Rețete

Pregătiți cocktailul mojito perfect: sfaturi și trucuri pentru băutura lungă populară

pregătirea trucurilor clasice cu sfaturi de cocktail mojito

Mojito este unul dintre cele mai populare cocktailuri din lume. Nu este de mirare, pentru că este incredibil de gustos și foarte răcoritor. Singura cerință este ca cocktailul să fie pregătit corespunzător. În caz contrar, băutura poate deveni prea amară și își poate pierde aroma. Doriți să pregătiți cocktailul mojito perfect și să vă uimiți oaspeții? Atunci ai ajuns la locul potrivit! În articol veți găsi câteva sfaturi și trucuri utile care vă vor ajuta să pregătiți celebra băutură mixtă.

De ce ai nevoie pentru cocktailul mojito perfect?

cocktail mojito menta proaspata lama felie zahar zahar

Alegerea ingredientelor potrivite este foarte importantă pentru un mojito delicios și aromat. Ar trebui să fie cât mai proaspete și amestecate în proporțiile potrivite. Am rezumat tot ce aveți nevoie pentru aceasta în cele ce urmează.

Ingrediente pentru cocktail mojito

ingrediente mojito cocktail lime reteta clasica

Unul dintre ingredientele principale ale cocktailului sunt Tei. Acestea dau băuturii gustul său acru și înmoaie alcoolul. Vrei ca varul să fie proaspăt, astfel încât să aibă mai mult suc în el.

cocktail mojito rețetă originală menta lime

Ingredientul care face mojito atât de răcoritor este acela Frunze de menta. Vă recomandăm frunze proaspete și tinere pe care le-ați cules direct de pe crenguță. În acest fel sunt pline de aromă și adaugă rafinament gustului băuturii tale. Important: Tulpinile mentei sunt amare și nu aparțin cocktailului!

Cocktailul mojito ar trebui să fie la fel de dulce. Tocmai combinația de gusturi diferite o face atât de specială și delicioasă. Se utilizează pentru îndulcire zahăr. Deși mulți cred că ar trebui să folosiți zahăr din trestie, rețeta originală este făcută cu zahăr alb. Se recomandă zahărul fin, deoarece se dizolvă mai repede.

Pregătiți ingrediente pentru bacardi mojito

Alcoolul necesar pentru băutura populară mixtă este rom alb. Rețeta funcționează foarte bine cu Bacardi Rum, dar alte mărci funcționează bine dacă vă plac. Desigur, puteți prepara mojito fără alcool dacă înlocuiți alcoolul cu ginger ale.

Ca băutură răcoritoare aveți nevoie de una simplă apa minerala. Dacă o preferați mai dulce, puteți înlocui apa cu Sprite. În acest caz, însă, deviați puțin de la rețeta originală.

realizarea de idei de decorare cocktail mojito sfaturi

Și ceea ce rămâne sunt ei Cuburi de gheata. Cel mai bine este să le zdrobiți direct înainte de a pregăti cocktailul. Sfat: Păstrați întotdeauna câteva pungi de cuburi de gheață pline în congelator. Dacă o pungă este goală, umpleți una nouă imediat și puneți-o în congelator. În acest fel nu veți rămâne niciodată fără gheață.

instrumente necesare

paharul de cocktail mojito alege variante

De asemenea, aveți nevoie de câteva instrumente pentru a pregăti cocktailul mojito perfect. Nu ar trebui să obțineți neapărat instrumente speciale de bare, dar acestea vor face sarcina mult mai ușoară. Din fericire, există câteva lucruri în gospodărie care oferă alternative bune.

Deoarece Cocktailul Mojito este un highball, el devine unul Pahar lung pregătit. În ultimii ani, însă, au devenit populare alte variante, precum un mojito într-un borcan de zidărie sau într-un pahar de whisky. Ce variantă alegeți depinde în totalitate de dvs..

de ce aveți nevoie pentru instrumentul de mojito cocktail

Pentru a amesteca ingredientele proaspete pe fundul paharului împreună cu zahărul este un Pompă de WC Necesar. Cu toate acestea, dacă nu aveți unul, puteți utiliza capătul telului sau sucitorul. Puțină creativitate nu este niciodată excesivă atunci când pregătești cocktailuri!

instrument linguriță bar preparare cocktail mojito

Un instrument util (dar nu esențial) este acela Lingura de bar. Acest lucru permite amestecarea mai ușoară și rapidă a băuturilor mixte din pahare de băuturi lungi. Acest lucru funcționează la fel de bine cu o lingură normală.

