Să vă binecuvânteze

Consolidați sistemul imunitar cu postul terapeutic de 9 zile – informații și sfaturi utile

Întărirea sistemului imunitar, repornirea apărărilor naturale, buton-femeie-brunetă-mână-gât

Datorită sistemului nostru imunitar echilibrat, de obicei nici nu observăm că suntem expuși zilnic la viruși, germeni și bacterii. Apărarea propriului corp înregistrează și combate agenții patogeni în timp util. Propria întărește-ți sistemul imunitar, cu siguranță merită. Sistemul nostru imunitar este supus unor cereri crescute, mai ales toamna și iarna. În acest articol vă vom prezenta postul terapeutic de 9 zile, care este benefic pentru sănătatea dvs. și vă reporneste sistemul imunitar.

Întăriți sistemul imunitar – control medical pentru post lin

Consolidați sistemul imunitar examinare medic-tabletă-tricou-albastru-cravată-dungă-haina doctorului-doctor

Înainte de a începe un post sănătos, este recomandabil să efectuați un examen medical preliminar. De exemplu, oricine are boli de ficat, rinichi sau tiroidă, are tulburări de alimentație sau ia medicamente în mod regulat ar trebui să postească numai sub supraveghere medicală. Postul este absolut tabu în timpul sarcinii și în timpul alăptării, deoarece vindecarea poate duce la o insuficiență periculoasă.

Întăriți sistemul imunitar prin postul terapeutic

Întăriți sistemul imunitar apă-băutură rapidă-sănătoasă-placă-de-sticlă-furculiță-cuțit-masă-grădină-natură

Postul este definit ca renunțarea voluntară la alimentele solide și alimentele de lux pentru o perioadă limitată de timp. Postul terapeutic este o metodă populară de terapie naturopatică pentru purificarea și detoxifierea organismului. A fost deja recomandat ca regim de detoxifiere de către medicii antici pentru tratamentul bolilor cronice. Efectele postului terapeutic au fost cercetate temeinic de oamenii de știință americani și ruși de peste 50 de ani. La începutul secolului al XX-lea, medicii de post Dr. Franz Xaver Mayr și Dr. Otto Buchinger a efectuat o muncă intensivă de cercetare științifică. Între timp, efectele pozitive ale tratamentelor regulate de post au fost dovedite științific de o serie de studii clinice.

Metode, durata și fazele postului terapeutic

Întăriți sistemul imunitar suc-fructe-fructe-firsch-presat-lichid-portocaliu-căpșuni-kiwi-înjumătățit

În zilele noastre, sunt cunoscute mai multe metode de post cu durată și implementare diferite, cum ar fi postul terapeutic conform lui Buchinger, postul de bază, cura Schroth, postul la intervale și postul din zer. Dacă sunteți un începător post pentru prima dată, nu ar trebui să încercați postul pur mai mult de 5 zile pentru a începe. Deși postul terapeutic sună relativ ușor, cu siguranță nu ar trebui să începeți postul așa. Un post tipic pentru întărirea sistemului imunitar este împărțit în trei faze. În prima fază, faza de relief sau numită și faza de tranziție, vă pregătiți pentru următoarele zile de post. Bea suficiente lichide, deoarece corpul tău are nevoie de cel puțin 2 până la 4 litri de lichide, cum ar fi apă plată, ceai, suc sau bulion. Evitați pe cât posibil situațiile stresante în această fază.

Întărirea propriului sistem imunitar – faza de tranziție

Consolidați sistemul imunitar legume-fructe-asortate-colorate-întregi-înjumătățite-sănătoase-proaspete-struguri-salată-frunze de boia

Evitați alcoolul, nicotina, cofeina și dulciurile în acest timp. Evitați grăsimea, peștele, carnea și ouăle și mâncați în schimb multe legume proaspete, fructe și orez integral. Mănâncă fructe dimineața sau bea sucuri de fructe proaspăt stoarse. La prânz sunteți binevenit să luați cartofi cu legume sau salată verde și seara legume la aburi. Faza ar trebui să dureze cel puțin 3 zile, astfel încât tranziția la postul corect să fie lină. Faza de tranziție este cel mai dificil moment de supraviețuire. Nu vă mirați dacă vă confruntați cu dureri de cap, schimbări de dispoziție, răceală crescută, slăbiciune sau respirație urât mirositoare. Aceste efecte secundare dispar din nou după faza de ameliorare.

