Să vă binecuvânteze

Bulion de oase ca remediu – nutrienți, beneficii pentru sănătate și rețete

Bulionul osos ca remediu pentru nutrienții sănătoși pregătește paleo

Beți o cană de bulion de oase în fiecare zi și arătați tânăr și proaspăt? Multe efecte pozitive sunt atribuite presupusei poțiuni magice. Consolidarea apărării noastre imune, o digestie mai bună, arderea crescută a grăsimilor și efectul de armonizare asupra intestinelor sunt doar o mică parte din proprietățile care fac din această băutură hrănitoare un balsam pentru corp și minte. În articolul de astăzi, vom lua bulionul de os sub capotă ca remediu și vă vom oferi informații utile despre beneficiile sale pentru sănătate și efectele sale pozitive. De asemenea, veți învăța cum puteți face singur bulion de oase.

Bulion de oase ca remediu cu o lungă tradiție

bulion de oase remedii oase condimente legume

Bulionul de oase are o tradiție îndelungată și a fost folosit și ca remediu în vremurile anterioare. Consumul de bulion își are originile în timpurile preistorice. Bulionul de oase a fost întotdeauna o parte integrantă a culturii alimentare asiatice și este chiar prescris ca medicament de către medici. Abia după ce vedetele au recunoscut recent valoarea pentru sănătate a acestei băuturi și au comentat public despre ea, elixirul natural al minunilor a revenit la tendință cu noi. Actualul hype despre „bulionul de oase” (bulionul de oase german / supa de oase) își are originile în SUA, așa cum probabil puteți ghici deja. Diferite vedete, bucătari, sportivi și nutriționiști au declarat că bulionul de oase este un panaceu, cu un motiv întemeiat.

Ce este bulionul de oase?

Conservarea stocului de rețetă de bouillon de oase

Dar, înainte de a ne îndrepta atenția asupra beneficiilor sale pentru sănătate, să răspundem la întrebarea despre ce este de fapt bulionul osos. Dacă fierbeți oasele în apă și apoi le scoateți, rămâne bulionul de oase. Deliciosul bulion de oase poate fi realizat practic din oase de înaltă calitate de la animale crescute într-o manieră adecvată speciei. Ajungeți la oase de la animale care sunt organice și pășunate. Oasele de carne de vită, pui, curcan, oaie, vânat etc. ar trebui să fiarbă la foc mic la o temperatură scăzută timp de 12-18 ore. Timpul de gătit este de o mare importanță pentru valoarea nutrițională a bulionului de oase. În timpul procesului de gătit, substanțele nutritive sunt extrase din oase, care constituie de fapt bulionul ca remediu.

Oala de oase pregătiți-vă propriul bulion de os ca remediu

Cu o oră înainte de sfârșitul timpului de gătit, se adaugă legume și, eventual, ierburi și condimente. Deoarece substanțele nutritive sunt extrase din legume cel târziu după o oră, acestea nu trebuie fierte mai mult de o oră. În caz contrar, există riscul ca bulionul de casă să devină amar. Ceapa, usturoiul, morcovii, prazul și țelina pot fi folosite ca ingrediente naturale de aromă pentru a găti cu oasele. În principiu, toate bucățile de carne de pe os sunt ideale pentru un bulion osos sănătos. Coasta transversală a cărnii de vită, coada de bou și, bineînțeles, măduva și oasele articulațiilor sunt ideale pentru preparare. După expirarea celor 18 ore, ingredientele solide sunt îndepărtate și bulionul este umplut.

De ce este atât de sănătos bulionul osos?

soiuri rețetă bulion de oase remedii ingrediente

Dacă vă întrebați care este diferența dintre bulionul de carne sau legume și bulionul de oase, răspunsul ar trebui să fie în conținutul nutrițional. Carnea și legumele musculare au o compoziție diferită și o valoare nutritivă complet diferită decât mineralele. În timp ce gătit din punct de vedere tehnic un piept de pui este exact același lucru cu gătitul bulionului de oase, conținutul nutrițional nu este comparabil.

Bulion de oase ca remediu – substanțe nutritive din oase

Borcan de depozitare de bulion de oase bogat în colagen

Bulionul osos este sănătos și vindecător, deoarece conține anumite substanțe nutritive care sunt rareori ingerate din alte alimente. În timpul pregătirii îndelungate, substanțe precum colagen, gelatină și glucozamine, care sunt de o importanță esențială pentru sistemul digestiv și imunitar, sunt eliberate din oase. Acești nutrienți din oase sunt, de asemenea, deosebit de sănătoși pentru întreținerea oaselor și articulațiilor noastre și pentru elasticitatea țesutului conjunctiv. Bulionul osos este o sursă excelentă de minerale și, de asemenea, incredibil de bogat în aminoacizi. Datorită conținutului ridicat de potasiu, calciu (cantități mici contrare credinței populare), magneziu, sodiu, zinc, mangan, fier și fosfor, precum și acizi grași esențiali, bulionul osos este un adevărat elixir al sănătății. Ca sursă de minerale, bulionul ajută la formarea mucoasei intestinale deteriorate.

