Rețete

Gătit perle de tapioca și prepararea ceaiului cu bule – instrucțiuni

ceai cu bule perle de tapioca gătit pregătiți-lapte-fructe

Bubble Tea, cunoscut și sub numele de Boba Tea, este o băutură rece cu perle mari de tapioca în partea de jos a canii. Ceaiul din lapte este de fapt foarte ușor de preparat acasă, deoarece puteți găsi perle de tapioca în majoritatea magazinelor asiatice. Pot avea 1-3 mm în diametru și pot fi disponibile în diferite culori – negru, alb sau colorat. Au un gust neutru, deci sunt de obicei amestecate cu zahăr și alte arome. Înainte de a le adăuga la deserturi și băuturi, acestea trebuie mai întâi fierte pentru a obține o consistență asemănătoare gumei. Cât timp trebuie să faci asta Gătit perle de tapioca, astfel încât să fie pregătit ceaiul cu bule perfect? Doar citiți mai departe.

Instrucțiuni despre cum să gătești perle de tapioca

Perlele de tapioca bucătar cumpără diferite dimensiuni

1. Umpleți o cratiță mare cu 8 căni de apă și aduceți la fierbere. Adăugați perlele de tapioca. Când perlele încep să plutească la suprafață, transformați căldura în mediu. Gatiti timp de 30 de minute, amestecand ocazional pentru a preveni perlele de tapioca sa se lipeasca de fund sau una de alta. Opriți aragazul și lăsați-l să se odihnească cu capacul pe oală timp de 30 de minute.

Gătit perle de tapioca și amestecați ocazional

Perlele de tapioca gătesc alb-mare

2. De îndată ce perlele de tapioca sunt fierte, scurgeți apa și clătiți cu apă rece. Înmoaie perlele în sirop de arțar sau zahăr și „marinează” cel puțin 20 de minute. Lasă perlele deoparte, dar ar trebui să fie la temperatura camerei sau se vor întări. Cu cât stai mai mult, cu atât devii „mai clară”. Prin urmare, ar fi ideal să le consumați în 24 de ore.

Lăsați să se odihnească cu capacul timp de 30 de minute

Fierbe perlele de tapioca - lasă capacul să se odihnească

3. Fierbeți ceaiul preferat și lăsați-l să se răcească. Dacă aveți un cocktail shaker, amestecați și agitați ceaiul, gheața, laptele și micul dejun (după cum doriți). Dacă nu aveți un agitator, începeți cu 2 linguri de perle de tapioca, câteva cuburi de gheață și ceaiul deasupra. Obțineți paie extra mari, astfel încât perlele mari să poată trece. Distrează-te gătind perle de tapioca!

înmuiați în sirop de arțar

Pregătiți-tapioca-perle-murături-sirop de arțar

perle colorate de tapioca în lapte de migdale

perle-tapioca-colorate-migdale-lapte-murat

Ceai cu bule de mango cu perle negre de tapioca

Pregătește bule-ceai-negru-tapioca-perle-mango

consistență asemănătoare gumei de fructe

ceai cu bule de perle de tapioca neagră

Puteți citi mai multe despre valorile nutriționale ale perlelor de tapioca în acest articol.