Rețetă și instrucțiuni de cocktail Mojito

cocktail mojito doar rapid cu aceste sfaturi

Ei bine, dacă aveți deja toate ingredientele și instrumentele pentru mojito perfect, hai să trecem la rețetă. Pentru un cocktail veți avea nevoie de:

1/2 tei

7-8 frunze de mentă proaspete pentru cocktail

1-2 lingurițe zahăr fin

50 ml rom alb

Shot de apă sifonată

10-15 cuburi de gheață, zdrobite

4-5 frunze de mentă pentru a decora

Dacă doriți să pregătiți cocktailuri pentru oaspeții dvs., înmulțiți pur și simplu ingredientele cu numărul de oaspeți. Nu uitați, totuși, că mojito este un cocktail făcut chiar în pahar. Deci, cel mai bine este să amestecați fiecare băutură separat.

Pregătirea mojito este relativ ușoară și cu adevărat rapidă, dar trebuie parcurși câțiva pași importanți. Așa se face:

rețeta mojito rulează var cu pas

Spălați varul și apăsați-l scurt pe suprafața de lucru cu palma și rotiți-l puțin. Astfel veți obține mai mult suc. Apoi tăiați capetele și tăiați o felie groasă de 1 centimetru. Acum împărțiți-l și turnați-l într-un pahar rece și lung.

Pregătește cocktail mojito pas cu pas, menta cu suc de lămâie

Apoi vine menta. Alegeți 7-8 frunze proaspete, mici, luați-le într-o mână și bateți-le cu cealaltă mână. Astfel vor fi mai aromate. Pune frunzele de mentă în pahar.

Instrucțiunile de rețetă cocktail Mojito apăsați ușor cu pistil

Presărați 1 sau 2 lingurițe de zahăr fin peste varul și frunzele de mentă după dorință și apăsați ușor totul cu pistilul de 7-8 ori. Scopul este de a stoarce sucul de var fără a deteriora frunzele de mentă. De asemenea, zahărul trebuie dizolvat în suc.

Pregătește cocktail mojito, adaugă rom alb pas cu pas

Acum adaugă romul alb. Cel mai bine este să folosiți o măsură de bar, astfel încât cocktailul mojito să fie perfect.

Când pregătiți cocktailuri de vară, cum ar fi mojito, gheața zdrobită este o necesitate. Dacă aveți doar cuburi de gheață normale, le puteți zdrobi singuri într-un blender sau într-o cârpă cu ajutorul știftului. Apoi umpleți paharul cu 3/4 plin cu gheața zdrobită și adăugați o picătură de apă sifonată.

Pregătiți cocktailul mojito, umpleți apă cu sifon pas cu pas

Se amestecă bine totul în pahar cu lingura (bara) pentru a combina toate ingredientele. În caz contrar, gustul va rămâne pe fundul paharului, iar mojito nu va avea un gust atât de bun.

perfect mojito cocktail reteta pași sfaturi trucuri

În cele din urmă, adăugați niște gheață zdrobită în pahar, decorați-l cu câteva frunze de mentă proaspete și serviți cu o paie de băut.

Cocktailul mojito perfect este gata!

Variații ale mojito

diferite cocktailuri mojito vară fructată

Dacă doriți să pregătiți rețeta clasică în mod diferit, puteți experimenta cu ingredientele cocktailului. Interpretările băuturii lungi cu fructe de padure proaspete sunt deosebit de populare pentru vară. Fie că sunt zmeură, căpșuni sau mure – mojito capătă imediat o notă fructată. În loc de mentă, puteți folosi și alte ierburi proaspete, cum ar fi busuiocul sau rozmarinul.

variație mojito cocktail piersică menta lime

variante cocktail mojito mure rozmarin

cocktail mojito cu căpșuni băutură delicioasă de vară fructată

idei cocktail-uri mojito diferite ingrediente