Să vă binecuvânteze

Auzi mai bine: recunoaște și tratează problemele de auz în timp util

În zilele noastre, mulți oameni suferă de probleme de auz. Deoarece pierderea auzului se dezvoltă treptat de-a lungul câtorva ani, primele semne ale pierderii auzului sunt adesea dificil de văzut. Terapia la timp mărește semnificativ șansele de vindecare. Dar chiar dacă pierderea auzului nu a fost recunoscută de mult timp, aparatele auditive vă pot ajuta să auziți mai bine și să evitați pierderea auzului.

Auzul mai bun: posibile cauze ale pierderii auzului și posibile terapii pentru probleme de auz

Simptome de pierdere a auzului vârstnice și posibilă ameliorare

Semnele pierderii auzului variază foarte mult și depind de cauză. O otită medie se manifestă rapid prin durere și febră. Tumorile cauzează pierderea auzului, în special în tonurile înalte. Cu tinitus, pacienții se plâng că fluieră în urechi. Majoritatea persoanelor cu vârsta peste 60 de ani sunt afectate de pierderea auzului la vârstă, în care cei afectați „nu aud” anumite zgomote. Dar tot mai mulți tineri suferă și de pierderea auzului, în principal pentru că ascultă în mod regulat muzică tare cu căști ore în șir.

Probleme de auz mai bine din cauza unei infecții

Opțiunile posibile de tratament pentru pierderea auzului diagnosticate sunt la fel de variate ca și cauzele în sine. Inflamațiile duc adesea la pierderea temporară a auzului, dar pot fi tratate bine cu medicamente. Tumorile trebuie îndepărtate prin intervenție chirurgicală. Dacă pierderea auzului se datorează expunerii permanente sau dacă este legată de vârstă, poate fi compensată cu un aparat auditiv. Sunt deosebit de preferate Aparate auditive din Elveția, deoarece combină tehnologie de precizie de înaltă calitate cu cunoștințe tehnice și un design confortabil. Dealerii renumiți de sisteme auditive precum Audika oferă nu numai o gamă largă de modele, ci și servicii suplimentare, cum ar fi teste auditive. Pe baza rezultatelor testului este apoi selectat un sistem auditiv adecvat. Pentru a fi sigur, consultați un medic înainte de a efectua un test auditiv dacă pierderea auzului ar trebui tratată și cu medicamente.

Auzi mai bine: ce aparat auditiv pentru persoanele cu hipoacuzie?

auzi mai bine cu un aparat auditiv specia dintr-o privire

Există diferite tipuri de aparate auditive care răspund nevoilor diferite. Acestea sunt cele trei tipuri de aparate auditive dintr-o privire:

1. Aparatele auditive intraauriculare sunt personalizate. Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că se încadrează perfect în canalul urechii și sunt confortabile de purtat. După ce sunt îmbrăcați, nu mai trebuie ajustate. Aparatele auditive intraauriculare sunt extrem de ușor de utilizat și pot fi adaptate cu funcții suplimentare, cum ar fi controlul automat al volumului, după cum este necesar. Un dezavantaj este însă faptul că sunt sensibili la umiditate și, prin urmare, trebuie să fie aerisiți de mai multe ori pe zi.

Eliminați problemele de auz după muzică tare, cum ar fi

2. Aparate auditive în spatele urechii sunt ușor de întreținut, confortabil de purtat și foarte ușor de utilizat. Singurul lor dezavantaj: nu sunt la fel de discreți ca aparatele auditive intraauriculare.

3. Aparate auditive fost receptor sunt foarte asemănătoare cu aparatele auditive din spatele urechii la prima vedere. Cu toate acestea, acestea sunt mult mai mici și mai puțin vizibile, dar sensibile la umiditate.

Auzi mai bine: acestea sunt semnele pierderii auzului

Femeie cu proteză auditivă în urechi sfaturi despre cum să auzi mai bine

Deci, în funcție de ce cauzează pierderea auzului, simptomele pot varia foarte mult. Cu toate acestea, va trebui să consultați un profesionist în audiență și să vă programați pentru un test auditiv dacă:

  • Ignorând anumite sunete naturale precum sunetul mării.
  • Nu se mai aud zgomote convenționale precum bifarea ceasului de perete sau pornirea comutatorului de lumină, zgomotul ventilatorului, pașii sau clipirea din mașină.
  • Simțiți întotdeauna că alții vorbesc prea încet într-un mediu zgomotos.
  • De multe ori am auzit soneria de la ușa din față

Tipuri de aparate auditive dintr-o privire și avantajele acestora

  • aveți dificultăți în a înțelege persoana cu care vorbiți atunci când vorbiți la telefon.
  • Când te uiți la televizor, vocile oamenilor par prea moi și muzica prea tare.
  • trebuind deseori să-i rogă pe alții să repete cele spuse.
  • Auzi clar mai bine când privești oamenii în față.
  • suferi de dureri de ureche.