este mai important pentru femei? – Iată tot ce ar trebui să știi despre asta!

Deficitul de fier este cea mai frecventă boală din lume și afectează în jur de 30-35% din populație, 20% fiind femei în vârstă fertilă. Fierul este un oligoelement esențial care joacă un rol crucial în multe funcții importante ale corpului. Este responsabil pentru transportul oxigenului de la plămâni la țesuturi, ne promovează concentrarea, ne face mai eficienți și mult mai mult. Dacă nu există suficient fier în organism, vorbim de deficit de fier, care trebuie tratat cât mai repede posibil. Te simți adesea slăbit și obosit? Atunci este posibil să aveți probleme cu aportul de fier. Sau v-ați întrebat vreodată dacă și de ce fierul este atât de important pentru femei? Ne-am făcut destepți pentru dvs. și vă explicăm tot ce ar trebui să știți despre asta!

Acesta este cât de important este fierul pentru femei în timpul sarcinii

Fierul în timpul sarcinii Alimente importante pentru prevenirea deficitului de fier

Când suntem gravide, necesarul zilnic de multe minerale și vitamine crește semnificativ. În timp ce necesarul de fier la femeile cu vârste cuprinse între 10 și 50 de ani este de aproximativ 15 mg pe zi, se dublează în timpul sarcinii. În acest timp, este nevoie de mai mult fier în primul rând pentru creșterea uterului, a placentei și a copilului nenăscut în sine, precum și pentru formarea sângelui. Nivelurile echilibrate de fier sunt, prin urmare, de o importanță crucială pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului dumneavoastră. Cu toate acestea, 30 mg de fier pe zi sunt multe și o femeie însărcinată ar trebui să consume aproximativ 6000-8000 de calorii pe zi pentru a putea absorbi doza necesară prin dieta sa.

Dorința de fier pentru copii Deficitul de fier în timpul sarcinii

Pentru a preveni carența de fier în timpul sarcinii, ar fi mai bine dacă alegeți suplimente de fier care sunt blânde pentru stomac și care au o biodisponibilitate ridicată. În timp ce majoritatea suplimentelor de fier constau de obicei dintr-o singură componentă (animală) QuattroFerrin din „Biogena” atât fier vegetal, cât și fier organic. Combinația surselor vegetale din frunza de curry și ciuperca koji cu bisglicinat de fier organic și pirofosfat de fier ajută, de asemenea, la optimizarea absorbției fierului.

Deficitul de fier și menstruația

Simptomele deficitului de fier, fierul este important pentru femei

Femeile aflate la vârsta fertilă prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta deficit de fier decât bărbații. Acest lucru îl datorăm în primul rând perioadelor noastre lunare. La fiecare menstruație pierdem în jur de 60 ml de sânge și, de asemenea, 25 mg de fier. În această perioadă, trebuie să vă asigurați că consumați zilnic 15 mg de fier împreună cu alimentele. Cu toate acestea, dacă menstruația dvs. durează mai mult de 7 zile sau este mai grea, nevoile dvs. de fier pot fi chiar mai mari. În unele cazuri, femeile pierd peste 90 ml de sânge pe menstruație și pierderea suplimentară de fier trebuie, de asemenea, compensată.

Fier pentru femeile care vor să aibă copii

De ce este important fierul pentru femei Prevenirea deficitului de fier în timpul sarcinii

Fiecare femeie care dorește să aibă copii ar face tot posibilul pentru a se asigura că copilul se naște sănătos. Împreună cu acidul folic, fierul are o mare importanță pentru femei și pentru organismul matern. Legătura dintre fertilitate și deficitul de fier a fost deja examinată pozitiv de mai multe ori într-o serie de studii. Depozitele de fier goale și un deficit de acid folic pot afecta foarte devreme dezvoltarea placentei și greutatea bebelușului la naștere. În plus, cu niveluri mai scăzute de fier, riscul copilului de boli cardiovasculare la vârsta adultă este semnificativ mai mare. Dacă doriți să aveți copii, ar trebui să excludeți cu siguranță deficiențele împreună cu medicul ginecolog sau, dacă este necesar, să luați în considerare o strategie suplimentară adecvată. De asemenea, ar fi un avantaj dacă ați include mai multe surse de fier de înaltă calitate în dietă, cel târziu, atunci când doriți să aveți copii.

Deficiență de fier și exerciții fizice

Pentru a preveni deficiența de fier la sportivi, fierul este mai important pentru femei

Volumul nostru de sânge poate crește cu aproximativ 10-20% dacă antrenamentele sunt prea intense și extenuante. Cu toate acestea, pentru ca noi să performăm cât mai bine, este pur și simplu esențială o cantitate bună de oxigen. Deoarece cu cât celulele corpului nostru sunt mai bine alimentate cu oxigen, cu atât avem mai multă energie. Prea puțin fier, pe de altă parte, duce la niveluri scăzute de hemoglobină și astfel la transportul restricționat al oxigenului către mușchi. Sportivii au o nevoie crescută de fier datorită stresului intens intens asupra corpului, precum și transpirației crescute și tensiunii musculare. Deoarece perioada menstruală cauzează pierderi suplimentare de fier, fierul este și mai important pentru femeile care fac mișcare regulată. Conform ultimelor studii, aproximativ 54% dintre sportivele sunt afectate de un deficit de fier. Dieta și nutriția joacă, de asemenea, un rol aici: o dietă unilaterală și evitarea cărnii roșii pot avea, de asemenea, un efect negativ asupra nivelului de fier.

În alimentele bogate în fier, fierul este important pentru femei