Bulionul osos ca remediu datorită mineralelor și aminoacizilor

bulion de oase în loc de remedii pentru băuturi de cafea

Fiind elementele proteice ale corpului nostru, aminoacizii sunt importanți pentru aproape fiecare celulă din organismul nostru. Pielea sănătoasă și elastică este de neconceput fără aminoacizi. De asemenea, sunteți responsabil pentru menținerea și menținerea mușchilor puternici. Aminoacidul glutamină, de exemplu, asigură un perete intestinal bine închis și joacă, de asemenea, un rol important în reglarea nivelului zahărului din sânge și a funcției sănătoase a sistemului nervos central și a sistemului imunitar. Glicina reglează, de asemenea, sărurile biliare și secreția de acid gastric. Acest aminoacid este, de asemenea, necesar pentru producerea glutationului, un important antioxidant. Bulionul osos este, de asemenea, bogat în prolină. Acest aminoacid este legat de proteine ​​și susține dezvoltarea de celule musculare noi și sănătoase.

Alte beneficii pentru sănătate ale bulionului de oase

Faceți-vă propriul bulion de os pentru remedii intestinale

Nu trebuie subestimat faptul că acest mic miracol din viața de zi cu zi a bucătăriei este deosebit de benefic și de plin, pe care îl datorează de fapt tuturor ingredientelor sale. Bulionul are un efect de întărire și din acest motiv nu este consumat mai rar în timpul sezonului gripal. Bulionul își datorează efectul pozitiv gelatinelor abundente pe care le conține, care se găsesc în cantități semnificativ mai mici în carnea musculară. Băutura plină ajută la ameliorarea durerii osteoartritei și combate tulburările de somn. Se spune că un aminoacid specific din gelatina conținută în oase neutralizează dezavantajele consumului de carne.

bulion de os ca remediu pastarnac aminoacizi colagen

Unii profesioniști din domeniul sănătății sunt de acord că bulionul osos poate fi folosit ca remediu pentru unele probleme autoimune. Această afirmație se bazează pe faptul că unele boli autoimune încep cu probleme intestinale. Deși oamenii de știință nu sunt încă de acord asupra acestui lucru, se poate observa deja că bulionul duce la ameliorarea simptomelor.

Nu în ultimul rând, merită menționat faptul că, odată cu producerea și consumul bulionului de oase, nu faceți doar ceva pentru sănătatea dvs., ci acționați și în interesul durabilității și al economiei. Gătitul și utilizarea bulionului de oase reprezintă, de asemenea, o utilizare respectuoasă a carcasei animalului.

Pregătirea bulionului de oase ca remediu – Sfaturi și sugestii utile

Pregătiți bulion de os carne de vită legume usturoi morcovi

După ce am analizat beneficiile pentru sănătate ale consumului de bulion de oase, am dori să vă oferim sfaturi și sugestii utile pentru prepararea unui bulion de casă sănătos și delicios. Principiul de bază din spatele fabricării bulionului din os este foarte simplu. Ai nevoie de o cratiță mare pe care să o umple strâns cu o mulțime de oase. Umpleți restul cu apă aproape până la refuz, astfel încât oasele să fie acoperite și aduceți totul la fierbere. De îndată ce fierbe apa, reduceți focul. Dacă doriți, puteți elimina resturile în prima oră. Când timpul de gătire a trecut, strecurați bulionul printr-o sită într-un recipient. Sigilați bulionul cât este încă fierbinte până la conservare sau lăsați-l să se răcească și păstrați-l în frigider sau congelator.

Ca și în cazul preparării altor alimente, sunt posibile numeroase variații în funcție de rezultatul dorit. În ceea ce privește durata gătitului, următoarele se aplică primelor opt ore. Cu cât lăsați oasele să fiarbă mai mult, cu atât mai multă gelatină ajunge din oase în apă. Prin urmare, vă recomandăm să gătiți cel puțin patru ore.

rețetă de măduvă carne de vită bulion de os condimente frunze de dafin de ienupăr

Dacă doriți ca bulionul de oase să aibă un gust deosebit de intens, puteți prăji oasele în cuptor înainte de a găti. Pentru a obține arome mai complexe, așezați oasele unul lângă altul pe o foaie de copt și coaceți-le la aproximativ 200 de grade. Ar trebui să devină maro închis pe alocuri, dar nu negru. După cel puțin o jumătate de oră, vor fi terminate de prăjit.