Efectele secundare pot apărea în prima perioadă de post

sistemul imunitar-întărește-durerea-stomacului-plângeri-femeie-apă-ceas-deșteptător-sticlă-lenjerie de pat

Dacă suferiți de probleme de stomac în timpul postului, vă va ajuta ceaiul de plante cu semințe de chimion, fenicul și anason sau ceai de mușețel. Încălzirea în sensul acelor de ceasornic sau masajul abdominal circular pot, de asemenea, ameliora disconfortul. Auto-masajul abdominal este, printre altele, o măsură de însoțire a curei de post, care susține și detoxifierea și slăbirea depozitelor din pereții intestinali. Dacă apar amețeli, greață sau transpirații, ceaiul din frunze de rozmarin sau păducel sau puțină miere îi vor ajuta.

Faza de detoxifiere – post corect

sistem imunitar-întăritor-lichid-suc-de-fructe-paie-banane-spanac-pahare-căpșuni

După prima fază a postului terapeutic se începe faza de detoxifiere. În acest timp, evitați complet alimentele solide și vă acoperiți cerințele nutriționale zilnice exclusiv cu lichide care conțin minerale, cum ar fi apă, ceaiuri din plante și fructe, sucuri de fructe și legume sau bulionuri. Țineți-vă și beți ori de câte ori vă este foame, acest lucru va combate foamea mai repede.

Apă caldă pe stomacul gol

sistemul imunitar-întărește-apă-sticlă-încă-hidratează-sănătos-natural-rapid-detoxifiază-purifică

Cel mai bun mod de a începe ziua este cu un pahar de apă călduță pe stomacul gol. Apa caldă are numeroase proprietăți care promovează sănătatea prin detoxifierea organismului, curățarea tuturor țesuturilor și ameliorarea poftei de hrană. Datorită aportului ridicat de lichide, deșeurile și toxinele sunt eliberate și expulzate din corp. Efectele secundare ale tranziției vor scădea și veți începe treptat să vă simțiți mai bine. În prima zi a acestei faze, se recomandă golirea gastro-intestinală cu ajutorul unui glaucom sau clisme.

Întăriți sistemul imunitar cu rapiditatea de apă sau ceai strictă

sistem imunitar-întărire-femeie-ceașcă-ceai-cald-lichid-post-fotoliu-pătură-verde-dulap-plante-în-ghiveci

Cea mai clasică și strictă formă de post este postul de apă sau ceai. Cu aceste două tipuri de post renunțați la orice aport caloric. Acest lucru activează apărarea organismului și vă întărește sistemul imunitar. Apa sau ceaiul pot fi efectuate timp de 2-3 zile. Luați cel puțin 3 litri de lichide pe zi. Ar trebui să beți această cantitate pe tot parcursul zilei. Există multe ceaiuri gustoase disponibile pentru a adăuga varietate postului de ceai. Calitatea ceaiurilor este deosebit de importantă în timpul postului.

Răsfățați-vă cu ceai și oferiți varietate

sistemul imunitar-întărește-sănătos-ceai-ierburi-naturale-soiuri-uscate-menta-salvie-container-scândură de lemn

Cel mai bine este să optezi pentru ceaiuri naturale, fără arome, conservanți și coloranți. Ierburile care au un efect de detoxifiere și purificare sunt, de exemplu, urzica, salvia, menta, chimionul și boabele de ienupăr. Dacă ați avut deja experiențe pozitive cu această metodă de post, desigur nu este nimic în neregulă și puteți continua să vă consolidați sistemul imunitar. Cu toate acestea, dacă posti pentru prima dată, posturile modificate, cum ar fi faza de post menționată mai sus cu sucuri de fructe și legume, sunt varianta mai potrivită pentru începătorii de post.

