Să vă binecuvânteze

8 sfaturi simple pentru articulații sănătoase la bătrânețe

Îmbinările rigide sunt o problemă obișnuită pe măsură ce îmbătrânești. Pentru a vă menține sau îmbunătăți sănătatea articulațiilor, exercițiul este esențial. Dar ce altceva poți face? Iată câteva sfaturi mai simple pentru a vă menține articulațiile în formă de vârf.

Mișcarea este importantă pentru articulații

Mișcarea asigură formarea unui lichid articular suficient (sinovie)

Mulți oameni cu artrită se tem că activitatea fizică sau exercițiile fizice ar putea agrava durerea sau ar putea provoca leziuni suplimentare ale articulațiilor. Dar exercițiile fizice ameliorează rigiditatea articulațiilor și asigură formarea unui lichid articular suficient (sinovie) pentru a hrăni cartilajul și a-l proteja de abraziune. Fără mișcare, cartilajul nu poate fi alimentat cu o mulțime de substanțe nutritive. Puteți găsi mai multe informații despre articulații, structura articulațiilor și nutrienții articulațiilor la gelenkexperten.com citit.

Sunt recomandate sporturi cu mișcări ritmice uniforme, cum ar fi yoga, Pilates, Qigong sau Tai-Chi. Sporturile adecvate care ameliorează articulațiile sunt înotul, drumețiile, golful și mersul pe jos nordic.

Protejați articulațiile

Protejați articulațiile și păstrați-le de stres excesiv

Toată lumea, în special cele cu artrită, ar trebui să aibă grijă de articulații pentru a le menține flexibile mai mult timp. În broșura ghid a Liga Germană de Reumatism „Protecția articulațiilor în viața de zi cu zi”, sunt prezentate diverse măsuri și ajutoare care protejează articulațiile de stresul excesiv.

Evitați activitățile care provoacă durere și găsiți o modalitate mai bună de a îndeplini sarcina. Faceți compromisuri care vă protejează articulațiile. Dacă starea în picioare provoacă durere, încercați să faceți activitatea în timp ce stați. Evitați să exercitați o presiune nejustificată pe încheieturi. De exemplu, dacă deschiderea unei sticle de apă este dureroasă, nu vă forțați mâna. Ia un deschizător de sticle sau roagă pe cineva să deschidă sticla pentru tine.

Mențineți o greutate corporală sănătoasă

greutatea corporală sănătoasă la bătrânețe este importantă

Prea multă greutate corporală pune multă presiune pe articulații, în special articulațiile șoldului și genunchiului. Deci, este important să mențineți o greutate corporală normală. Studiile au arătat că pierderea în greutate este cel mai eficient remediu pentru durerea de artrită la genunchi.

Mușchi puternici, articulații stabile

Mușchi puternici, articulații stabile

Mușchii puternici protejează articulațiile și conferă sistemului musculo-scheletic stabilitate. Din acest motiv, ar trebui să vă vizați mușchii de două până la trei ori pe săptămână pentru a vă menține și a vă îmbunătăți forța musculară. Accentul se pune pe antrenarea unor grupe musculare, cum ar fi mușchii abdominali, ai spatelui și ai picioarelor.

Exercițiile cu mișcare de mișcare îmbunătățesc mobilitatea articulațiilor

Exercițiile cu mișcare de mișcare îmbunătățesc mobilitatea articulațiilor

Artrita este asociată cu un interval limitat de mișcare. Gama de mișcare (ROM pe scurt) este o măsură a distanței și direcției în care o articulație se poate deplasa la potențialul său maxim. Fiecare articulație are diferite intervale de mișcare pentru fiecare tip de mișcare pe care o poate face. Pentru a vă menține gama de mișcare curentă, ar trebui să activați în mod obișnuit fiecare articulație deplasându-o pe întreaga sa gamă de mișcare.

Întindeți, îndoiți sau răsuciți fiecare dintre articulații. Exercițiile de mișcare îmbunătățesc flexibilitatea, ameliorează rigiditatea și durerea și ne ajută să menținem funcționarea articulațiilor. Iată două exemple de exerciții de mișcare ROM:

Alimentație sănătoasă pentru articulații

O dietă antiinflamatorie poate ține sub control simptomele artritei și poate îmbunătăți starea generală de sănătate a articulațiilor. Evitați alimentele care favorizează inflamația. Dieta mediteraneană, care pune accentul pe legume, pește și ulei de măsline, este considerată a fi deosebit de antiinflamatoare.

Alimentație sănătoasă pentru articulații Dieta mediteraneană are efecte antiinflamatoare

Nutrienții potriviți pentru articulațiile sănătoase

Vitamina D și calciul sunt doi nutrienți importanți pentru oase și articulații sănătoase. Vitamina D favorizează absorbția calciului din intestine și depozitarea mineralului în oase și dinți. Nivelurile scăzute de calciu sunt asociate cu scăderea densității osoase și cu un risc crescut de fracturi. Cu vitamina C, pe de altă parte, sprijiniți producția de colagen. Aflați de ce substanțe nutritive aveți nevoie și de unde să le obțineți.

Renunță la fumat

Fumatul este un factor de risc pentru multe boli și, de asemenea, pare să promoveze disconfortul articular. Consumul de țigări nu numai că mărește riscul de osteoporoză și artrită reumatoidă, ci și accelerează progresia bolii. Deci, pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor și a sănătății articulațiilor, ar trebui să renunțați la fumat cât mai curând posibil.

Fumatul nu numai că vă crește riscul de osteoporoză și artrită reumatoidă