Un bulion deosebit de bogat și gustos, care este deosebit de bogat în gelatină, se obține de preferință din cap, articulații, cartilaj, vertebre, coadă, articulații și picioare. Conținutul de gelatină variază, de asemenea, în funcție de vârsta animalului.

reteta nutritiva de bulion de oase folosita ca remediu

La începutul procesului de fierbere, de obicei se formează spumă gri la suprafața apei. Dacă doriți un bouillon limpede, este recomandabil să îndepărtați spuma. În caz contrar, proteina scursă nu poate afecta gustul bulionului de casă. Pur și simplu face poțiunea puțin tulbure.

Multe rețete sugerează adăugarea de oțet de mere la bulionul de oase. Se presupune că oțetul ar trebui să ajute la dizolvarea mai rapidă a nutrienților din oase. De exemplu, pentru extracția maximă de calciu, pH-ul ar trebui să fie semnificativ mai mic, iar apa nu este suficient de acidă. Această problemă ar trebui să rezolve sugerarea recomandată de oțet, dar are doar un pic de sens. Dacă doriți să vă asigurați o aciditate suficientă, puteți folosi o lovitură de vin roșu, care aduce arome grozave și este, de asemenea, suficient de acid.

condimente bulion de oase variații de arome sănătoase

Dacă pregătiți o cantitate mare de bulion și îl treziți ca rezervă sau îl înghețați, cel mai bine este să nu condimentați bulionul de oase. Dacă nu aveți un plan pentru care fel de mâncare doriți să utilizați bulionul mai târziu, este mai logic să condimentați bulionul numai atunci când îl pregătiți. Dacă bulionul de oase este destinat consumului pe termen scurt, îl puteți condimenta cu ierburi pe gustul dumneavoastră. Rafinați bulionul cu cimbru, frunze de dafin, rozmarin, salvie, condiment, boabe de piper sau cuișoare. Dacă doriți să dați bulionului dvs. de casă o notă asiatică, puteți folosi, de asemenea, frunze de lămâie, ghimbir sau tei kaffir după gust.

Cum se folosește bulion de oase?

bulion de oase încălzire sănătoasă băutură beneficii pentru sănătate

Ești încântat de bulionul osos între timp? Există multe modalități diferite de a folosi consumé-ul. De exemplu, ce crezi că începi ziua cu o ceașcă de bulion de oase? Nu trebuie neapărat să preparați cafea pentru ca lucrurile să meargă mai ușor dimineața. După cum ați aflat deja, bulionul de oase conține numeroși nutrienți care îl fac un înlocuitor al cafelei de dimineață. Nu trebuie neglijat factorul de simțire bună. În timp ce sorbiți cu plăcere bulionul încălzitor, relaxați-vă în același timp. Bulionul osos fierbinte este o gustare sănătoasă și de înaltă calitate pentru între mese. Te ajută să lupți împotriva poftelor alimentare. În loc să folosiți pudre artificiale de supă și bulion instant, puteți adăuga acest pachet unic de arome la diferite supe și tocănițe. Este, de asemenea, o bază excelentă pentru sosuri și cartofi prăjiți. Sunteți binevenit să înghețați bulionul pentru depozitare. Umpleți-le în forme de cuburi de gheață și aveți cuburile de bulion. Deci, veți avea întotdeauna stocul la îndemână, porționat mai târziu.

Rețetă bulion de oase de vită

Rețeta bulion de oase de vită face legume

După cum ați văzut mai sus, nu trebuie să fiți un bucătar profesionist pentru a găti un remediu gustos și sănătos. Am selectat două rețete supreme pentru bulion sănătos pentru dvs. Pentru prima rețetă de bulion de os, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1800 – 2000 kg oase de vita
 • apă
 • 2 linguri de oțet de mere
 • 1 ceapă de dimensiuni medii, tăiată cubulete
 • 1 1/2 cani morcovi tocati
 • 1 1/2 cani praz tocat
 • 3 frunze de dafin
 • 3-5 crenguțe de rozmarin proaspăt
 • 6 căței de usturoi
 • 1 linguriță boabe de piper negru

Preîncălzește cuptorul la 230 de grade și tapetează foaia de copt cu folie de aluminiu. Prajiti oasele aproximativ 40 de minute. După 20 de minute, întoarce oasele. Continuați să urmați pașii de pregătire enumerați mai sus.

Prepararea bulionului de oase ca remediu – Rețetă de bulion de os de pui

Faceți bulion de os de pui turmeric rozmarin

Iată o rețetă gustoasă pentru bulion de pui care vă va răsfăța simțurile cu o frumoasă culoare galbenă și vă va încânta cu gustul său fin, mediteranean..

Ingrediente:

 • 2 kg de oase de pui și bucăți de pui
 • opțional: 2–4 picioare de pui
 • aproximativ 4 litri de apă
 • ¼ cană oțet de mere
 • 1 ceapa mare, decojita, capetele taiate
 • 1 bulb de usturoi, înjumătățit, necojit
 • 1 linguriță curcuma, măcinată
 • 1 lingură oregano, uscat