Rețete

Rețetă Grissini – Pregătiți gustări crocante în stil italian

Pastele de casă cu înmuiere cu legume servite în castron

Această rețetă Grissini pentru betisoare italiene clasice și crocante este ideală ca gustare sau pentru scufundare. Gustarea este ușor de preparat și are gustul ca și cum ar proveni de la un restaurant. Grissini și pastele sunt ceva special pe care trebuie să-l faci din nou și din nou până când stăpânești metoda corectă de preparare. Ingredientele, grosimea și lungimea fiecărui băț, precum și temperatura, timpul de coacere și sărătura – toate fac o mare diferență în producția de produse de patiserie italiene. Dar munca grea va merita cu siguranță, deoarece suntem pe cale să vă împărtășim o idee delicioasă și de înaltă calitate.

Pregătește-ți singur rețeta grătarelor

Bastoane de pâine în stil italian cu măsline și rozmarin în recipiente de sticlă

Puteți face grissini de casă folosind făină de pâine pentru aceasta. Cu toate acestea, dacă știți că nu veți avea acest lucru ușor disponibil, puteți testa produsele coapte cu făină universală. Deci au un gust uimitor chiar și cu făina diferită. Textura nu este la fel, dar sunteți sigur că vă vor plăcea cele două versiuni. De regulă, puteți împărți aluatul în bucăți și formați fiecare într-o fâșie în consecință.

Baghete de pâine pentru scufundare cu salam, pepperoni și ulei de măsline învelite în șuncă

Cu toate acestea, există un alt truc dacă preferați. Pentru a face acest lucru, mai întâi îmbrăcați ușor suprafața de lucru cu ulei și formați aluatul într-un pătrat de aproximativ 25 x 25 cm. Apoi puteți tăia aluatul în benzi de 1 cm lățime (sau mai subțiri). Puteți rula fiecare grătar cu vârful degetelor pentru un aspect rustic sau pur și simplu lăsați-l așa cum a devenit.

Rețetă Grissini pentru paste coapte cu semințe de susan negre

Când modelezi grătarele, depinde în totalitate de cât de mare și cât de lung sau cât de gros le vei face. Majoritatea oamenilor consideră versiunea ceva mai groasă mai bună decât versiunea italiană foarte subțire, dar această rețetă de grâu va funcționa pentru ambele. Cu toate acestea, vă sugerăm să nu le faceți mai groase de 1 cm. Dacă doriți să faceți pastele foarte subțiri, trebuie să le coaceți pentru un timp mai scurt decât solicită rețeta și numai până când devine maro auriu. Cu toate acestea, asigurați-vă că grătarele devin cât mai mari posibil, astfel încât să se poată coace uniform. Pentru un preparat opțional cu parmezan, de exemplu, ar trebui să reduceți sarea la jumătate și să adăugați 3 linguri de brânză parmezan proaspăt rasă.

ingrediente

Coaceți ingrediente precum făina universal și uleiul de măsline cu tăvi speciale de copt pentru a ronțăi în cuptor

 • 2 ¾ cesti (380 g) faina de paine sau faina universala
 • 1 linguriță drojdie uscată
 • ¾ cană plus 1 lingură (195 ml) de apă caldă
 • ¼ cană (60 ml) ulei de măsline
 • 2 linguri (30 g) unt nesărat, topit și răcit ușor
 • 1¼ linguriță sare fină

Opțional

Rețetă italiană de grâu de pâine, presărată cu semințe de susan

 • Ulei de măsline sau unt topit cu puțină apă pentru periaj
 • Susan sau parmezan pentru stropire

Rețetă Grissini – preparare

Lăsați ronțăiturile să se răcească pe grătar după coacere

Grătarele crocante lungi, mai bine cunoscute sub numele de Grissini sau Grătarele italiene – Aceste produse de patiserie crocante sunt perfecte ca platou sau ca garnitură pentru o supă sau tocană.

 1. Mai întâi amestecați toate ingredientele cu un mixer echipat cu accesoriile corespunzătoare.
 2. Bateți cu viteză mică timp de 2-3 minute până când se amestecă bine.
 3. Măriți viteza la mediu-scăzută și amestecați încă 5 minute.
 4. Acoperiți aluatul într-un vas potrivit cu folie de plastic și lăsați-l să se odihnească timp de o oră la temperatura camerei.
 5. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade și tapetează două foi de copt cu hârtie pergament.
 6. Mai întâi împărțiți aluatul în 24 de bucăți, fiecare cântărind aproximativ 25 g.
 7. Rulați fiecare piesă în aproximativ 10 inci lungime (sau 12 inci, dacă vă place foarte subțire) și ½ până la 1 inch lansete, în funcție de cât de groase preferați lansetele. Rețineți, totuși, că acestea se vor extinde pe măsură ce coaceți.
 8. Așezați grătarele pe foile de copt pregătite și lăsați suficient spațiu între bețele individuale. Dacă vreți, periați-le pe toate cu ulei și presărați parmezan sau semințe de susan.
 9. Coaceți timp de 20-25 de minute sau până se rumenesc și crocanți.
 10. În timp ce primul lot se coace, acoperiți cealaltă foaie de copt cu folie de plastic până când este gata să intre în cuptor.
 11. În cele din urmă, lăsați grissini să se răcească complet pe o grătar. Se pot păstra până la 5 zile într-un recipient etanș.
 12. Alternativ, puteți efectua sănătos rețeta grătarelor cu puțină miere, făină fără gluten și sare de mare, precum și stropiți cu rozmarin sau alte condimente și nuci, cum ar fi semințele de dovleac, după gust, înainte de coacere. poftă bună!