Să vă binecuvânteze

Cum vă puteți proteja pielea de radiațiile UV

colaj-ulei-de-măsline-somon-mâncare-sănătoasă-uv

Fiecare femeie se gândește la cel mai bun mod de a-și proteja pielea de razele nocive ale soarelui vara. Probabil că și tu o faci, nu? Este posibil să purtați suficientă protecție solară sau cremă de zi cu factor UV înainte de a ieși în zilele fierbinți.

Cum vă puteți proteja pielea de radiațiile UV dăunătoare

soare-schütz-raze-uv-femeie-plajă

Mănâncă mai mulți ardei și somon. Acestea sunt cele mai bune două modalități de a vă proteja pielea de îmbătrânirea prematură, apariția petelor de pigment, arsurile solare și dezvoltarea cancerului de piele.

Ne vom proteja de radiațiile UV prin alimentele noastre

mancare sanatoasa-uv-protejeaza-radiatiile-profil-tactici

Dar, împreună cu utilizarea produselor cosmetice adecvate, este bine să știți ce alimente și băuturi vă ajută indispensabil în acest proces, cu excepția morcovilor, desigur. Iată ce recomandă experții: pentru a vă ajuta să vă feriți de cele dăunătoare Radiații UV protejează, mănâncă mai mult:

roșii

tomate-sănătos-alimentație-uv-schütz-idea

Frumosele roșii roșii sunt bogate în licopen. Licopenul este unul dintre antioxidanți și este considerat un eliminator radical, adică poate face anumite molecule reactive din corpul uman inofensive. Ne ajută să protejăm pielea de soare. S-a demonstrat că consumul de roșii proaspete în fiecare zi nu numai că îți îmbogățește dieta cu vitamine, dar și poate reduce semnificativ riscul de arsuri solare și razele UV dăunătoare. Roșiile pot fi, de asemenea, un plus minunat pentru masca ta de frumusețe de casă.

Semințe de dovleac

semințe-dovleac-alimente-sănătoase-profil-uv-tactici

Semințele de dovleac sunt bogate în zinc, un mineral care acționează ca un antioxidant natural, este, de asemenea, antiinflamator și protejează împotriva razelor UV. Consumul regulat de semințe de dovleac crește fermitatea pielii, dacă suferiți o ușoară vătămare se va vindeca mai repede.

Semințele de dovleac reduc procesele dăunătoare de pe piele, inclusiv formarea acneei, și îmbunătățesc imunitatea organismului. Le puteți adăuga la salate, mese, gustări sănătoase etc.

Ceai verde sau alb

ceai-alb-mananca-sanatos-bea-tactica-profil-uv

Aceste tipuri speciale de ceai nu numai că îmbunătățesc procesele metabolice, dar sunt, de asemenea, bogate în polifenoli și catechine. Catechinele au un efect inhibitor asupra formării celulelor canceroase.

După cum știți, expunerea excesivă la soare în lunile de vară și neutilizarea protecției solare cresc riscul de cancer de piele.

ulei de masline

idei-ulei-de-masline-alimentatie-sanatoasa-radiatii-uv-schütz

Uleiul de măsline este o parte integrantă a oricărei diete sănătoase. Se găsește adesea în măștile de înfrumusețare domestice și în produsele de peeling pentru piele. Uleiul de măsline conține cantități mari de acizi grași omega-3.

Are efect antiinflamator. Consumul regulat de ulei de măsline poate reduce riscul de cancer de piele și semnele premature ale îmbătrânirii.

Ardei roșii

roșu-boia-uv-schütz-rays-exemplu

Ardeiul roșu este foarte bogat în vitamina C, ceea ce este deosebit de important pentru sănătatea pielii noastre. Este vital pentru construirea colagenului, care păstrează pielea fermă, suplă și tânără.

Legumele suculente conțin adesea mai multă vitamina C decât portocalele. De aceea ne place să le mâncăm atât de des.

brocoli

broccoli-schütz-uv-green-food-ideas

Broccoli este una dintre legumele crucifere, cum ar fi varza de Bruxelles, conopida, varza albă și multe altele. Numeroase studii au arătat că alimentele fibroase pot proteja organismul de dezvoltarea celulelor canceroase.

somon

uv-schütz-food-somon-file-food

Cu conținutul său ridicat de acizi grași esențiali precum omega-3, somonul a devenit în mod avantajos deja o parte importantă a dietei noastre sănătoase. Consumul de preparate din pește nu este important doar pentru sănătatea creierului și a ochilor, ci conferă pielii un aspect tânăr și sănătos.

Datorită antioxidanților pe care îi conține, veți reduce riscul de deteriorare a celulelor pielii, chiar dacă sunteți mult timp la soare.

rozmarin

rosemarin-table-food-healthy-uv-schütz

Planta aromată este indispensabilă în lupta împotriva inflamației și a daunelor pe care mediul și soarele strălucitor le provoacă pe pielea noastră. Folosit mai des în bucătărie pentru aromatizarea felurilor de mâncare, rozmarinul are și multe beneficii pentru sănătate și vă puteți menține pielea în siguranță de acesta Protejați radiațiile UV.

Reduce iritarea și provoacă vindecarea rapidă a rănilor și tonifică corpul. Nu numai că puteți folosi rozmarinul ca condiment în bucătărie, dar îl puteți adăuga în cadă ca aditiv, poate face parte și din măști de casă pentru piele și păr sau poate fi cumpărat sub formă de ulei esențial. Vă recomandăm să adăugați salvie și pătrunjel la lista de condimente pe lângă rozmarin. Cu siguranță nu vei regreta asta!