Să vă binecuvânteze

Cum să educați persoanele în vârstă despre Covid-19 și să încurajați distanțarea socială – 5 sfaturi

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor avertizează că Covid-19 poate fi deosebit de periculos pentru persoanele în vârstă. Cu toate acestea, nu iau în serios avertismentele și nici nu acordă atenție menținerii unei distanțe suficient de mari de alte persoane, nici igienei necesare. Și asta nu-ți face griji doar pentru copii și nepoți. Lipsa de înțelegere și posibila ignoranță pot fi, de asemenea, destul de nervoase. Avem 5 sfaturi pentru a vă ghida atunci când aveți persoane în vârstă în familia dvs. cu care doriți să purtați o conversație de înțeles.

De ce persoanele în vârstă se ocupă atât de ușor de coronavirus?

Persoanele în vârstă nu reușesc adesea să adere la protecțiile guvernamentale

Faptul că persoanele în vârstă nu iau epidemia atât de în serios are probabil trei motive principale:

  • Pe de o parte, au trăit deja multe alte situații periculoase în viața lor (războaie, alte epidemii, Războiul Rece, teama unui război nuclear etc.). Momentele cu risc ridicat și stresante nu sunt noi pentru ei și, prin urmare, nu provoacă aceeași panică ca generațiile mai tinere.
  • Nu trebuie subestimat faptul că astăzi mulți pensionari și persoanele în vârstă, în general, se simt încă foarte în formă și sănătoși. Din acest motiv, ei nu vor să accepte că prezintă un risc crescut de a fi infectați cu Covid-19.
  • Oamenilor le plac rutinele. Oferă o senzație de confort și normalitate. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele în vârstă. Dacă rutina se amestecă, aceasta poate afecta psihicul unei persoane. Izolarea poate duce la depresie. Și sentimentul de singurătate pe care îl experimentează oamenii în vârstă în timpul unei astfel de distanțări sociale pare mai real decât virusul invizibil. Prin urmare, aceștia sunt, de asemenea, mai înclinați să ignore măsurile.

Persoane vârstnice și Covid-19 – Găsirea persoanei potrivite

Fii de înțeles și ascultă când vorbești cu părinții despre protecția adecvată împotriva Covid-19

Așa cum ai încredere în unii oameni mai mult decât în ​​alții sau îi consideri mai credibili, este la fel cu toți ceilalți oameni. Mai ales când vine vorba de părinți și copii, părinții nu sunt de obicei pregătiți să asculte generația mai tânără. La urma urmei, ar trebui să fiți voi cei care transmiteți sfaturile și înțelepciunea pentru viață și nu invers.

„Uneori, persoanele în vârstă își văd copiii adulți ca pe copiii lor mici. Dacă acesta este cazul, aș recomanda copilului adult să afle ce persoană ar fi mai probabil ca părinții să asculte și astfel să fie mai potrivit pentru conversație ”, spune Jenn Leiferman, doctor în filosofie, directorul Rocky Mountain Prevention Centrul de cercetare și lector la Școala de Sănătate Publică din Colorado. Astfel de indivizi pot fi prieteni de familie de lungă durată, frați sau chiar pastori.

Educarea persoanelor în vârstă despre coronavirus – Tonul potrivit

Pentru persoanele în vârstă, izolarea și lipsa rutinei sunt mai grave decât riscul de infecție

Nimănui nu-i place să fie controlat. Dacă alegeți argumentele greșite sau chiar tonul greșit, poate rezulta o reacție sfidătoare și obțineți opusul.

„În conversația dvs., subliniați că motivul pentru care doriți ca părinții să își schimbe comportamentul și să aducă subiectul este că îi iubiți și doriți să petreceți mulți ani cu ei. Conversația poate crea rapid impresia că este vorba de control. Încercați cât de mult puteți să clarificați că este vorba de iubire, nu de control ”, recomandă Dr. Alexandra Stockwell, expert în relații și fondator al „Calm in Chaos”.

Pune multe întrebări

Informați bine persoanele în vârstă despre riscurile coronavirusului

Asta ar trebui să înceapă conversația. Încearcă să afli care sunt motivele comportamentului părintelui și ascultă cu atenție. De ce nu doriți să respectați măsurile de protecție? Repetați fiecare răspuns cu voce tare. Așa le arăți că le asculti cu adevărat și le urmărești.

„Orice conversație cu un părinte care nu respectă recomandările Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor ar trebui abordată cu respect și curiozitate. Dreptatea sau condescendența, pe de altă parte, este calea greșită de urmat. Nu contează cât de mult un copil adult crede că are dreptate, deoarece majoritatea părinților nu vor fi impresionați ”, explică Stockwell.

Leiferman recomandă: „De multe ori poți determina oamenii în vârstă să-și schimbe comportamentul aflând ce îi face să se comporte. În afară de a le spune ce să facă, îi putem ajuta pe părinți să vadă și să găsească modalități de a-și schimba propriul comportament “.

Includeți informații din surse de încredere

Învățați-i pe bunicii cum să folosească computerele pentru a rămâne conectați și informați

De multe ori, persoanele în vârstă și, eventual, părinții lor, au încredere în sursele greșite. Mai ales atunci când au acces la internet, pot întâlni rapid articole care minimizează situația și descriu măsuri precum distanțarea socială și izolarea ordonată ca o reacție excesivă. Prin urmare, asigurați-vă că persoanele în vârstă primesc și informații pe paginile potrivite și informați-vă suficient înainte de interviu pentru a putea răspunde la orice întrebare.

Acceptați că nu vă puteți controla decât pe voi înșivă

Găsiți persoana potrivită și de încredere pentru a vorbi cu bunicii

Dacă părinții dvs. încă nu vor să se protejeze în mod adecvat după ce vorbiți despre Covid-19, tot ce trebuie să faceți este să acceptați această decizie. Leiferman recomandă apoi ca persoanele în vârstă să fie tratate cu respect, dragoste și sprijin. În niciun caz situația nu trebuie să degenereze într-un argument care te face să nu mai vorbești între ei.

Este important să rămâneți conectat și prin aceasta înțelegem conectat prin telefon sau internet. La urma urmei, persoanele în vârstă ar trebui să poată primi ajutor în caz de urgență și să vă poată informa despre toate. Pe de altă parte, dacă sunteți furios unul pe celălalt, există riscul ca părinții dvs. să nu vă contacteze dacă au nevoie.

Evitați să dețineți controlul, dar fiți iubitori față de persoanele în vârstă