Rețete

Gustări sănătoase pentru școală – sfaturi și rețete pentru prânz

Gustări sănătoase pentru școlari - sandvișuri - rețete - sfaturi - idei - delicioase

Energia este necesară pentru a funcționa bine și, după cum știm, organismul o câștigă printr-o dietă echilibrată. Acest lucru este deosebit de important pentru copii, astfel încât creșterea și dezvoltarea să fie aprovizionate în mod optim cu substanțe nutritive. Micul dejun acasă singur nu este suficient și gustări sănătoase ajuta copiii școlari să rămână în formă și activi. Un plan de masă poate fi de mare beneficiu dacă gustarea din cutie este lăsată neatinsă. În cele ce urmează, oferim rețete rapide și sănătoase potrivite pentru copii, precum și sfaturi importante pentru o alimentație echilibrată.

Gustări sănătoase și mese regulate pentru copiii de la școală

Gustări sănătoase pentru școlari - sandviș de prânz - interesant - cutie cu fructe - personalizate

Ce conține mesele este deosebit de important, dar atunci când acestea se întâmplă este, de asemenea, esențial pentru sănătatea copilului. De ce face parte din rutina zilnică să planifici mesele pe care părinții le pot folosi ca ghid? Se recomandă o perioadă de 2-3 ore între mese pentru o digestie bună și ar trebui să fie complet lipsită de alimente – deci nu consumați gustări, băuturi zaharate sau lapte. În timpul zilei, copilul ar trebui să primească un fel cald, două feluri de mâncare reci și alte două gustări pe cât posibil.

Gustări sănătoase și o dietă echilibrată conform meniului

Gustări sănătoase pentru școlari-pregătirea-preparării-pâinii-rețete-sfaturi

La fel ca adulții, copiii trec, de asemenea, prin faze, uneori nu le place asta și asta, apoi în mod neașteptat le revine pofta. Cantitățile exacte de hrană de care are nevoie un copil în fiecare săptămână pot varia, dar există în principiu îndrumări care ghidează și susțin părinții în alimentația sănătoasă și corectă a copiilor lor..

 • cam 2-3 felii de pâine zilnic
 • 2 cartofi pe zi
 • Aproximativ 2 căni de lapte pe zi sau în schimb – înlocuiți cantitatea corespunzătoare de iaurt sau lapte, opțional cu 30g de brânză semidură sau altă brânză
 • multe fructe și legume – cel puțin 200gr zilnic
 • Carne și cârnați – în jur de 40 de grame pe zi
 • aproximativ 1-2 ouă pe săptămână
 • Pește – aproximativ 50-60 de grame pe săptămână
 • Grăsime – ulei, unt sau margarină în medie – 3-4 lingurițe pe zi

Mâna copilului poate servi ca un mijloc minunat de a determina nevoile potrivite, de exemplu carne sau pește. Mesele gata ar trebui evitate deoarece conțin prea mulți aditivi nesănătoși. În gospodăria cu copii ar trebui să vă aprovizionați întotdeauna cu provizii. Cartofii, pastele, orezul, laptele, făina, ouăle, pâinea, ceapa și uleiul, precum și fructele și legumele de sezon pot fi păstrate și folosite pentru a pregăti mâncare proaspătă într-o jumătate de oră..

Alimentație sănătoasă pentru copiii din școală – cantitatea suficientă de apă de băut

Gustări sănătoase pentru școlari-prânz-pâine-apă-băuturi-lichide-sticlă

Deoarece copiii au de obicei mai puțină sete decât deseori, părinții lor trebuie să se asigure că beau suficient. Lichidele bune sunt apă proaspătă sau ceai de fructe neîndulcit printre toate. Băuturile zaharoase trebuie evitate și, dacă este posibil, copiii nu trebuie să se obișnuiască deloc cu ele. Sucul este cel mai bine amestecat cu apă. Până la vârsta de 6 ani, copiii ar trebui să bea în jur de 800 ml de lichide pe zi.

Pregătiți gustări sănătoase într-un mod atractiv

gustări-sănătoase-școlari-pauză-pâine-tăietor de biscuiți-sandwich-stea-pâine

Pentru ca micile gustări să poată fi savurate de copii între mese, nu este important doar să aveți cantitatea potrivită, ci și modul în care acestea sunt oferite. Ar fi corect să tăiați fructele și legumele în pene și felii și astfel să le faceți ușor accesibile. Școlarii mănâncă, de asemenea, cu ochii, iar creativitatea este necesară atunci când pregătește cutia de prânz. Frigăruile, cuțitele de val și tăietorii în forme imaginative sunt instrumente populare. Schema de culori și varietatea nu trebuie neglijate în pauza de masă. Pâinea, pastele și orezul sunt disponibile din abundență în toate soiurile posibile de pe piață. Surprindeți-vă copilul, astfel încât să mănânce cu nerăbdare totul.

Gustări sănătoase și mici surprize

gustări-sănătoase-școlari-prânz-decupate-cifre-fructe-legume

Mici surprize care le plac tuturor copiilor, cum ar fi urșii gumi sau bucăți de ciocolată, pot fi, de asemenea, incluse și ocazional. Cu toate acestea, acestea ar trebui ascunse foarte bine, astfel încât copilul să nu-și înceapă gustarea cu ei. O mică enigmă va face cu siguranță prânzul captivant și este o idee creativă extraordinară care poate fi implementată o dată pe săptămână și nu consumă atât de mult timp.