Întăriți sistemul imunitar – faza de acumulare

sistemul imunitar-întărește-legume-fructe-sită-ceai-pahar-femeie-bucătărie-blat-plită-bază-dulapuri-portocaliu

A treia fază a postului este faza de construcție sau ruperea postului. Zilele de acumulare sunt foarte importante și nu trebuie neglijate, deoarece corpul tău trebuie să se obișnuiască încet cu mâncarea din nou. Când spargeți postul, ar trebui să continuați să consumați multă apă și ceai de plante. Producția de sucuri digestive a fost oprită în timpul postului. Aceste sucuri digestive sunt foarte importante pentru a normaliza aportul alimentar după perioada de post. Asigurați-vă corpului mese ușoare și cu conținut scăzut de grăsimi, altfel pot apărea probleme circulatorii sau crampe stomacale. Pentru trecerea la normalitate, sucurile de fructe făcute din mere, morcovi, sfeclă roșie și bulion de legume sunt o masă ideală.

Reveniți ușor la dieta normală

sistemul imunitar-intareste-legumele-fierte-oala-negru-sita-capac-supa-castron-ceapa-sparanghel-marar-morcovi

Continuați să evitați grăsimile, alcoolul, cofeina și zahărul. În acest timp, organismul va fi copleșit de utilizarea acestor substanțe. Acordați-i corpului puțin mai mult timp, prelungiți lungimea meselor și mestecați mâncarea de mai multe ori. Adăugați încet și treptat legume aburite la mese, a doua zi cartofi, feluri de mâncare din cereale și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cu moderare. Urmează zilele în care vă puteți bucura din nou de legume crude, grăsimi sănătoase și nuci. În acest fel, reveniți ușor la dieta normală. Faza de acumulare ar trebui, de asemenea, să se desfășoare timp de cel puțin 3 zile. Mențineți o dietă echilibrată combinată cu exerciții suficiente chiar și după post, astfel încât să rămâneți sănătos și corpul să nu acumuleze rapid din nou toxine.

Reporniți sistemul imunitar

sistemul imunitar-întărește-femeia-brunetă-bluză-brățară-mare-sănătoasă-vitală-apărare-mișcare

Oamenii de știință au dovedit că postul ne poate regenera sistemul imunitar. Această „repornire” a sistemului imunitar constă în activarea celulelor stem „adormite” și astfel prin producerea mai multor celule albe din sânge. Celulele albe din sânge joacă un rol important în apărarea împotriva agenților patogeni și protejează organismul de infecții. Dr. Valter Longo și echipa sa de la Universitatea din California de Sud au descoperit că efectul regenerativ asupra celulelor sistemului imunitar a fost legat de faptul că organismul încearcă să conserve energia în timpul foametei.

Ce se întâmplă în corpul nostru în timpul Postului Mare

sistemul imunitar-întărește-apă-umple-bea-lichid-rapid-încă-sticlă-sticlă-masă-lemn

Face acest lucru, printre altele, prin descompunerea celulelor imune mai vechi și chiar deteriorate. În timpul postului, celulele albe din sânge, așa-numitele leucochiste, scad. Dacă începeți să mâncați din nou, globulele albe din sânge se înmulțesc. Echipa din jurul Dr. Longo a concluzionat că reducerea celulelor imune în timpul postului determină celulele stem să producă celule noi. În perioada de post, sistemul nostru imunitar este dedicat combaterii agenților patogeni, în timp ce este inclus în procesul digestiv în alimentația de zi cu zi.

Prin închiderea tractului gastro-intestinal pentru ameliorarea sistemului imunitar

sistemul imunitar-întărește-intestinul-corp-sănătos-detoxifiază-purifică-apărările-femeii

Postul terapeutic influențează imunitatea în diferite moduri. Unul dintre cele mai semnificative efecte este oprirea tractului gastro-intestinal. Suprafața intestinală de aproximativ 200 de metri pătrați este cea mai mare zonă țintă pentru infecții. 80 la sută din sistemul nostru imunitar se află în intestine. Sarcina intestinului este combaterea virusurilor, ciupercilor și bacteriilor nedorite din alimente. Prin urmare, intestinele și o mare parte a sistemului imunitar sunt considerabil ușurate.

