Să vă binecuvânteze

Ce ochelari pentru presbiopie? Sfaturi pentru alegerea ochelarilor de lectură potriviti

A devenit dificil lectura? Trebuie să clipiți pentru a citi amprenta mică? Vă obosesc ușor ochii când citiți cartea preferată? La bătrânețe, mulți oameni se plâng de tulburări de vedere la distanță apropiată. Presbiopia este în mare parte de vină pentru acest lucru. Această afecțiune afectează majoritatea bărbaților și femeilor cu vârsta peste 40 de ani și este legată de activitățile zilnice precum citirea, scrierea sau navigarea pe internet. Din fericire, problema poate fi rezolvată foarte ușor cu ajutorul unui ajutor vizual. În acest articol, veți afla ce să căutați atunci când alegeți ochelarii pentru presbiopie.

Ce este presbiopia?

Ce ochelari sfaturi pentru presbiopie

De la vârsta de 40 de ani, începe procesul natural de îmbătrânire a ochilor. Aceasta înseamnă că nu mai poți vedea atât de clar la distanță apropiată și ochii tăi par să se concentreze mai încet de aproape până în depărtare. Această afecțiune se numește prezbiopie sau presbiopie și apare indiferent de deficiențele vizuale existente. De obicei, afectează ambii ochi în aceeași măsură.

Există două motive principale pentru presbiopie. Pe de o parte, îmbătrânirea lentilei oculare este responsabilă de acest lucru, ceea ce înseamnă că își pierde elasticitatea și nu se mai poate adapta la obiecte la diferite distanțe. Pe de altă parte, capacitatea ochiului de a se acomoda scade odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce duce la vederea încețoșată în zona apropiată sau îndepărtată. Cu ochelari de lectură fabricați individual presbiopia poate fi corectată rapid și eficient.

Când am nevoie de ochelari de lectură??

Ce este presbiopia și de ce apare

Presbiopia este o afecțiune obișnuită care nu se observă la toată lumea. Primele semne apar de obicei la vârsta de 40 de ani, dar există și persoane care sunt doar ușor afectate de acesta. Aici am enumerat câțiva indicatori care vorbesc despre necesitatea ochelarilor de lectură:

  • Cititul devine mai stresant și ochii tăi obosesc repede.
  • La citire, literele se estompează în fața ochilor.
  • Pentru a citi un text, trebuie să îl păstrați din ce în ce mai departe de ochi.
  • De multe ori ai dureri de cap în timp ce citești.

Dacă aceste simptome sunt prezente, ochelarii de lectură vă pot ajuta să vă bucurați de lectură în ciuda prezbiopiei.

Cum să alegi ochelarii potriviți pentru presbiopie

Ochelari de lectură cu rame metalice pentru presbiopie

Alegerea ochelarilor de lectură poate fi o adevărată provocare. Varietatea cadrelor, a ochelarilor și a acoperirilor este destul de mare și pierzi rapid urma lucrurilor. Mulți oameni optează pur și simplu pentru ochelari gata pregătiți de la farmacie, care, totuși, pot agrava și mai mult vederea slabă. Cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când vă alegeți ochelarii de lectură sunt rezumate mai jos.

Faceți un test ocular

Examinați ochii testului ocular

Ochelarii de lectură sunt buni numai dacă sunt adaptați exact la defectul dvs. ocular. Și singura modalitate de a vă afla vederea este printr-un test ocular la optician. De la vârsta de 40 de ani, experții recomandă examinarea ochilor dvs. cel puțin o dată pe an. După testul ocular, puteți utiliza propriile valori ale vederii pentru a comanda ochelarii de lectură potriviți.

Nu folosiți ochelari gata pregătiți

Ochelarii de lectură gata pregătiți nu sunt recomandați de experți

Ochelarii de lectură gata pregătiți sunt potriviți numai în caz de urgență, în cazul în care se întâmplă ceva cu ochelarii dvs. convenționali. Ca soluție permanentă, acestea sunt gata nerecomandabil, deoarece au numere de dioptrii standardizate și de obicei nu se potrivesc exact ochilor noștri. Aceste alternative ieftine sunt complet nepotrivite, în special pentru persoanele care au deja ametropie.

Alege ochelarii potriviti

cadrele alungite sunt mai potrivite pentru ochelarii de lectură

Dacă nu aveți alte deficiențe de vedere în afară de presbiopie, ochelarii cu rame plate și lentile alungite sunt mai potrivite pentru dvs. decât un model mai mare. Datorită lentilelor înguste, puteți privi pur și simplu în depărtare deasupra ochelarilor fără a fi nevoie să le scoateți. Dacă, pe de altă parte, doriți să combinați diferite rețete într-o pereche de ochelari, ar fi mai bine cu lentile mari și varifocale.

Metal sau plastic?

Ochelari pentru ochelari de lectură pentru presbiopia pentru citirea cărților

Atunci când alegeți cadrul, preferințele dvs. personale joacă un rol. Ramele din plastic vin într-o mare varietate de culori și stiluri și vă pot transforma ochelarii în adevărate accesorii de modă. Rama metalică ușoară și din titan, pe de altă parte, este discretă și oferă un confort maxim.