Gustări sănătoase cu pâine integrală

gustări-sănătoase-școlari-prânz-pâine-cereale-pâine-brânză-măr-sandviș

Fără îndoială, cea mai sănătoasă pâine din toate este făcută din cereale integrale. Nu tuturor copiilor le place, motiv pentru care poate fi ornat cu bucăți mici de nuci și legume feliate subțiri, care îl mențin suculent și apetisant. Lubrifiați cu quark sau iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, deoarece acestea nu sunt doar mai puține calorii, ci și mai ușor de digerat și conțin proteine ​​valoroase, vitamine și calsiu.

Gustări sănătoase – nu neglija vitaminele

gustări-sănătoase-școlari-prânz-cutie-sandwich-boabe-floricele

Chiar dacă fructele și legumele nu sunt unul dintre alimentele preferate ale copilului dumneavoastră, ceea ce este oferit contează. Morcovii, castraveții și ardeii tăiați în bețișoare mici, precum și roșiile cocktail sunt bine primite. Mai presus de toate, alegeți-le în funcție de sezon, deoarece conțin cei mai puțini poluanți. Asigurați-vă că totul este spălat cu atenție și cel mai bine este să îl lăsați în apă câteva minute.

Gustări sănătoase pentru școală

gustări-sănătoase-școlari-prânz-sandviș-fructe-brânză

Indiferent de câte mese sunt planificate între – una sau două, ingredientele din cutia de mic dejun ar trebui, de asemenea, porționate și astfel nu se risipesc alimente. Alternează zilnic fructe și legume și nu le oferi amestecate într-o singură masă. Gusturile ar trebui să fie coordonate, deoarece copiilor nu le plac combinațiile neobișnuite precum dulce și sărat.

Gustări sănătoase pentru școlari cu fructe și legume

gustări-sănătoase-școlari-prânz-pâine-fructe-legume-tăiate-pâine

 Mai bine spus decât legumele, furajele pentru ponei sunt legume crude. Tăiați în cuburi mici de aproximativ 2 x 2 cm sau folosiți un tăietor de biscuiți cu o formă interesantă. Morcovii, ardeii și castraveții se pot combina bine. Se ornează cu care bețe de susan sau crostini. Puteți face același lucru cu fructele. Se recomandă să testați întotdeauna combinația de fructe sau legume în prealabil. Dacă ceva are un gust ciudat, este mai bine să îl lăsați deoparte, deoarece copiii sunt foarte sensibili și dintr-o dată se poate întâmpla să nu le mai placă asta sau aia. Și nu vrei să contribui singur, nu-i așa??

Gustări sănătoase pentru copii școlari în alb și negru

gustări-sănătoase-școlari-prânz-pâine-negru-alb-stea

Ingrediente:

 • 1 felie de pâine integrală deschisă și întunecată (de exemplu, pâine ușoară și întunecată cu spelta)
 • 1 lingură sirop de arțar
 • 3 linguri de crema de branza
 • 3 linguri de nuci agățate la alegere
 • 3-4 felii de castravete proaspăt
 • 1-2 frunze de salată verde

Se amestecă crema de brânză cu nucile tocate mărunt și siropul de arțar și se unge pe pâine, se ornează cu castravete și salată verde și apoi se deschide. Folosiți cuțitul pentru a tăia pe jumătate în diagonală pentru a forma două triunghiuri.

Gustările sănătoase au făcut ușor – surpriză sănătoasă

gustări-sănătoase-școlari-prânz-sandviș-sac-interesant-curios

Luați un măr mic și scoateți-l. Umpleți „tunelul” tăiat cu fructe uscate (de exemplu, stafide, caise, fructe de pădure) și înfășurați-l în folie pentru a-l menține proaspăt.

Gustări sănătoase – nuci crocante de casă 

gustări-sănătoase-școlari-prânz-pâine-crocante-nuci-rețetă

Ingrediente:

 • 100g nuci de caju (și alte tipuri opționale)
 • 100g nuci de macadamia
 • 1 lingură sirop de pere
 • 1 lingură sare de plante
 • 1 lingura albus de ou

Amestecați siropul de pere și albușul de ou într-un castron. Prăjiți scurt nucile în cuptorul preîncălzit pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt – 5 minute sunt perfect suficiente. Apoi adăugați la amestecul de albuș de ou, distribuiți din nou pe hârtia de copt și presărați sare de plante. Nucile crocante sunt gata după prăjire timp de 6-8 minute. Împărțiți-l în porții și păstrați-l deschis, fără pungă de plastic, altfel se vor înmuia rapid. Oferiți copilul în pungi pentru sandviș sau într-o pungă pentru magazin alimentar.

Masa de familie

alimentație sănătoasă-școală-copii-cină-familie-masă-cină

O masă de familie ar trebui să aibă loc și va fi mai ales seara. Telefoanele mobile, televizoarele și alte dispozitive sunt tabu atunci când luați masa împreună; toată atenția este acordată mâncării împreună. Dacă masa a fost caldă la prânz, nu trebuie să fie seara.