Postul reduce inflamația

sistemul imunitar-întărește-cântare-corp-pierde-greutate-putere-femeie-sănătos-se-potrivește-blond-măr

Postul inhibă reacțiile inflamatorii din organism, care joacă un rol în dezvoltarea diferitelor boli autoimune, boala Alzheimer, diabetul de tip 2 și altele. Un alt efect pozitiv al postului este pierderea în greutate, care ușurează corpul. În același timp, corpul este curățat și detoxificat prin clătirea sărurilor. Dacă doriți să obțineți succese de pierdere în greutate de durată, sunt adecvate cure de post mai lungi, care, desigur, se efectuează cel mai bine după sfatul medicului. La fel ca în toate dietele, precum și în cazul postului terapeutic, este recomandabil să mențineți noile obiceiuri alimentare și să vă schimbați stilul de viață permanent, astfel încât să fie evitat efectul nedorit de yo-yo. Postul are, de asemenea, un efect pozitiv asupra hormonilor precum insulina, estrogenul și endorfina, care la rândul lor întăresc sistemul imunitar.

Bun pentru trup și suflet

sistemul imunitar-întărește-natura-în aer liber-femeie-însorită-sănătoasă-relaxată-recuperare-apărare-se potrivește-repede

Postul terapeutic are un efect asupra psihicului și sufletului nostru care nu trebuie subestimat. De fapt, postii raportează că, în ciuda faptului că sunt lipsiți de mâncare, se simt foarte bine în perioada de post, devin mai calmi și se pot distanța de evenimentele cotidiene stresante. Un prim val de energie și un nivel ridicat de fericire s-au instalat după primele zile de post terapeutic. Postul poate rezolva chiar blocaje mentale reîncărcate sau poate crea idei noi, creative. Astfel de schimbări psihologice și emoționale au un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Un alt efect al postului terapeutic este sensibilizarea papilelor gustative. Este foarte posibil să găsiți brusc mirosul anumitor alimente nesănătoase care vă descurajează. De altfel, mulți fumători au renunțat la fumat din acest motiv.

Sfaturi mici pentru a persevera

sistemul imunitar-întărește-femeia-bea-ceai-pulover-sănătos-canapea-șosete-picioare-pufoase-calde

De nenumărate ori vei fi expus la diferite tentații în timpul programului de post și asta este complet normal. Vă puteți ajuta cu ritualuri mici, astfel încât postul să funcționeze mai bine și să vă fie mai ușor să perseverați. În primul rând, trebuie să ai chef de Post. Țineți minte obiectivul. Amintiți-vă că puteți avea un sentiment complet nou al corpului și vă puteți întări sistemul imunitar. Dacă vă este foarte foame, beți apă sau un ceai aromat.

Mișcarea este întotdeauna bună pentru tine

sistemul imunitar-întărește-mișcarea-mersul-pe-pantofi-sport-natura-apărare-sport-aer-proaspăt

Încercați să vă distrageți atenția. De exemplu, ieșiți în aer curat și faceți o scurtă plimbare. Dacă aveți chef de mers pe jos, gimnastică sau exerciții de relaxare, faceți acest lucru, mișcările blânde vă vor ajuta. Timpul necesar în mod normal pentru a găti și a mânca este acum doar pentru dvs. Fă tot ce ai vrut mereu să faci. Citiți o carte bună, interesantă sau întâlniți-vă prietenii, cu care puteți face schimb de idei.

Ia-ți timp să te bucuri

sistemul imunitar-întărește-baia de picioare-baie de apă sare-baie de picioare-flori-relaxare-detoxifiere-sănătos-vital

Picioarele reci și frisoanele sunt simptome frecvente în timpul unui post. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că picioarele dvs. sunt calde și, mai degrabă, puneți un bulion fierbinte sau beți un ceai încălzitor. Exercițiile fizice îți vor încălzi și corpul. În timpul postului, vă puteți răsfăța și cu îngrijiri relaxante și benefice. De exemplu, faceți o baie și folosiți o sare de baie alcalină. Odată cu acesta, corpul este susținut în detoxifiere și purificare prin piele. O baie plină este cea mai eficientă, deoarece o zonă mare de piele poate fi utilizată pentru dezacidificare. Adăugați 3 linguri de sare de bază în apa caldă la 37 ° C și rămâneți în apa de baie cel puțin 30 de minute. Dacă nu aveți o cadă, o baie de picioare vă poate ajuta, de asemenea, să vă detoxificați corpul, deoarece tălpile picioarelor dvs. excretă în mod eficient toxine. Pentru o cadă de picior aveți nevoie de 1 lingură de sare alcalină pentru apa caldă la 37 ° C.